TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
22 Temmuz 2019 Pazartesi - 11:15

Antalya'da eski eşini öldürmüştü, istenen ceza belli oldu

ANTALYA'da 4 yıl önce boşandığı Gülhanım Doğu'yu(46) başka biriyle evleneceğini duyunca evinin bulunduğu apartman girişinde öldüren Veysel Yat (51) hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Antalya da eski eşini öldürmüştü, istenen ceza belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İfadesinde olay saatinde bir kadınla cinsel ilişki yaşayıp Alanya'ya döndüğünü söyleyen Veysel Yat'ın sözlerinin gerçek olmadığını apartmana ait güvenlik kamera görüntüleri ortaya koydu.

Olay, geçen 29 Nisan günü saat 01.40 sıralarında Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi'nde meydana geldi. Alanya'da oturan Veysel Yat, 4 yıl önce ayrıldığı 2 çocuğunun annesi Gülhanım Doğu'nun başka biriyle evleneceğini öğrendi. Bunun üzerine Gülhanım Doğu'nun işe geliş gidiş saatleri ile kaldığı evi tespit etti. Olay gecesi de Doğu'nun evinin bulunduğu Kızılarık Mahallesi'ndeki apartmanın girişinde saklanarak, kadının işten gelmesini bekledi. Servisten inip apartmana giren Gülhanım Doğu'ya saldıran Yat, eski eşini 6 yerinden bıçakladıktan sonra kaçtı.  Ağır yaralanan Doğu, cep telefonundan evlilik hazırlığı yaptığı Mehmet Fahrettin P.'yi aradı ancak konuşamadı. Mehmet Fahrettin P., Doğu'nun küçük kızı N.Y. ile indiği apartman girişinde evleneceği kadını kanlar içinde buldu. Özel hastaneye kaldırılan Gülhanım Doğu, 5 gün sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra kaçan Veysel Yat ise Alanya'da yakalanarak, tutuklandı. Veysel Yat, savcılık sorgusunda cinayeti işlemediğini öne sürerek, arkadaşından aldığı araçla Alanya'dan Antalya'ya geldiğini, eşinin evine yakın bir noktada anlaştığı bir kadın ile 100 TL karşılığında ilişki yaşayıp, geri döndüğünü iddia etti.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianame ise Veysel Yat'ın cinayeti nasıl işlediği tüm ayrıntılarıyla ortaya koydu. İddianameye göre, boşandıktan sonra Alanya'da yaşamaya başlayan Veysel Yat, olay günü arkadaşına ait 07 HSN 45 plakalı aracı 'Kadın arkadaşımla buluşacağım' diyerek, emanet aldı. Ardından da Antalya'ya geldi. Yolda küçük kızı N.Y.'yi telefonla arayan Veysel Yat, Antalya Havalimanı'nda temizlik işçisi olarak çalışan eski eşinin, eve geleceği saati öğrendi. Aracı sokağa park eden Veysel Yat, apartmanın girişine saklandı. Servisten inip apartmana giren Doğu'ya saldırdı.

DEFALARCA BIÇAKLADI

İddianamede sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğine vurgu yapılarak, şöyle denildi:

“Şüphelinin eylemini gerçekleştirmeden önce plan yaptığı, maktulün yolunu gözlediği, arkadaşından ödünç araç aldığı, cep telefonunu bu saatler arasında özellikle kapalı tuttuğu, maktulun apartmana girişi sırasında gecenin geç saatinde en savunmasız olduğu anında defalarca bıçaklayarak öldürdüğü, ayrıca tanık sıfatı ile beyanı alınan maktulun kızları ve evleneceği kişinin de şüphelinin maktulu evleneceği için defalarca kez tehdit ettiği kanaatine varılmıştır. Şüphelinin olay yerine geliş ve maktulu vurduktan sonra da dışarı çıkış görüntülerinin tespit edildiği, ardından Alanya ilçesine giden şüphelinin burada aracını aldığı arkadaşı Mehmet T.'yi arayarak, 'Senlik bir şey yok. Ben eşimi bıçakladım' diyerek suçu kendisinin işlediğini itiraf ettiği sonucuna varılmıştır."

'ANNEMİN KİMSEYLE HUSUMETİ YOKTU'

İddianamede Doğu'nun kızları Tuğba A. ve N.Y. ile evlenme hazırlığı yaptığı Mehmet Fahrettin P.'nin ifadeleri de yer aldı. Tuğba A., “Dört yıl kadar önce, babam boşanırken, benim düğünümü kastederek, annemi 'Sana kızının düğününü göstermeyeceğim, seni öldüreceğim' diye tehdit ediyordu. Olay günü haber verilmesi üzerine annemin kaldığı eve gittim. Annem kanlar içerisindeydi. Son nefesini veriyordu. Kendisini vuranla ilgili bir şeyler söylemek üzereyken konuşamadı. Babamın binaya giriş kamera görüntüleri gösterildi. Kendisini teşhis ettim. Annemi, babamın öldürdüğünü düşünüyorum. Annemin başka kimseyle husumeti yoktu. Olaydan bir süre önce annem telefonda ağlayarak, 'Kız kardeşin babanda kalacakmış, babanın benden istediği bir can, onu da alsın kurtulayım' demişti. Babamdan şikayetçiyim" diye konuştu.

'Tasarlayarak öldürme' suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenilen Veysel Yat'ın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdki günlerde başlanacak.

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE BOSANDIGI GULHANIM DOGU'YU (46) OLDUREN VEYSEL YAT (FOTODAKI) HAKKINDA, AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO: ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE BOSANDIGI GULHANIM DOGU'YU (FOTODAKI) OLDUREN VEYSEL YAT HAKKINDA, AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO: ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE BOSANDIGI GULHANIM DOGU'YU (FOTODAKI) OLDUREN VEYSEL YAT HAKKINDA, AGIRLASTIRILMIS OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO: ANTALYA-DHA-ARSIV)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

 
Parkta oynarken köpek ısırdı
 
Bahçeşehir Okulları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da feci kaza! Motosiklet parçalandı
ANTALYA'da park halindeki kamyona çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı. ...
Çukuryayla Yörük Şenliği yapıldı
KEMER Yörükler Derneği tarafından Kemer Belediyesi desteğiyle düzenlenen ...
Bir aile yollarda
MUĞLA'nın Marmaris ilçesinden, 'Tarihin sıfır noktası' olarak adlandırılan ...
 
Alanya'da Berkay rüzgarı
ŞARKICI Berkay, Antalya'nın Alanya ilçesinde müzikseverlerle buluştu. ...
Antalyalı baba kızının otobüs kartının izini sürdü
ANTALYA'da, geçen Cuma günü evinden çıkan Sıla Erdoğan'dan (16) haber ...
Tanıştıkları plajda evlendiler
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 5 yıl önce tatil yaparken tanışan Hollandalı ...
 
Göğsüne dayadığı pompalı tepince ölümden döndü
ANTALYA'da market işleten E.D., tüfekle intihar girişiminde bulundu. E.D.'nin ...
Çevreci Komşu Kart, UNDP gündeminde
MURATPAŞA Belediyesi'nin hayata geçirdiği geri dönüşüm sistemi Çevreci ...
Konuksever'de Yaşlı Evi inşaatı başladı
MURATPAŞA Belediyesi, 5'inci Yaşlı Evi'nin inşaatına Konuksever Mahallesi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva