Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
14 Aralık 2017 Perşembe - 12:20

Antalya'da gayrimenkul zirvesi

GAYRİMENKUL ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın işbirliğinde gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileriyle buluşturmak amacıyla düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'nin dokuzuncusu, Antalya'da yapıldı.

Antalya da gayrimenkul zirvesi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Boğaçay ve Konyaaltı'ndaki kanal, kruvaziyer, sahil, kentsel dönüşüm projelerinin vizyon projeler olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın bu projelerde çok geç kaldığını söyledi. 2016'daki terör olayları ve darbe girişimiyle bazen de bürokratik süreçlerin zaman kaybettirdiğini dile getiren Menderes Türel, peşin hükümler nedeniyle de şehirlerin çok zaman kaybettiğini ve bedeller ödediğini kaydetti. Türel, “Bir otelin balkonundan baktığınızda dünyanın en güzel manzaralarından birini görürsünüz. Dünyada bu kadar tarih ve tabiat zengini bir şehir yoktur. Roma, Selçuklu, Osmanlı Cumhuriyet dönemine kadar medeniyetler beşiği. Antalya nüfusu, ekonomik ve sosyal yapıları itibariyle Türkiye'nin en hızlı büyüyen şehirlerinden biridir" dedi.

DÜNYANIN EN İDDİALI ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLACAK

Antalya'nın İstanbul'un Türkiye ekonomisindeki yükünün önemli kısmını belki de yarısını alabilecek potansiyel bir şehir olduğunu belirten Türel, “Böyle bir Antalya'da konut metrekare fiyatlarına baktığımızda durumun gerçekten memnun edici düzeyde olduğunu söyleyemeyiz. Hala gerektiği değildir. Antalya'nın Miami, Barcelona'dan hiç eksiği yoktur, fazlası vardır. Dünya çapında iddialı işler yaparsanız vizyon koyarsanız, küresel talebi karşılayacak projeler yaparsanız Antalya'nın taşı toprağı değerlenir, altın olur. Yok eğer 'azıcık aşım kaygısız başım' derseniz yerinizde oturursunuz. Fakat biz bu görevlere oturmak için gelmedik. Antalya'nın dünyanın en güzel yeri olduğunu dünyaya gösterecek ve en iddialı şehirlerden birisi olacak" dedi.

1970'LERE GERİ GÖTÜRME İMKANI YOK

Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini anlatan ve şehre vizyon ve cazibe kazandıracağını söyleyen Türel, “Bazılarımız yeni inşaat olmasın, şehir büyümesin, küçük şehir, hatta kasaba konforu devam etsin istiyor. Boş buldukları yere inşaat yapıyorlar diyorlar. Antalya'yı 1970'lere geri götürme imkanı olsa en çok ben isterim. Çünkü bu şehrin o sakarında doğdum büyüdüm. O dönemlere dönmek, yaşamak gerçekten güzel bir anlayış olabilir ama o güzel günler geride kaldı. Dünyanın ekonomik sosyal hayatı büyük metropollere akıyor. Büyük metropoller sermaye ve beyinleri çekiyor. Ya küçük bir slowcity olacaksınız ya da global bir şehir olacaksınız. Antalya bir dünya şehri diyorsanız global şehir hedefinde ilerlemesi kaçınılmazdır" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİNA YENİLEMEK DEĞİL

Kentsel dönüşüm sürecinin sorunlara rağmen fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, “Bu süreci kapsamlı bir imar reformuyla planlamalıyız. Şehirlerimizi, talep ve ihtiyaçlara göre geliştirmeli, değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz. Kentsel dönüşüm sürecine katkı amacıyla Kentsel Dönüşüm ve Şehir Planlama Komitesi'ni kurduk. Çünkü ne kadar süratli dönüşüm yaparsak o kadar iyi sonuçlar alacağız. Kentsel dönüşüm sürecinde, dönüşüm yaparken adalar bazında işbirliği yapmak zorundayız. Kentsel dönüşüm sadece binaları yenilemek değil, içinde sosyal yapılar ve meydanların da bulunduğu alanların planlamasıdır" dedi.

11 MEGA PROJE

Antalya'da farklı sektörleri kalkındıracak 11 mega proje yapıldığını belirten Yetgin, “Bu projeler tamamlandığında, altyapısı daha da güçlenen Antalya, yerli ve yabancı yatırımcılar için cazip hale gelecek. Dünyada yerli ve yabancı ziyaretçinin en çok geldiği yerler içinde 4'üncü sırada bulunan Antalya'nın Rusya krizi nedeniyle azalan turist sayısı yeniden hızlıca arttı. Antalya yabancıya konut satışında İstanbul ile yarışır hale geldi. Antalya, önümüzdeki süreçte de yabancıya konut satışıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir. Antalya'da turizmin yanı sıra, inşaat, sanayi, tarım, ihracat ve yatçılık da yatırımcı için cazip sektörler arasında" dedi.

GAYRIMENKUL VE GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI DERNEGI (GYODER) ILE ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANLIGI'NIN ISBIRLIGINDE GELISEN KENTLERIN YATIRIM FIRSATLARINI SEKTOR TEMSILCILERIYLE BULUSTURMAK AMACIYLA DUZENLENEN GELISEN KENTLER ZIRVESI'NIN DOKUZUNCUSU, ANTALYA'DA YAPILDI. BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Danslı 'mandala' sergisi
 
Mustafa Ertuğrul unutulmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Danslı 'mandala' sergisi
ANTALYA'da mandala sanatçısı Gülser Köse'nin 'Duvarlarınız Gülümsesin' ...
Teknoloji bağımlılığı konuşuldu
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Enformatik Bölüm Başkanlığı ve Türkiye Yeşilay ...
Engelsi Kafe'de Yerli Malı Haftası kutlandı
MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin özel çocukları, Yerli Malı Haftası'nı kutladı.
 
ASAT'tan abonelerine kolaylık
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yeni düzenleme abone türlerinde ...
"Yurt dışına çıkmayın talimatı' iddiası
ABD'deki Hakan Atilla davasında adı geçen 4 eski AKP'li bakan ve 18 bürokrat ...
Serikli Mehmet; Beni Kudüs'e gönderin
Antalya’nın Serik İlçesi’nden Mehmet Koptur, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne, ...
 
Yazlıkçıları soyan hırsızlar yakalandı
ANTALYA'da yazlık evlerin kapı ve pencerelerini sökerek hırsızlık yaptığı ...
Antalyalı firmalar yeni pazarlara açıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın ...
Kemer Hatay'da tanıtıldı
KEMER Belediyesi ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva