Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Sümer: Altınova'ya tarım kenti kuracağız
Sümer: Altınova'ya tarım kenti kuracağız
Ferman Akgül açtığı tazminat davasını kaybetti
Ferman Akgül açtığı tazminat davasını kaybetti
4 Ağustos 2020 Salı - 12:13

Antalya'da gezilecek tarihi ve doğal yerler: 14 farklı adres

Antalya'da hem doğal hem de tarihi gezilecek yerlerin sayısı bir hayli fazla. Doğal güzellikleriyle büyüleyen kent aynı zamanda tarihi gezi noktaları ile de öne çıkıyor. Antalya her yıl hem dünyadan hem de ülkemizin farklı yerlerinden binlerce turist çekiyor.

Antalya da gezilecek tarihi ve doğal yerler: 14 farklı adres
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Tarihi Kaleiçi fotoğraflanan en güzel yerlerden olduğu gibi Düden Şelalesi de bütün doğallığı ile misafirlerin fotoğraf karelerine takılıyor.

Antalya'da gezilecek tarihi ve doğal yerler: 14 farklı adres

Antalya'da gezilecekler yerler herkesin mutlaka görmesi gereken adreslerden oluşuyor. Muazzam koylar bulunan Antalya'da plajlar ve antik kentler de görülecek yerler arasında bulunuyor. Yerli ve yabancı turistleri misafir eden Antalya her yıl binlerce kişinin ziyaretine uğruyor. Bu yıl salgın sebebiyle sezonu geç açsa da doğa ile iç içe harika gezi noktaları sessiz ve sakin olması sebebiyle tercih ediliyor. Antalya doğal güzellikleri ve kendinden izole yerler bir hayli fazla bulunuyor. Doğanın yemyeşil örtüsü ve denizini masmavi manzarası en iyi burada izleniyor. Yaz geldiğinde en serin noktalarını da merak eden ziyaretçiler bu kentin her yerini keşfediyor.

ANTALYA'DA GEZİLECEK YERLER

Şehir merkeziyle de herkesi kendine çeken bir il olması sebebiyle özel bir yer Antalya. Burada gezilecek yerlerin çoğu Muratpaşa ilçesi içerisinde bulunuyor. Kaleiçi özellikle mutlaka görmeye değer gezi adreslerin biri olarak bulunuyor. Şehir merkezinden uzaklaşarak güzel doğanın içerisinde kendini bulmak isteyenler için ise Olympos, Köprülü Kanyon öne çıkıyor. Antalya’da gezilecek yerler bu gezi adreslerinin yanı sıra bakın nerelerden oluşuyor.

1-Kaleiçi

Tarihi evlerin bulunduğu Antalya’nın sık ziyaret edilen yeri Kaleiçi. Antalya’da gezilecek yerlerin en başında gelen Kaleiçi tatilinizde akşamları nefes alabileceğiniz güzide adreslerden biri. Daha ılık havalarda gündüz de burayı gezebilirsiniz. Ancak yazın sıcak havalarda Kaleiçi gezmek için ideal olmayabilir. Ilık bir bahar gününde Kaleiçi’ni gezmek için bir gün yeterli olacaktır. Buradaki mekanların keyfini çıkartarak manzaranın keşfini yapabilir aynı zamanda da tarihi yolculuğa çıkabilirsiniz.

Tarihi Kaleiçi sokaklarını gezerken her girdiğiniz ara sokak denize çıkıyor. Muratpaşa ilçesinde yer alan Kaleiçi’nde eski Osmanlı evleri de kendini gösteriyor.

2-Kaleiçi Yivli Minare

Kaleiçi’nde bulunan tarihi yapı şehrin her yerinden büyük oranda görülüyor. Antalya’nın ilk İslami yapılarından biri olan Yivli Minare Selçuklu zamanından günümüze kadar gelebilmeyi başarmıştır. İznik Ayasofya Camii gibi önceden kilise olan bu tarihi yapı Alaattin Keykubat tarafından minare eklenerek camiye çevrilmiş.

3-Olympos Antik Kenti

Yemyeşil doğanın içerisinde herkese huzurlu bir gezi seçeneği sunana Olympos Antik kenti harika gezi noktalarından biri. Antalya’da gezilecek yerler içerisinde bulunan güzide adresin Yunanca ’da adı ‘ulu dağ’ olarak geçmektedir. Antik Likya medeniyetinin en önemli kenti Olympos’tur. Tarihi değerlerinin yanı sıra aynı zamanda plajı ile de herkesi mest eden bir noktadır. Olympos plajı da çok tercih edilen ve sevilen yerlerden biri.

4-Yanartaş

Antalya Çıralı ’da bulunan Yanartaş herkesin görmek için akın ettiği bir yerdir. Kısa bir tırmanma sonrası buraya ulaşabilirsiniz. Doğal gaz sıkışması sonucu oluşan küçük parçalardan adını alan taş deniz manzaralı bir konumda bulunuyor. Taşlar arasından çıkan alevler ise hiç sönmüyor.

5-Köprülü Kanyon

Köprülü Kanyon da yılardır yerli yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri. Köprüçay’ın aktığı vadide muazzam manzaralar bulunuyor. Eşsiz güzellikteki manzarası ise dillere destan. Isparta’da doğan Köprüçay Antalya’dan geçerek Akdeniz’e dökülüyor. Bu sebeple çok güzel bir rafting yapma merkezi de denilebilir burası için.

1973 yılında Milli Park ilan edilen bu bölge 35.719 hektarlık büyük bir alana sahip. Köprülü Kanyon Milli Parkı gezilecek en güzel yerlerden biri olduğu gibi Türkiye’nin en uzun kanyonu olma özelliğine de sahip.

6-Beldibi Mağarası

Bir kaya altı sığınağı olan bu doğal oluşum Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu güzide mağara aşağı ve yukarı olarak ikiye ayrılıyor. Ayrıca burası bir sığınak görevi üstlenmiştir. Duvarlardaki resimler de bunun göstergesi olmaktadır. Beldibi Mağarası Antalya’da inanılmaz bir tarihi bilgi deposu olarak bulunmaktadır. Birçok arkeolojik kazının ve bilimsel çalışmanın da merkezi olmuştur.

7-Aspendos

Bir diğer adı Belkıs olan ve Serik ilçesinde yer alan bu gezi adresi ise yine Antalya’da gezilecek yerler içerisinde en başlarda gelen noktalardan. MÖ 10. Asırda Akalar tarafından inşa edilen Aspendos tiyatrosu ile ünlüdür. Tiyatrosu 2. Asırda Romalılar tarafından yapılmış. Aspendos çok önemli bir yol üzerinde bulunduğundan tarihte hep medeniyetlerin hakimiyet kurmak istediği yerlerden biri olmuş. Şimdilerde ise müze olarak gezilip her köşesindeki tarihi ayrıntısı ile göz kamaştırıyor.

8-Side Antik Kenti

Türkiye’deki açık hava müzeleri antik kentler o kadar çok ki bunlardan biri de Side Antik Kenti. Bereketin sembolü olan eski dilde ‘nar’ anlamına gelen Side tarihi Hititlere kadar uzanıyor. Önce Likyalıların eline geçen ardından Perslerin hakimiyetine geçen Side önemli bir nokta olmuş. Şimdi ise bu medeniyetlerin izlerini taşıyan güzide bir gezi adresi burası.

Tarihi tiyatrosu, Apollon Tapınağı, tarihi kent yapısı, hamamları, eski evleri ile öne çıkan bu gezi noktası her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.

9-Patara

2020 yılının Patara yılı ilan edilmesinin ardından adını daha geniş kitlelere duyurmayı hedefleyen bu antik kent ve plaj salgından ötürü istediği dönüşü henüz alamadı. Ancak derin tarihin yattığı ve her köşesi ile keşfedilmeyi bekleyen bu yer beklediği dönüşü alacak gibi görünüyor. Kaş ilçesinde bulunan Patara plajında ise çöl kumlarını andıran tepelerin bulunduğu görülüyor. Aynı zamanda Patara plajı caretta carettaların yumurta bıraktıkları plajlardan biri odluğu için özel korumalı yerlerden biri.

10-Antalya Arkeoloji Müzesi

Antalya büyük bir tarihe sahip illerimizden olduğu için arkeolojik kazılarda ve bilimsel çalışmalarda çokça medeniyetin izlerine rastlanan bir yer. Bu yüzden buradaki zengin tarih müzede sergileniyor. Sadece ulaşılabilen malzemelerin sergilendiği müzede ise bir tarihi yolculuk başlıyor adeta. Türkiye’nin en önemli müzelerinden biri burası.

11-Oymapınar Gölü

Şehir halkının Yeşil Göl olarak da adlandırdığı göl muazzam bir tabiata sahip. Çevresinde harika canlıları barındırıyor. Gölü kayıklarla gezmek ve buradaki balıkların yaşamlarını keşfetmek mümkün. Göl çevresindeki güzel doğanın içerisinde kamp yaparak doğanın içerisinde güzel bir sabaha uyanabilirsiniz. 

12-Dim Çayı

Dim Çayı Alanya ilçesinde bulunuyor ve yerli yabancı turistlerin fazlaca dikkatini çekiyor. Bölgede restoran ve çay bahçeleri bulunuyor. Buralarda Dim Çayı'nın güzel sesini dinleyerek vakit geçirmek mümkün. Turistik yerde rafting yapmak ve göl bisikletine binmek de mümkün. 

13-Düden Şelalesi 

Şelalelerin bol olduğu bir ilimiz olan Antalya'da Düden Şelalesi de görmeye değer nadir yerlerden biri. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan şelale 45 metre yüksekten dökülüyor. Aşağı ve Yukarı Düden olarak ikiye ayrılan bu alanda Yukarı Düden kısmında piknik yapmak mümkünken aşağı Düden ise denize dökülüyor. 

14-Altınbeşik Mağarası 

Türkiye'deki Milli Parklar içerisinde yer alan bu yer 2200 metre derinliğindedir. Mağaranın girişinde 125 metre uzunluğunda bir göl bulunuyor. Botlarla gölü gezerek mağaranın içerisini de gezmek mümkün. 

Antalya’da gezilecek diğer önemli gezi noktaları;

Şadırvanlı Medrese

Karaalioğlu Parkı

Manavgat Şelalesi

Theimussa

Alarahan Kalesi

 

 
Orman yangını büyümeden söndürüldü
 
Su kuyusunda hayatını kaybeden 4 kişilik aile, toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu Üyesi Ceyhan; 'Plaj partileri korkunç'
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, plaj partileri için 'Korkunç' ifadesini kullandı.
Koronavirüs önlemi otelde israfı önlüyor
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki salgın sonrası yeniden faaliyete geçen ...
İngilizler, dövme için de Antalya'yı tercih ediyor
KORONAVİRÜS salgını önlemlerinin hafifletilmesi ve İngiltere'den uçuşların ...
 
En doğal serinlik
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde her yıl 2 milyona yakın yerli ve yabacı ...
Antalya'ya yakışmayan görüntü
ANTALYA'nın Manavgat'a bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Side'de, atık ...
Tatilci ‘Hijyen’ arıyor
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, tatile çıkmayı planlayanlar Akdeniz ...
 
Turizme 'bayram' morali
KORONAVİRÜS salgını nedeniyle mart ayından bu yana zor günler geçiren ...
Antalya'da deniz suyu, havadan sıcak
ANTALYA'da hava sıcaklığı 30, deniz suyu sıcaklığı ise 30.8 derece ölçüldü. ...
Dünyaca ünlü açık hava plaj palas...
ANTALYA Konyaaltı Sahili açık plaj palasa döndü. Sahile gelen onlarca insan burada sabahlıyor.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva