Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alacak
17 Ocak 2020 Cuma - 09:45

Antalya'da hileli gıda satanları bulduk konuştuk

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020 yılına ait yayınladığı ilk tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) listesinde adları bulunan Antalyalı firmalardan bazıları Gün Haber’e açıklamalarda bulundular. Bu firmalardan bazıları kasapları ve tedarikçileri suçladılar.

Antalya da hileli gıda satanları bulduk konuştuk
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sude KARATAŞ (GÜN HABER)- Özel

Türkiye genelinde yapılan denetimlerde gazlı içecekten, bala, çaydan zeytinyağına, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş ortaya çıkmıştı. Bakanlığın yayınladığı listesinde laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunuldu.

386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen 229 firmadan bazıları ise Antalya’dan çıkmıştı. Antalya’dakilerin firmaların bir çoğu ise et ve süt ürünlerinden sınıfta kalmıştı.

HAKİMOĞLU PİDE: SUÇ KASAPTA

Muratpaşa İlçesi’nde bulunan Hakimoğlu Pide’nin sahibi Fesih Yiğit, hatanın kasaplarından kaynaklandığını ileri sürdü, “Dana köftede kanatlı et tespiti ile ilgili 17 bin TL ceza yedik. Oysa biz bu eti haziran veya temmuz ayına kadar bir kasaptan alıyorduk. Kanatlı et çıkınca o tarihten sonra kasabımızı değiştirdik” dedi.

Müşterilerinden bu konuda gelen eleştirilere de bu yönde cevap verdiklerini söyleyen Yiğit, “Ama yine de ister istemez bundan zarar gördük. Müşterilerimizde azalma oldu” diye konuştu. Buna rağmen bakanlığın yaptığı işin doğru olduğunu belirten Fesih Yiğit, onlara da durumu izah etmelerine rağmen ceza yemekten kurtulamadıklarını kaydetti.

KOSTAK TEREYAĞ; SUÇ BİZDE DEĞİL TEDARİKÇEDE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 14/01/2020 tarihinde yayınladığı taklit ve tahşiş ürün yapan firmaların listesinde adı olan Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ndeki Kostak Tereyağları’ndan da bir açıklama yapıldı.

Hasan Ali Çelik adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“15 yıldır bu işi yapan bir işletme olarak konu hakkında kamuyu bilgilendirmeyi bir görev olarak görmekteyiz. Bizler tereyağı üretiminde kullandığımız kremayı kendimiz krema üretimi yapamadığımızdan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onay verdiği kayıtlı süt işletmelerinden temin etmekteyiz. İşletmemiz olarak 15 yıldır krema alımını Antalya'nın en büyük firmasından temin etmekteyiz.

Ancak 2019 yaz döneminde bu firmanın krema tedariki konusunda sıkıntı yaşamasından dolayı tarafımızca kısa bir dönem için bu firmadan krema temin edilememiştir.

Üretimimizin devam edebilmesi için yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onay verdiği kayıtlı süt işletmelerinden birinden sadece bir parti krema alınmış olup bu kremadan yapılan tereyağında bu şekilde olumsuz bir durum oluşmuştur.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ayda 1 ya da 2 kez bu şekilde kontrol yapılmaktadır. Tarafımızca hazırlanan tereyağ ya da başkaca bir üründe asla bu şekilde tespit yapılmamıştır. Vuku bulan bu durumda kusurlu olan sadece bir parti krema aldığımız işletmedir.Tarafımızca ilgili işletme hakkında yasal işlemlere başlanmıştır.

İşletmemiz tamamen kusursuzdur  ve bilinçli olarak asla bu tarz bir girişimde bulunulmamıştır. Tarafımızca bu olaydan sonra mal tedariğinde yüzde 100 daha dikkatli, özenli ve titiz davranılacağını hususunu özür dileklerimizle birlikte kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

TOROSLAR: LOKANTAYI BAŞKASINDAN DEVRALDIK

Serik İlçesi Orta Mahalle’de bulunan Toroslar Et Lokantası’nın yetkilileri ise bakanlığın açıkladığı listede adı geçen Muharrem Işık’ın şirketin eski sahibi olduğunu, kendilerinin yeni devir aldıklarını ileri sürdü. Dana köftede kanatlı eti tespitinin 2019’un Şubat ayında yapıldığını belirten yetkililer, o tarihte lokantayı kendilerinin işletmediğini iddia ettiler.

Sultane Alpboğa’ya ait Kemer’deki Sultan Et’te Adana kebapta kanatlı et tespit edilmişti. Ankara’daki Sultan Et yetkilileri Antalya Kemer’deki Sultan Et ile hiçbir ilgilerinin bulunmadığını sadece isim benzerliği olduğunu söylediler. Kemer’deki Sultan Et’in ise kayıtlı telefonlarına ulaşılamadı.

Antalya Etiler Mahallesi’nde bulunan Nuriye Üstün’e ait Üstün Köfte yetkililerine de ulaşılamadı. Üstün Köfte’de dana ve kuzu etinde kanatlı eti tespit edilmişti.

Ulaşılamayan diğer firma ise Hakkı Yallıoğlu’ya ait Sütsa oldu. Kepez’de konuşlu Sütsa, süzme yoğurtlarına bitkisel yağ karıştırmakla suçlanıyordu.

 

 

Etiketler:
 
Trafik cinayetinde tahliye olan sanık: Tartışma çıkarsa uzaklaşın
 
Hakkarili çocuklar kayak yapmayı öğreniyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gurbetci 17 Ocak 2020 Cuma 13:06

Insanlari bilgilendirmek adina diye yazili olan fişlenmis firmalar , Güvenirligi bitmesin adi altinda zorunlu aciklama yapmis fakat , fark edilen su ki , tüm firmalar köklü oldugunu , kac senelerdir kaliteli calistigini söylüyor ..hmmmm Soruyorum vatandas olarak Peki hepiniz mi tedarik edemediginiz ürünleri 1 kereye mahsus baska yerden aldiniz ?? Hic mi sizin labaratuariniz yok ve bu ürünler kalite kontrolden gecmiyor? Böyle bilincsiz , bilincli yaptiginiz islerde yaptiginiz sahtekarliklarda , kontrelde tüh 1530 senedir temizdiniz , Tarim bakanligi kontrol etti o da tedarik edemediginizden böyle oldu... Firma olmussunuz ama insani yönünüz kesinlikle yok... Üzücü olan özürünüzünün dolayli veya dolaysiz bir degeri yok... Insanin sagligiyla Alay ediyorsunuz... Kapatilmalisiniz ... aslinda size 2. bir sans verenler sizden daha da kabahatli... Saygilar

Yorumu oyla      3      3  
Tahir Avcı 17 Ocak 2020 Cuma 11:57

Hepsi sütten çıkmış ak kaşık... Bu işine haram katanlar dürüst ticareti öğreninceye kadar kontrollere sıklıkla devam edilsin... Hak ettikleri ceza da verilsin...

Yorumu oyla      3      3  
Bila 17 Ocak 2020 Cuma 11:55

Hiç bir kimse yoğurdum ekşi demez, kendilerine göre bahane uydururlar ama burda müeyyideler yetersiz, çünkü bakın kontrol edilenler listesine; aynı firmaları sürekli görürsünüz. Etkili bir yasal mücadele olsa örneğin hilenin özelliğine göre domuz eti karıştıranlara ilk defa dahi olsa ertelemesiz 3 yıl hapis ve ağır para cezası gibi ama kanatlı karıştıranlarada para cezası ; ceza verilirken dikkat edilmesi gereken insan sağlığına etkisine göre ceza. Birde şunu unutmayalım; ekonomik kırizlerin gelenekselleştiği ülkelerde kötü mal iyi malı piyasadan kovar yani tutunamaz, çünkü iyi mal üretmenin bir maliyeti vardır, yani gelirler sürekli erimekte dolayısiyle insanlar günlük yaşamakta kaliteye ulaşamadığında karnını doyurduğuna bakıyor. Dolayısiyle bizim gibi ülkelerde böyle hilelerle çok karşılaşılır ve bunu önleyemezsiniz. Ekonomi ve eğitim beraber yükselirse önlenir, aksinde ise insanlar ayakta kalmak için her yola basvurur.

Yorumu oyla      3      3  
WOLKİMEN 17 Ocak 2020 Cuma 11:43

HİÇ KİMSE SUÇ KABUL ETMİYOR HERKES BİR BİRİNE SUÇ ATIYOR CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ...HALKIN HİÇ SUÇU YOK...

Yorumu oyla      3      3  
Et Dönercilere de takip 17 Ocak 2020 Cuma 10:08

son 6 ay içerisinde MAntar gibi çoğalan her köşe başında Et Döner 6 TL görmeye başladık! bunun aslı nedir nasıl tavuk donerın 8 9 tl ye satıldıgı yerde et donerı 6 TL ye satıyorlar. acıl olarak tum et donercıler arastırmalıdır 100 100 et doner dıyorlar ama etmı yıyoruz yoksa yagmı?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerleşik İranlılar, düşen Ukrayna uçağındakiler için yas tuttu
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, bir grup İranlı, ülkelerinde düşen Ukrayna ...
Turizmde sömestir heyecanı: Doluluklar yüzde 100'e ulaştı
TÜRKİYE genelinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonun üzerinde ...
İş adamları 'Kandırıldık' diye polise koştu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kendini 'MİT görevlisi' olarak tanıttığı ...
 
CHP'li Kurnaz, Mücadeleyi birlikte yürüteceğiz
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz Tüm Emekli Sen Antalya Şube Başkanı ...
CHP'de Demir mazbatasını aldı
CHP Serik ilçe başkanlığına seçilen İbrahim Demir, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.
Alanya'da uyuşturucu operasyonuna 3 gözaltı
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki operasyonda 3 şüpheli 'uyuşturucu ticareti ...
 
Cezaevi firarisi jandarmadan kaçamadı
MUĞLA Dalaman Açık Cezaevi'nden firar eden Metin Şaylı (25) Antalya'nın ...
DMD'li çocuklar ve aileleri, seslerini duyurmaya çalıştı
3 yaşında hareketlerde zorlanmayla başlayan, ilerleyen yıllarda yürüme ...
Öğrencilerden organ bağışı farkındalık sergisi
ANTALYA Barbaros Ortaokulu ve Barbaros İmam Hatip Ortaokulu 6'ıncı ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva