Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
29 Kasım 2023 Çarşamba - 10:28

Antalya'da ilik nakliyle kızına ikinci kez can verdi

MANİSA'da grip olduğu sanılıp götürüldüğü hastanede lösemi teşhisi konulan Özbekistan uyruklu Müslimakhon Ulukbekova'nın (5) yaşama tutunabilmesi için annesi İntizor Matrasulova'dan, Antalya'da ilik nakli yapıldı.

Antalya da ilik nakliyle kızına ikinci kez can verdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan Özbekistan uyruklu İntizor Matrasulova, geçen yıl grip olduğunu düşündüğü kızı Müslimakhon Ulukbekova'yı hastaneye götürüldü. İlaç verilip tedavisine başlayan Ulukbekova'nın vücudunda bir süre sonra morluklar oluşmaya başladı. Aile, kızını tekrar doktora götürünce yapılan tahlillerle, Ulukbekova'ya lösemi teşhisi koyuldu ve bir an önce tedaviye başlanması gerektiği belirtildi. Ardından İzmir'e giden İntizor Matrasulova ve eşi Mehmet Kaynak, Müslimakhon Ulukbekova'nın Türk vatandaşı olmaması nedeniyle tedavi giderini karşılamak için önce araçlarını, sonra evdeki eşyaları satmaya başladı. Tedaviden sonuç alınamayınca kızın, acil ilik nakli olması gerektiği, 1 hafta zamanının kaldığı belirtilerek, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne yönlendirildi. Antalya'ya gelen aile, İntizor Matrasulova'dan ilik nakli olacak Müslimakhon'un hastaneye yatış işlemlerini başlattı.

KISA SÜREDE TABURCU EDİLDİ

Bu sırada 75 bin dolar olan tedavi ücreti, SMA ve Genetik Hastalıklar Mücadele Derneği'nin girişimleriyle gönüllüler tarafından kısa sürede toplanıp hastaneye teslim edildi. Prof. Dr. Vedat Uygun ve Prof. Dr. Mehmet Akif Yeşilipek tarafından annesinden nakil işlemi yapılan çocuk, hastanedeki tedavi sürecinin ardından taburcu edildi.

Müslimakhon'un sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan İntizor Matrasulova ve eşi Mehmet Kaynak, şimdilerde kızlarını düzenli kontrole getirdikleri için hastaneye yakın bir otelde yaşamlarına devam ediyor. Hastalığı öncesinde parkta oynamayı çok seven Müslimakhon ise tamamen sağlığına kavuşup parkta rahatça oynayabileceği günü bekliyor.

'TEDAVİYE ZOR YANIT VEREN BİR HASTAYDI'

Müslimakhon'un tedavisiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Mehmet Akif Yeşilipek, "Müslimakhon, Özbekistan uyruklu bir hastamız. Tedaviye dirençli lösemi tanısıyla geldi. Göğüs boşluğunda bir kitle ve böbrek tutulumu vardı. Tedaviye zor yanıt veren bir hastaydı. Burada önce kendisine bir kemoterapi uygulaması yaptık. Sonrasında da anneden uyumsuz olsa da kemik iliği nakli yaptık. Şu anda herhangi bir problemi olmadan ayakta sağlığını takip ediyoruz" dedi.

'ANNESİNİN İLİĞİ TUTTU'

Prof. Dr. Vedat Uygun ise "Müslimakhon'a dirençli lösemi nedeniyle annesinden nakil yaptık. Tam uyumlu olmasa bile yapılabiliyor artık. Nakil sürecinde ateşlenme, boğaz ağrısı gibi beklediğimiz sorunları gördük. Daha sonra kısa sürede toparladı. Kontrol ettiğimizde annesinin iliğinin tuttuğunu gördük. Poliklinik izleminde de ciddi bir sorunu yok şu an. Bir süre daha izlememiz gerekiyor ama şu an lösemisiz bir şekilde izleniyor. Herhangi bir sorun yok, umarım da olmaz" diye konuştu.

'O DUYGUYU ANLATAMAM'

Kızının hastalığı sürecinde çok kötü günler yaşadıklarını söyleyen İntizor Matrasulova, "Çok şükür kızımız sağlığına kavuştu. Hocalarımıza, hastanedeki herkese çok teşekkür ederiz. Çocuğumuz tekrardan sağlığına kavuştuğu için çok sevinçliyiz. Sanki tekrar can verdim. O duyguyu anlatamam" dedi.

Mehmet Kaynak ise "Nakil süreci çok güzel geçti. Buradaki bütün hocalarımız bize yardımcı oldu. Çocuğumuzu iyileştirdiler. Şu an durumu iyiye gidiyor, böyle giderse de artık hastalık diye bir durumu kalmayacak. Bize yardımcı olan, kızımız için elimizden tutan herkese çok teşekkür ediyoruz. Önemli olan çocuğumuzdu. Annesi kızımıza tekrar can verdi" diye konuştu.

MANISA'DA GRIP OLDUGU SANILARAK GOTURULDUGU HASTANEDE LOSEMI TESHISI KONULAN OZBEKISTAN UYRUKLU MUSLIMAKHON ULUKBEKOVA'NIN (5) YASAMA TUTUNABILMESI ICIN ANNESI INTIZOR MATRASULOVADAN ANTALYADA ILIK NAKLI YAPILDI. ARADAN GECEN 2 AYLIK SURECTE SAGLIGINA KAVUSAN KUCUK COCUK, TAMAMEN IYILESIP PARKA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

MANISA'DA GRIP OLDUGU SANILARAK GOTURULDUGU HASTANEDE LOSEMI TESHISI KONULAN OZBEKISTAN UYRUKLU MUSLIMAKHON ULUKBEKOVA'NIN (5) YASAMA TUTUNABILMESI ICIN ANNESI INTIZOR MATRASULOVADAN ANTALYADA ILIK NAKLI YAPILDI. PROF. DR. VEDAT UYGUN, KUCUK KIZIN CIDDI BIR SORUNU OLMADIGI SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

MANISA'DA GRIP OLDUGU SANILARAK GOTURULDUGU HASTANEDE LOSEMI TESHISI KONULAN OZBEKISTAN UYRUKLU MUSLIMAKHON ULUKBEKOVA'NIN (5) YASAMA TUTUNABILMESI ICIN ANNESI INTIZOR MATRASULOVADAN ANTALYADA ILIK NAKLI YAPILDI. PROF. DR. VEDAT UYGUN, KUCUK KIZIN CIDDI BIR SORUNU OLMADIGI SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

MANISA'DA GRIP OLDUGU SANILARAK GOTURULDUGU HASTANEDE LOSEMI TESHISI KONULAN OZBEKISTAN UYRUKLU MUSLIMAKHON ULUKBEKOVA'NIN (5) YASAMA TUTUNABILMESI ICIN ANNESI INTIZOR MATRASULOVADAN ANTALYADA ILIK NAKLI YAPILDI. PROF. DR. MEHMET AKIF YESILIPEK, USLIMAKHON'UN TEDAVIYE ZOR YANIT VEREN BIR HASTA OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

MANISA'DA GRIP OLDUGU SANILARAK GOTURULDUGU HASTANEDE LOSEMI TESHISI KONULAN OZBEKISTAN UYRUKLU MUSLIMAKHON ULUKBEKOVA'NIN (5) YASAMA TUTUNABILMESI ICIN ANNESI INTIZOR MATRASULOVADAN ANTALYADA ILIK NAKLI YAPILDI. ARADAN GECEN 2 AYLIK SURECTE SAGLIGINA KAVUSAN KUCUK COCUK, TAMAMEN IYILESIP PARKA GIDECEGI GUNU BEKLIYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Elektrikli araç ithalatına 'İzin Belgesi' kuralı getirildi
 
Rus anne ile kızını eski eş öldürmüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manavgat'ta Bilim Söyleşileri
TÜBİTAK tarafından gençleri bilimsel çalışmalara teşvik etmek amacıyla ...
CHP Antalya'da 3 günlüğüne kampa giriyor
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "30 Kasım Perşembe günü Meclis çalışmalarını ...
CHP'li Sebahat Çevik; 'Kadınım, adayım ve kazanacağım"
Uzun yıllardır CHP’de siyaset yapan ve partili belediye başkanların sağ ...
 
Tatlı Kazalar Atlası sergisi Antalya'da açıldı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin Fikret Otyam Sergi Salonu'nda Halime ...
Mahra'nın ölümüne 3,9 milyon lira tazminat kararı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde köpekten kaçarken kamyon çarpan, tedavi gördüğü ...
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya: Turistlerden şehir vergisi alınsın
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM'de şehir vergisi konusunu ...
 
Antalya Dostluk Korosu'ndan Türkçe şarkılar konseri
ANTALYA'da yaşayan farklı ülkelerden yerleşik yabancıların Konyaaltı Belediyesi ...
Antalya Kent Konseyi'nde 'Cumhuriyet ve Kadın' konuşuldu
ANTALYA Kent Konseyi ve Antalya Bilim Üniversitesi Sosyal, Ekonomik ve ...
Antalya'da sahildeki çadırın yanında erkek cesedi bulundu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde sahildeki çadırın yanında kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva