Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
1 Eylül 2015 Salı - 16:19

Antalya'da kelebek park açıldı

ANTALYA'nın turizm bölgesi Kundu'da içinde 12 türden yüzlerce kelebeğin bulunduğu 'Kelebek Park' hizmete açıldı.

Antalya da kelebek park açıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 5 milyon TL yatırımla, içinde 12 ayrı türden yüzlerce kelebeğin bulunduğu Kelebek Park, kapılarını açtı. Parka, 25 ülkeden getirilen 'Attacus Atlas, Cethosia Cyane, Graphium Agamennon, Hypolimnas Bolina, Idea Leuconea, Pachiopta Kotzebuea, Papilio Demoleus, Papilio Lowi, Papilio Polinurus, Papilio Polytes, Papilio Rumanzoia, Parthenos Sylvia' cinsi yüzlerce kelebeğin beslenmesi için 10 bin bitki ve çiçek ekildi. Kelebeklerin etkilenmemesi için parktaki hava sıcaklığı ve nem oranı sürekli kontrol altında tutuluyor. Kelebeklerin doğal ortamının yaratıldığı parkta, hava sıcaklığı 35- 38 derece arasında, nem oranı yüzde 30- 50 arasında tutuluyor. Pupa döneminden çıkan rengarenk kelebekler park içinde uçmaya başladı. Kanatlarının üzerindeki şekil ve renklerine göre cinslerine ayrılan kelebekler, kendilerine uzanan ellere konuyor, korktuklarında ise kanatlarını kapatıyor.

25 ÜLKEDEN KELEBEK GETİRİLDİ

Kelebek Park Genel Müdürü Barış Dursun, görselliğiyle dikkat çeken park hakkında bilgi verdi. Kelebeklerin var oluşundan günümüze kadar doğada gerek çocuklar gerek yetişkinler için hep hayranlık duyulan, büyük ilgiyle izlenen 'küçük yaşam dostları' olduğunu kaydeden Dursun, Kundu Turizm Bölgesi'nde yaklaşık 50 dönüm araziye yapılan parkın yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu kaydetti. 

Eko turizmin en önemli faaliyetlerinden flora-fauna turizmine, turizmin çeşitlenmesine ve sağlanan gelirin artmasına katkı sağlamak amacıyla çalışma yaptıklarını anlatan Dursun, "Projemiz Türkiye'nin en büyük kelebek parkı olma özelliğine sahip. Parkta kelebeklerin yaşam ve sergi alanı olarak yaklaşık 2 bin metrekare kapalı, özel mimari tasarım bölgesi ziyaretçilerimizin ilgisine sunulacak. Tema parkımızda 25 civarında ülkeden 50'ye yakın farklı türden binlerce kelebek yer alacak" dedi. 

12 TÜR KELEBEK BULUNUYOR

Şu anda parkta 12 tür kelebeğin bulunduğunu belirten Dursun, bu sayının ilerleyen dönemde artacağını aktardı. Dursun, kelebek parkında ayrıca botanik bahçesi, vahşi yaşam alanı ve vahşi hayvan çeşitleri, kuş çeşitleri, karınca yaşam alanı ile şeffaf kovanlarda bal yapımının izlenebileceği bölümlerin olacağını belirtti. Parkta 5'i tropik, 5'i de yerli olmak üzere 10 tür kelebek için yetiştirme alanı oluşturacaklarını vurgulayan Dursun, ayrıca uğur böceği yetiştiriciliğini başlatacaklarını da anlattı.

DOĞAL ORTAM YAPILDI

Kelebeklerin özellikle dere ve ırmak kenarları gibi sulak yerleri kendilerine yaşam alanı olarak seçtiğini işaret eden Dursun, bu nedenle parkın içersine yapay şelale yaptıklarını kaydetti. Bu şelalenin hemen arkasına bir de yapay mağara yaptıklarına değinen Barış Dursun, doğada görülmesi zor olan kelebek türlerini hem yerli hem yabancıların kolaylıkla görme ve izleme şansı bulacağını anlattı.

2-4 HAFTA YAŞIYORLAR

Kelebeklerin ömürleri hakkında toplumda çok farklı bilgiler olduğunu, en yaygın kanının ise 1 gün olduğunu kaydeden Dursun, "Tamamen yanlış bir bilgi. Alanda gördüğümüz kelebeklerin ömürleri 2 ile 4 hafta arasında değişmekte. Parkımızda kelebek döngüsü pupa evresiyle (kelebeğin doğumundan bir önceki dönem) başlar. Kelebek pupadan çıktıktan sonra 1 gün kadar kanatlarını kurutmak için bekler. Ardından uçmaya başlar ve çiçek nektarlarıyla beslenerek hayatını sürdürür" dedi. Eşleşme döneminde dişi kelebeklerin sadece kendi bitkisine 100 ile 1000 arasında yumurta bıraktığına değinen Barış Dursun, bir kelebeğin, yumurta evresinden uçma evresine kadar geçen zamanın yaklaşık 30 gün olduğunu anlattı. 

Kelebeklerin yumurtlama, pupa, doğum ve yetişkinlik evreleri dahil her anlarını takip eden biyolog Havva Oman ise, "Kelebekler çok narin canlılar. Yaşamak için belli başlı bitki türlerine ihtiyaç duyuyorlar. Buradaki tüm bitkiler kelebeklerin beslenebileceği bitki türlerinden seçildi" dedi.


ANTALYA'NIN TURIZM BOLGESI KUNDU'DA ICINDE 12 TURDEN YUZLERCE KELEBEGIN BULUNDUGU 'KELEBEK PARK' HIZMETE ACILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'NIN TURIZM BOLGESI KUNDU'DA ICINDE 12 TURDEN YUZLERCE KELEBEGIN BULUNDUGU 'KELEBEK PARK' HIZMETE ACILDI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- 

 
37 bin öğretmen kadrosunun branş dağılımı açıklandı
 
Zabıta Teşkilatı 189 yaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batı Akdeniz'in ihracatı 955 milyon dolar
BATI Akdeniz'den 1 Ocak-31 Ağustos tarihleri arasındaki ihracat, 955 milyon ...
EXPO'nun tanıtımı için otellere çağrı
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, gelecek yıl 23 ...
Yılın Zabıtası'na ödül
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Zabıta Haftası dolayısıyla 'Yılın Zabıtası' ...
 
Engelliler için kardeşlik protokolu
MERKEZİ Antalya olan Uluslararası Tüm Engelliler, Yaşlılar Kimsesizler ...
PAB'tan anlamlı turlar
PERŞEMBE Akşamı Bisikletçileri, ay yıldızlı balon ve bayraklarla süsledikleri ...
Kemer'e yeni adliye binası
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki adli yıl açılışında konuşan Cumhuriyet ...
 
Hacı adayları uğurlandı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde hac ibadetini yerine getirecek hacı adayları törenle uğurlandı.
ASMEK yeni dönem kayıtları başladı
TÜRKİYE'nin en büyük yaygın eğitim kurumlarından biri ASMEK'te yeni dönem kayıtları başladı.
Antalya Kültür sanatseverleri bekliyor
ANTALYA Kültür Sanat'ta açılan, Cecil Beaton'ın 'Portreler' sergisi ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva