RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
RTÜK'ten 'özel hayatın gizliliğini ihlal' cezası
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Kuş gripli ineklerin çiğ sütünü içen kediler öldü
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Marco Reus, Dortmund'dan ayrılıyor
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
Finlandiyalı turist odasında ölü bulundu
3 Ekim 2023 Salı - 09:57

Antalya'da kendisi 54, kalbi 24 yaşında

ANTALYA'da 5 yıldır kalp yetmezliği yaşayan Kerim Gökkurt'a (54), trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Osman Başpınar'ın (24) kalbi nakledildi. Gökkurt, "Kalbi bağışlayan duyarlı aileye çok teşekkür ederim. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Antalya da kendisi 54, kalbi 24 yaşında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan emekli Kerim Gökkurt'a, 5 yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi'ne giderek kalp nakli için başvuruda bulunan Gökkurt'un hayatı, kısa süre önce gelen telefonla değişti. Aydın'ın Nazilli ilçesinde 13 Eylül'de motosikletle otomobile çarptıktan sonra kamyonun altında sürüklenerek ağır yaralanan, 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Osman Başpınar'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Başpınar'ın kalbi Antalya'ya, 2 böbreği İstanbul'a, karaciğeri ise Denizli'de organ bekleyen hastalara gönderildi. Başpınar'ın kalbi, 21 Eylül'de AÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından Gökkurt'a başarıyla nakledildi. AÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören Kerim Gökkurt, yeni kalbiyle hayata tekrar 'Merhaba' dedi.

KALBİ 24, KENDİSİ 54 YAŞINDA

Kerim Gökkurt, 5 yıl boyunca kalp yetmezliği yaşadığını anlattı. 2,5 ay önce dede olduğunu belirten Gökkurt, hastaneden çıkıp, torununu kucağına almak için gün saydığını söyledi. Hastalık sürecini anlatan Gökkurt, "Akdeniz Üniversitesi'nde organ nakline kayıt oldum. Allah razı olsun üniversitemizden, tüm nakli gerçekleştirenlerden ve vefat eden gencin kalbini bağışlayan duyarlı ailesine çok teşekkür ederim. İyi ki varlar. Kendimi çok iyi hissediyorum. Benim 2 genç oğlum var. Ben de onlardan bu fedakarlıkları yapmasını istiyorum. Buradan çıktıktan sonra kalbi veren ailenin elini öpeceğim. Başta ailem olmak üzere sonra tüm Türkiye'den organ bağışı yapmasını istiyorum" diye konuştu.

'HASTANIN DURUMU GAYET İYİ'

Prof. Dr. Ömer Bayezid, nakil yaptıkları Gökkurt'un durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Bayezid, "Hastanın sağlık durumu gayet iyi. Nazilli'de trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki hastanın yakınları, organlarını bağışlamayı kabul etti. Karaciğer, böbrek, kalp, akciğer nakilleri yapıldı. Bizim hastamız da gayet iyi durumda. Herhangi bir sağlık sorunu yok. Artık yoğun bakımdan servise alıp, yaklaşık 2 hafta içerisinde eve yollamayı düşünüyoruz" dedi.

'COVİD SONRASI BAĞIŞLAR DURMA NOKTASINA GELDİ'

Prof. Dr. Bayezid, Türkiye'de yaklaşık 1500 hastanın kalp nakli beklediğini anlattı. 350 hastanın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi'nin hastası olduğunu aktaran Prof. Dr. Bayezid, şöyle konuştu: "Bu hastalar çok zor durumda. Fakat ne yazık ki yeterli organ bağışı yapılmıyor. Özellikle Covid döneminden sonra bağış neredeyse durma noktasına geldi. Bekleyen hastalarımızın birçoğu organ bulamadığı için hayatını kaybediyor. Organ bulup, kalp nakli olan hastalar gerçekten çok şanslılar. Ancak 100 hastadan 1'i böyle bir şansı yakalayabiliyor. Covid öncesinde çok daha fazla organ nakli yapabiliyorduk. Bu bize üzüntü veriyor. Organ bağışını teşvik etmek gerekiyor. Beyin ölümü olduktan sonra hiçbir insan hayatta kalamaz. Çünkü beyin fonksiyonları olmadığı için solunum da durmuştur. Bu süreçte kalp de durur ve artık organların hiçbiri kullanılamayacaktır. Birçok insan organ bulamadığı için hayatını kaybedecektir. Halbuki bir organ bağışı olursa; 2 böbrek, karaciğer, pankreas, kalp, akciğerler, kornealar kullanılır ve 8-9 kişi görme ve yaşama imkanı bulur. Bununla ilgili hiçbir dini sakınca yok. Maide Suresi'nde 'Bir insanı kurtarmak bütün insanları kurtarmak gibidir' deniyor. Bu diğer dinlerde de böyle. Birçok ülkede aileye sorulmadan organları kullanılabiliyor. Birçok ülkede de sormak gerekiyor. Türkiye'de ailelere danışarak organları kullanabiliyoruz. Organlar çürüyüp, toprak olacağına, insanları yaşatır ve onlara hayat verir. Bu bizim için, hastalarımız için çok önemli."

ANTALYA'DA 5 YILDIR KALP YETMEZLIGI YASAYAN KERIM GOKKURT'A (54), TRAFIK KAZASI SONRASI BEYIN OLUMU GERCEKLESEN OSMAN BASPINAR'IN (24) KALBI NAKLEDILDI.

ANTALYA'DA 5 YILDIR KALP YETMEZLIGI YASAYAN KERIM GOKKURT'A (54), TRAFIK KAZASI SONRASI BEYIN OLUMU GERCEKLESEN OSMAN BASPINAR'IN (24) KALBI NAKLEDILDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5 YILDIR KALP YETMEZLIGI YASAYAN KERIM GOKKURT'A (54), TRAFIK KAZASI SONRASI BEYIN OLUMU GERCEKLESEN OSMAN BASPINAR'IN (24) KALBI NAKLEDILDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5 YILDIR KALP YETMEZLIGI YASAYAN KERIM GOKKURT'A (54), TRAFIK KAZASI SONRASI BEYIN OLUMU GERCEKLESEN OSMAN BASPINAR'IN (24) KALBI AU TIP FAKULTESI KALP VE DAMAR CERRAHISI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER BAYEZID (ORTADA)  VE EKIBI TARAFINDAN GOKKURT'A BASARIYLA NAKLEDILDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 5 YILDIR KALP YETMEZLIGI YASAYAN KERIM GOKKURT'A (54), TRAFIK KAZASI SONRASI BEYIN OLUMU GERCEKLESEN OSMAN BASPINAR'IN (24) KALBI AU TIP FAKULTESI KALP VE DAMAR CERRAHISI ANABILIM DALI OGRETIM UYESI PROF. DR. OMER BAYEZID VE EKIBI TARAFINDAN GOKKURT'A BASARIYLA NAKLEDILDI.(FOTO:ASLI DURAN/ANTALYA-DHA)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da korkunç kaza! 1 ölü, 11 yaralı
 
Eğirdir'de Dünya Yaşlılar Günü kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da korkunç kaza! 1 ölü, 11 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde tur minibüsünün park halindeki kamyona arkadan ...
Konyaaltı'ndan Ankara'ya 100. yıl turu
KONYAALTI Belediyesi, Türk Ocakları Antalya Şubesi iş birliği ile Cumhuriyet'in ...
Antalya'da objektife yansıyan görüntüler
ANTALYALI doğa ve tarih fotoğrafçıları Mehmet Budak ile Sedat Cantürk, ...
 
Antalya'dan kadın gücüyle Moğolistan'da gıda köprüsü
MERKEZİ Antalya olan Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretim ve ...
Antalya Altın Portakal'da yeni kriz
ALTIN Portakal Film Festivali programının Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
Antalya CHP'de Altın Portakal çatlağı
ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline giden sürece ilişkin ...
 
Antalya'da 'Kumar parası' cinayeti sanığına indirimsiz müebbet hapis
ANTALYA'da kumardan kazanılan para anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada ...
Antalya'da çocuklar 'Çizmeli Kedi' ile eğlendi
KONYAALTI Belediyesi Tiyatro Akademisi'nin hazırladığı 'Çizmeli Kedi' ...
Antalya'da Rus boksör Gassiev, İsveçli Wallin'e yenildi
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Regnum Carya Otel'de düzenlenen Dünya Boks ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva