Dünyanın en eski tersanesinde yeni keşifler
Dünyanın en eski tersanesinde yeni keşifler
Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu
Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu
Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Yerel üretici ile tüketici Konyaaltı'nda buluştu
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
Başkan Kocagöz, 11 Haziran'da hakim karşısına çıkacak
31 Mart 2014 Pazartesi - 04:19

Antalya'da nefes kesen seçimi AK parti adayi Türel kazandı

ANTALYA'da Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini Ak Parti adayı Menderes Türel kazandı.

Antalya da nefes kesen seçimi AK parti adayi Türel kazandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya'da nefes kesen yarışı önde tamamladıklarını açıkladı. Son 33 sandığın sayımının kaldığını belirten Köse, CHP ile aralarında 22 bin 700 fark var olduğunu, Antalya'da seçimini kazandıklarını söyledi.
 
AK Parti adayı 50 yaşındaki Türel, İngiltere'de gazetecilik eğitimi gördü, Antalya'da gazetecilik yaptı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın ardından 2004'te Ak Parti'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2009'da tekrar aday oldu, kazanamadı. 2011'de Antalya Milletvekili seçildi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.
 
Antalya'da 19 ilçeden Ak Parti 10, CHP 5 ve MHP 4 ilçe belediye başkanlığını kazandı.

TÜREL, ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLAMA YAPTI
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve AK Parti adayı Menderes Türel arasında geçen seçim yarışı sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Gece saatlerinde geldiği Antalya Adliyesi'nden saat 10.00'da ayrılan Menderes Türel, İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan kesin sonuçlarına göre 23 bin oy farkla oyla seçimi kazandığını söyledi. Türel, Antalya'da seçime katılma oranın yüzde 89.6 olarak gerçekleştiğini ve 5 bin 266 sandıkta 1 milyon 304 bin 100 geçerli oyunu kullanıldığını belirtti. 23 sandığın itirazlar nedeniyle tekrar sayıldığını bildiren Menderes Türel, şöyle konuştu:
 
"Tartışmasız, tereddütte mahal bırakmayacak bir şekilde 23 bin farkla Antalya'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştır."
 
Buna göre 23 sandığın yeniden sayıldığı Antalya'da Ak Parti 474 bin 472, CHP ise 451 bin 529 oy aldı.
 
"NEREDE KALMIŞTIK?"
 
Menderes Türel, seçim sonuçlarını değerlendirirken 30 Mart'ta sandıktan çıkan sonucun  Antalya, millete hayırlı olmasını diledi. Türel, "Antalyalı hemşehrilerimiz Antalya'da belediye başkanlığı için yeniden Menderes Türel'i görevlendirmiştir. Bundan sonra Antalya'da şarkımız 'Nerede kalmıştık' diyor, kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz" diye değerlendirdi.
 
Antalya'da demokrasinin, cumhuriyetin kazandığını takiyecilerin, kirli siyasetin kaybettiğini belirten Menderes Türel, şöyle devam etti:
 
"Antalya'da temiz siyaset kazanmıştır. Antalya'da artık kirli siyaset olmayacak, Antalya'ya huzur getireceğiz, Antalya'ya barış getireceğiz. Kavga etmeyeceğiz, barış için çalışacağız."
 
Türel, Antalya'nın tercihini hizmetten yana kullandığını, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek çalışacağını söyledi.
 
ÇİRKİN SİYASET BİTTİ
 
Türel, gece boyunca Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ortaya attığı oy sayım sürecinin Ak Parti tarafından manipüle edildiği iddiasına ise, "Ben Antalya'da artık çirkin siyaset döneminin kapandığını ifade ediyorum. Bunlara cevap vermeyerek ne demek istediğim anlaşılmıştır. Antalya'da bundan sonra hep güzellikleri konuşacağız" diye karşılık verdi.
 
ANTALYA'NIN BAŞKANI
 
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün Antalya'yı kucaklayacaklarını, oy veren vermeyen herkesin hizmetinde olacaklarını belirten Türel, "Bizimle kavga etmek isteyenlere cevap vermek değil memleketimiz için çalışarak, Antalya'ya büyük eserler kazandırmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geliyoruz. İnşallah devir teslim töreninde de Büyükşehir Belediyesi'nin tepesinde de şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırıyor olmak bizim için en büyük şeref olacak" diye konuştu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda bir görüşmesi olduğunu da belirten Menderes Türel, aynı zamanda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partisinin ülke genelinde aldığı sonuçları, "Sayın Başbakanımızın demokrasinin kazanımları ve artık darbecilerin ve çetecilerin Türkiye'de siyasetten arınması yönündeki gayretleri hepimizin de desteklediği hususlardır. Antalya'da ve Türkiye'de demokrasi kazanmış, darbeciler ve çeteciler kaybetmiştir" diye konuştu.
 
"YENİLEN PEHLİVAN" MİSALİ
 
Menderes Türel, CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz edeceğinin hatırlatılması üzerine "İstedikleri kadar itiraz edebilirler. 23 bin fark var. Tartışmasız bir seçim sonucudur. Biz de güzel bir laf var, 'Yenilen güreşçi güreşe doymaz'" dedi.
 
Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte aralarında CHP ve MHP'nin kalesi olarak değerlendirilen yerlerle birlikte 10 ilçede elde edilen seçim galibiyetine ilişkin, "Hemen hemen hepsini sandıklar açılmadan tahmin etmiştik. Biz çalışmalarımızı bilimsel metotlarla yapıyoruz. Antalya'da Ak belediyecilikle bütün ilçelerimizin tanışmasını isterdik ama sandıktan çıkan sonuca saygımız sonsuzdur" diye yorumladı.
 
Menderes Türel açıklamalarını ardından adliyeden partililerin sevgi gösterileri arasında ayrıldı.
 
TEORİK OLARAK BİTMEDİ
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, saat 07.30 sıralarında halen teorik olarak seçim yarışının devam ettiğini söyledi. Kendisinin seçimi aldığına inandığını kaydeden Akaydın, "Neden bu kadar uzadı? Özellikle Kepez ilçemizde sandık tutanaklarında son derece ciddi kaydırmalar var, uygunsuzluklar, uyumsuzluklar var" iddiasında bulundu. Kepez'le ilgili ciddi bir inceleme yapacaklarını dile getiren Başkan Akaydın, Konyaaltı'nda ise 6 bin civarında kendi lehine olan bir oyun girişinde bir aksama bulunduğunu söyledi. Mustafa Akaydın, Konyaaltı'nda bu duruma itiraz edileceğini söylerken, "Antalya'da yarış fotofinişle belli olacak" dedi.
 
CHP'de gün boyunca, sorunlu gördükleri noktalarda avukatlar sandık bazında seçim sonuçlarına itiraz edecek.

TÜREL: ANTALYA İÇİN YENİ GÜZEL BİR GÜN

Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Parti'li Menderes Türel, parti önünde düzenlenen mitingde, "Yarın tüm Antalya'da, ilçelerimizde gün bir başka doğacak, şahlanış günü olacak. Yarın Antalya için yeni, güzel bir gündür" dedi.

Antalya'da yerel seçimlerin galibi AK Parti, saat 13.00'de parti binası önünde kutlama mitingi düzenledi. Parti binası önünde oluşturulan platformda Antalya Büyükşehir Belediye Bakanlığı'na 5 yıl aradan sonra yeniden seçilen Menderes Türel, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, belediye başkanları ve İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte alanda toplanan 5 bini aşkın kişiyi birlikte selamladı.

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

'Antalya'nın çocuğu Menderes Türel', 'Menderes burada Hoca nerede' sloganlarının atıldığı kutlama mitinginde halka seslenen Menderes Türel, “Nerede kaldık Antalyam. Sevgili Antalyam" diye söze başladı.

Antalya'nın önemli bir seçim yarışını, yorucu bir seçim gecesini arkada bıraktığı ve artık aydınlık bir geleceğin sabahına uyandığını belirten Türel, “Artık Antalya büyük hedeflere doğru yürüyüşüne başlıyor, hayırlı olsun. Antalya demokrasinin kalesini olduğunu göstermiştir. Antalya yalan ve iftira siyasetine en güzel cevabı vermiştir" diye konuştu. 

İFTİRACI, TAKİYYECİLERİ YENDİNİZ

Antalya'nın bu seçimlerde bir tarih yazdığını, yeni miladının yazıldığını belirten Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Bu miladı yazıyorken işte burada bu davaya gönlünü veren kardeşlerimle, dava, yol arkadaşlarımla beraber Antalya örnek bir çalışma gösterdi. Antalya'daki seçim kampanyası Türkiye için örnek bir kampanya oldu. Sizler yalancıları, iftiracıları, takiyyecileri yendiniz. Bu seçim yarışı boyunca Antalya'ya yakışmayan seviyesiz yalan, hakaret, iftira kampanyası yürütüldü. 2009'da da ben ve aileme hakaret edilmedik söz kalmadı, işlemedikleri ayıp kalmadı. Öyleki siyasetin bir manasının terbiye olduğunu hatırlatmak zorunda kaldım. 'Antalya insanlıktan çıkarak siyaset yapılacak bir yer değildir' dedim. Maalesef Antalya'da nezaket sınırları dışında seçim kampanyası yürütüldü. İşte şimdi bu iftiracılar gidiyor, güle güle diyor ve dürüst insanlara hoşgeldiniz diyoruz."

Seçim günü adliyede yaşananları hatırlatan Menderes Türel, iftiracıların seçime gölge düşürme gayreti içinde olduğunu, ama Antalya'nın, millet iradesine saygı duymayanlara boyun eğmediğini, yörük ateşini yaktığını ve Antalya'nın geleceğini çalmaya çalışanlara teslim olmadığını kaydetti. İstiklal Marşı'ndan bir kısım okuyan Türel, “Antalya Menderes Türel'in kimin çocuğu olduğunu sandıkta gösterdi" dedi.

TÜM ANTALYA'YI KUCAKLAYACAĞIZ

Artık Antalya tarihinde yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Menderes Türel, şöyle devam etti: 

“Büyük hedeflere doğru yürüyüşüne başlıyor. Tüm Antalya müsterih olsun, oy veren, vermeyen herkes. Biz herkesi, tüm Antalya'yı kucaklayacağız, biz Antalya çocuğuyuz, bizim sevdamız, hayalimizdir. Biz gerekirse Antalya için canımızı feda edeceğiz."



Emre BAYLAN/DHA
 

 
AKP'li Ahmet Öksüzkaya istifa etti
 
Ümit Uysal kazandı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yavuz 31 Mart 2014 Pazartesi 20:03

sayın böcek büyükşehir adayı olmalı, bunun sözü şimdiden verilmeli, yoksa akp ye kayacak

Yorumu oyla      6      3  
doulaşım esnafı 31 Mart 2014 Pazartesi 15:58

ayaklı reklam. hergün yüz kişiye dert yansalar al sana oy. kararsızlar akpye kayar

Yorumu oyla      9      3  
31 Mart 2014 Pazartesi 14:32

kaçtane ulaşımcı varki.... aileleriyle beraber 5.000 oy yapsa ne fark eder

Yorumu oyla      3      8  
07AB 31 Mart 2014 Pazartesi 12:10

hocayı dolmuşçular yıktı. antalyada ulaşım esnafını memnun etmeyen kaybeder

Yorumu oyla      10      5  
cemile 31 Mart 2014 Pazartesi 11:36

CHP akaydını göstermekle hata yaptı

Yorumu oyla      9      5  
31 Mart 2014 Pazartesi 10:57

Bunun tek sorumlusu köktür... hırsları yüzünden muratpaşayı karıştırdı sonucu gördü... tebrik ediyorum

Yorumu oyla      8      3  
31 Mart 2014 Pazartesi 10:56

CHP il başkanı hala duruyor mu !!!

Yorumu oyla      8      3  
sevil 31 Mart 2014 Pazartesi 04:05

Cok az farkla

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal eşiyle 40 dakika sıra bekledi
ANTALYA'da eşi Olcay Baykal'la birlikte oy kullanan CHP eski Genel Başkanı ...
Sahte oylar sahneye çıktı
Tatvan'da AKP'nin mührünün basılığı olduğu çok sayıda hazır oy pusulası ele geçirildi.
Teknoloji kurbanı seçmenler
BU yıl yaz saati uygulamasında 1 günlük ertelemeye, akıllı telefon ve ...
 
Bu yemini etmeden oy kullandırmadılar
ANTALYA'da da yerel seçimde sandık başında görevli olanlar, görevlerine ...
Matbaaya sahte oy pusulası baskını
İZMİR'de, bir matbaada sahte oy pusulası basıldığına dair yapılan ihbar ...
Kılıçdaroğlu'nun akrabalarının oyu Evcilmen'e
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da yaşayan öz amcası ...
 
Baykal: ben daha başbakan'ı parmağımla işaret etmedim
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
İşte o fotoğraf
Kılıçdaroğlu'nun Kanaltürk'te, "Başbakanın, Baykal ile ilgili kasedi izlerken ...
Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Başbakan Erdoğan'ın, eski CHP ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva