Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
7 Kasım 2018 Çarşamba - 11:46

Antalya'da öğretmenden Atatürk'e hakaret

ANTALYA'nın Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı da olan, fıkıh dersi öğretmeni Harun K., Atatürk'e hakaretten gözaltına alındı.

Antalya da öğretmenden Atatürk e hakaret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, sınıfta Ulu Önder'in fotoğrafının da olduğu bir köşe oluşturdu. 6 Kasım Salı günü ilk iki dersi fıkıh olan 10'uncu sınıfa, Müdür Yardımcısı Harun K. ders için geldi. Öğrencilerin astığı panodaki Atatürk fotoğrafına bakan Harun K., iddiaya göre, "İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum" diyerek, öğrencilere fotoğrafı indirtti. Durumdan haberdar olan bir öğrencinin velisinin şikayetçi olması üzerine Harun K. gözaltına alındı. Harun K.'nin polisteki ifadesinin ardından bugün mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, olayla ilgili kendilerine bilgi notu geldiği, Atatürk fotoğrafının yırtılması gibi bir durum olmadığı, yer değiştirilmesiyle ilgili sorunlar ortaya çıktığı ve bu konuda idari soruşturma açılarak müfettiş görevlendirildiği belirtildi.

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak ise okul idaresinden gelen bilgi notu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "İndirtme değil, oradaki Müdür Yardımcısı arkadaş, 'Her şeyi değerli olduğu yere asalım' gibi bir cümle, ifade kullanmış. Oradan bir tartışma çıkmış, bize de öyle bilgi geldi. Biz de hemen idari soruşturma başlattık, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdik ve hemen müfettiş gönderildi. Bildiğimiz şu an bu kadar" dedi.

'Hain' sözüyle ilgili bir şey duymadığını, kendilerine gelen notta da böyle bir ifade olmadığını belirten Solak, bilgi notunda Müdür Yardımcısı'nın bu fotoğrafı daha iyi bir yere asmak gerektiği şeklinde ifadesi olduğu, müfettişlerin idari soruşturma neticesinde gereğini yapacağını açıkladı.

'ATA'MA SAYGISIZLIK YAPAN YERDE BENİM İŞİM YOK'

Olayla ilgili şikayetçi olan öğrenci velisi Mine Öcek ise "Derse girmişler ve panoda Atatürk'ün fotoğrafı varmış. Öğretmen, 'İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum' demiş. Çocuklar indirmiş, hangi çocuk indirdi bilmiyorum, yere koymuşlar. Benim oğlum da almış sırasına koymuş. Öyle kapanmış. Teneffüste oğlum yine aynı yere asmış Atatürk'ün fotoğrafını. Öğretmen giriyor gene aynı şey, çocuk alıyor sıraya koyuyor. Çocuk Atatürk'e bakıyor. Çocuğa 'Bırak ona bakmayı, bana bak' demiş. Çocuk da 'Ata'ma saygısızlık yapan yerde benim işim yok, isterseniz beni okuldan atın, sıfır verin, ben burada durmayacağım' deyip eve gelmiş. Ondan sonra okul idaresi bizi aradı, çocuğun okulu terk ettiğini söylediler. Ben de 'Biliyorum, çocuğum evde, ben de zaten biraz sonra geleceğim' dedim ve gittik. Okul polisi çağrılmış, tutanak tutulmuş, öğretmen inkar ediyormuş, 'Çocuk beni yanlış anladı, ben öyle demek istemedim' falan demiş. Okul polisi, biz şikayetçi olacağız deyince, Çocuk Şube ifade alıyormuş. Çocuk Şube'den geldiler ve çocuğu götürdüler ve orada ifade verdi" diye konuştu.

Çocuğunu okula eğitim-öğretime gönderdiklerini kaydeden veli Mine Öcek, "Okul siyaset yeri değil. Sever veya sevmez bizi ilgilendirmiyor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sınıfta bunu ifade edemez, benim çocuğumun psikolojisini bozuyor veya beynini yıkıyor. Benim çocuğumun beynini yıkayamaz. Fıkıh dersiyse fıkıhını anlatsın" diye tepki gösterdi.

'KENDİMİ HAİN GİBİ HİSSETTİM'

Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve fıkıh dersi öğretmeni Harun K., hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Harun K., verdiği ifadede, "Atatürk için 'hain' ifadesini kullanmadım. Öğrencilere kızdım. Sınıflarda, okullarda, resmi dairelerde Atatürk fotoğrafının nereye asılacağı, kanunla belirlenmiştir. Atatürk fotoğrafının yeri pano değil. Buradan indirilip nereye asılması gerekiyorsa oraya asılmasını söyledim. Hatta bunları söylerken de kendimi hain gibi hissettim" dedi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Antalya'da Atatürk'e hakaretten gözaltına alınan Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Harun K., polisteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Aynı zamanda Fıkıh derslerine giren Harun K., çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
13 yıl hapis cezasıyla aranırken jandarma tarafından yakalandı
 
Yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
panzehir 7 Kasım 2018 Çarşamba 14:33

Allah'tan korkmuyorsunuz, kuldan utanmıyorsunuz ama Atamızın resminden bile korkuyorsunuz. bence de korkmalısınız. bir gün onun ve askerlerinin bu topraklar için verdiği emekler sizi çarpacak emin olun. Asıl hain ve nankör sizlersiniz.

Yorumu oyla      3      3  
Ne günler ....?????? 7 Kasım 2018 Çarşamba 12:44

Rabbim yolunu sasiranlara sahip çık zarar ziyan listesi kabariyor

Yorumu oyla      3      3  
VİCDAN 7 Kasım 2018 Çarşamba 12:12

Allah senin ve senin gibilerin cezasını tez zamanda verir inşallah... bunu yapanlar çıkarları için babalarını da inkar eder pis mahluklar.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkuteli'de fidan dikimi yapıldı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Fidanlar Fidanlarla Büyüyor programı kapsamında ...
Manavgat'ta uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen 2 ...
Antalya, milyon dolarlık Hint düğünlerinin yeni adresi
ANTALYA, milyon dolarlık masalsı Hint düğünlerinin yeni adresi oldu. Bu ...
 
Minikler fidanları toprakla buluşturdu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.
Kedinin yuttuğu 6 santimlik iğne, operasyonla çıkarıldı
ANTALYA'da 'Paris' adlı kedinin yuttuğu yaklaşık 6 santimlik dikiş iğnesi, operasyonla çıkarıldı.
Antalya'da bir öğretmen öğrencileri nasıl kandırmış?
Antalya'da 20 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sınıf ...
 
Antalya Akseki'de kaçak silah operasyonu
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde polisin durdurduğu minibüste ruhsatsız 27 ...
Antalya Finike'de uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Finike ilçesinde polisin operasyonunda 257 paket esrar ve ...
Bodrum'da iki kardeşin vurulmasında operasyon Antalya'ya kaydı
Rahip Santoro'yu öldüren Akdin ve ağabeyi, Bodrum'da vuruldu.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva