Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
22 Mart 2019 Cuma - 10:24

Antalya'da okul servis ücretiyle ilgili karar belli oldu

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde oturan Sultan Yıldız, özel okulda okuyan oğlu için servis ücreti olarak 20 kilometrelik uzaklığa 40 kilometre parası istenmesi üzerine yaşadığı anlaşmazlık sonrası Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu.

Antalya da okul servis ücretiyle ilgili karar belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Tüketici Hakem Heyeti'nce fazla ücretin Yıldız'a iadesine karar verildi. Ailenin avukatı Hakan Evcin, "Belirlenen ücretten fazlası alınamaz. Karar emsal niteliğindedir" dedi.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kemer'e bağlı Beldibi Mahallesi'nde oturan Yıldız ailesi, merkezdeki özel okula oğulları Poyraz'ın (9) kaydını yaptırdı. Servis için gerçekleştirilen görüşmelerde, aileden, 40 kilometre uzaklıktaki Kemer ilçesi ücreti istendi. Anne Sultan Yıldız, kabul etti; ancak imzaladığı sözleşmenin altına, alınan fazla ücreti kabul etmediğini belirten yazı yazdı ve 1 yıllık ücreti peşin ödedi. Sultan Yıldız, ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) servis şirketi hakkında şikayette bulundu. Şikayetin ardından şirkete ceza yazıldı. Bunun üzerine servis taşımacılığı yapan şirket tarafından Poyraz Yıldız'ın taşınamayacağı belirtilerek, servise alınmadı ve kalan taşıma ücreti iade edildi.

AİLE HAKLI BULUNDU

Poyraz Yıldız, bu gelişme üzerine ekim ayından bu yana okula şehirler arası yoldan otobüsle gitmeye başladı. Aile, çocuklarının mağdur olduğunu ve başkalarının da bu durumu yaşamasını istemediklerini belirterek, Konyaaltı Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurdu. Başvuruyu inceleyen hakem heyeti, aileyi haklı bularak, alınan fazla servis ücretinin iadesine karar verdi.

'KARAR EMSALDİR'

Yıldız ailesinin avukatı Hakan Evcin, UKOME tarafından belirlenen servis ücretinden daha fazla ücret alınamayacağını belirterek, "Tüketici hakem heyeti, öğrencinin kaldığı ev ile okul arasındaki mesafe kadar ücret alınabileceğini, daha uzak bir noktaya göre ücret alınmasının haksızlık olduğuna karar verdi. Tüketici mahkemelerine itiraz edilmemişse tüketici hakem heyeti kararları mahkeme kararı hükmünde sayılır. Hakem heyetinin bizim dosyamıza vermiş olduğu karar sonrası bu durum tüm Türkiye'de emsal bir karar haline gelmiştir. Bu karar aslında UKOME'nin belirlediği okul servisi ücretleri üzerinde kesinlikle ücret alınamaz anlamına gelmektedir. Belirlenen ücretler üzerinde ücret alanlar da UKOME'ye göre ceza alacaktır. Fazla ücret ödemesi istenen kişiler, bizim kararımızı örnek göstererek tüketici mahkemelerine veya hakem heyetlerine başvurabilir" dedi.

DAVA AÇACAK

Başkalarının da aynı haksızlığa uğramasını istemediğini belirten Sultan Yıldız, servis şirketi hakkında dava açacağını dile getirerek, "Servis taşımacılığı yapan firmanın benden fazla ücret alması üzerine hakem heyetine başvurdum. İnceleme sonucunda haklı olduğumuz görüldü. Okul servislerinin, UKOME'nin belirlemiş olduğu fiyat üzerinde ücret isteyemeyeceği belirtildi. Anlaşmazlık nedeniyle çocuğum servisten atıldı, mağduriyetimiz de giderilmedi. Çocuğum 6 aydır 20 kilometrelik yolu tek başına gidip geliyor" diye konuştu.

ANTALYA'DA OTURAN SULTAN YILDIZ, OZEL BIR OKULDA OKUYAN OGLU ICIN 20 KILOMETRELIK MESAFEYE 40 KILOMETRE UCRETI ISTEYEN OKUL SERVISIYLE YASADIGI ANLASMAZLIK SONRASI TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURDU. KONYAALTI TUKETICI HAKEM HEYETI, FAZLA UCRETIN YILDIZ'A IADESINE KARAR VERDI. AILENIN AVUKATI HAKAN EVCIN (FOTODAKI), "BELIRLENEN UCRETTEN FAZLASI ALINAMAZ, KARAR EMSAL NITELIGINDEDIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA OTURAN SULTAN YILDIZ (FOTODAKI), OZEL BIR OKULDA OKUYAN OGLU ICIN 20 KILOMETRELIK MESAFEYE 40 KILOMETRE UCRETI ISTEYEN OKUL SERVISIYLE YASADIGI ANLASMAZLIK SONRASI TUKETICI HAKEM HEYETI'NE BASVURDU. KONYAALTI TUKETICI HAKEM HEYETI, FAZLA UCRETIN YILDIZ'A IADESINE KARAR VERDI. AILENIN AVUKATI HAKAN EVCIN, "BELIRLENEN UCRETTEN FAZLASI ALINAMAZ, KARAR EMSAL NITELIGINDEDIR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nalan Göloğlu
 
Otomobilde sıkışan sürücü güçlükle kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'ya ücretsiz toplu ulaşım bedava su geliyor
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın Ak Partili ...
Türel o rakamı açıkladı kendini omuzlarda buldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye işçilerine ...
Antalya'da korkutan 'bond'
ANTALYA'da kaldırımda unutulan 'bond' tipi çanta korkuttu. Bomba imha ...
 
Antalya Düden Çayı'nda korku dolu anlar
ANTALYA'da Düden Çayı'nda rafting yaparken akıntıya kapılarak sürüklenen ...
Mutlu Pasta Atölyesi'nde ikinci çalışma
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Mutlu Pasta Atölyesi'nin ikinci çalışması yapıldı.
Böcek; Projelerimiz noter onaylı
DÖSİAD’ın geleneksel Perşembe buluşmalarına katılan CHP Büyükşehir Belediye ...
 
Alanya'da ultra maraton hazırlıkları tamamlandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 'Yörüklerin izinde Torosların zirvesine' ...
Farkındalık Günü'nde özel bireyler doyasıya eğlendi
21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi'nde ...
Antalya'da vatandaşa ücretsiz fidan
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva