7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
7 ilde 'Bozdoğan-29' operasyonu
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında 'idam' kararı
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
Tapusu olanların dikkatine: Miras böyle bölünecek
22 Ocak 2015 Perşembe - 11:01

Antalya'da okul yaptıran hayırsever çift 'şüpheli' oldu

ANTALYA'da çocukluğu yokluk içinde geçen emekli albay 84 yaşındaki Salih Konca ile eşi Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürlerinden 81 yaşındaki Saime Konca'nın, Antalya'da yaptırdıkları lisenin ardından ikinci okulu yaptırması başlarına dert açtı.

Antalya da okul yaptıran hayırsever çift  şüpheli  oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hayırsever çift, arsadaki bazı hissedarların şikayeti üzerine savcıya ifade verdi, sanık oldu. Kalp hastası Salih Konca, bu olayın  üzüntüsünün de etkisiyle vefat etti.     

Tüm birikimleriyle Antalya'da daha önce bir lise yaptıran Saime- Salih Konca çifti, kalan paralarıyla bir okul daha yaptırmak istedi. Valilikle protokol imzalayan çift, Konyaaltı'nda Akkuyu Mahallesi'nde Milli Eğitim'in gösterdiği araziye ikinci okulu yaptırmaya başladı.   Konca çifti okulun tamamlanma aşamasına gelmesinin huzurunu yaşarken, arazideki küçük hisse sahiplerinin 'kaçak inşaat' suçlaması ve 'kamulaştırmasız el atma' davası açması üzerine şok yaşadı. Bu nedenle savcıya ifade verdiklerini, kalp hastası eşinin üzüntüden vefat ettiğini anlatan emekli emniyet müdürü Saime Konca, "Hayır işlediğimiz için şüpheli sıfatıyla ifade vermek durumunda kaldık. Binbir emekle kazandığımız paramızla yaptırdığımız okulun ortada kalması, bizi çok çok üzdü" dedi.

'HAYIR İŞLEDİK, SANIK OLDUK'
Saime Konca, eşinin vefatında bu olayların da etkisi olduğunu söyledi. Bir kızı ve eşinin adını taşıyan torunu olduğunu aktaran Saime Konca, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Eşim zorluklar içinde okumuş bir insandı. İnanın o kadar çok çalışıp, o kadar çok tasarruf ettik ki, biriktirdiğimiz üç beş kuruşu da eğitim için harcamaya karar verdik. Önce Lara bölgesinde 24 derslikli bir lise yaptırdık. Bu okuldan birçok öğrenci mezun oldu. Mezunlarımızın bazılarını bugün televizyon ekranlarından izliyoruz. Aralarında tanınmış sanatçılar var. Alışveriş için dışarı çıktığımda bazı gençler koşa koşa gelip, 'Biz sizin yaptırdığınız okuldan mezunuz' diyerek sarılıyor. Kalan bir miktar paramız vardı. Onunla bir okul daha yaptıralım dedik, Milli Eğitim'e başvurduk. Konyaaltı'ndaki Akdeniz Üniversitesi çıkışında polis lojmanlarının yanındaki arsayı gösterdiler. 'Okulu buraya yapabilirsiniz' denildi. Milli Eğitim'in gösterdiği plan ve proje üzerine inşaata başladık. Müteahhitle anlaştığımız sürede inşaatı büyük ölçüde tamamlayıp çatısını örttükten sonra okulu Milli Eğitim'e devrettik. Milli Eğitim de okulun diğer eksiklerini tamamlayıp eğitime açacaktı. Ancak tam bu süreçte savcılıktan yazı geldi. 'Okul yapılan arsanın bir kısmı özel mülkmüş. 'Siz özel mülk üzerine bina yapmışsınız. Bu nedenle hakkınızda dava açıldı, gelin ifade vereceksiniz' denildi. Bu durumdan, bizi ifadeye çağıran savcı da çok üzüldü. Dedi ki 'İsterseniz gelip evinizde ifadeyi alayım.' Biz de 'Kendimiz geliriz' dedik. 'Devlete karşı gelecek halimiz yok' dedik. Ben emniyet teşkilatında 30 yıl görev yaptım. Bir asker olarak 30 yıla yakın süre de eşim çalıştı. Hem ben, hem eşim o tarihe kadar görevimiz dışında hiç mahkemeye gitmemiştik. Ama hayır yapıyoruz diye mahkemeye gidip ifade vermek durumunda kaldık. Ne kadar acı biliyor musunuz. Hayır işlediğimiz için şüpheli sıfatıyla ifade vermek durumunda kaldım." 

'SORUN ADIMIZIN OKULA VERİLMESİ DEĞİL, ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ'
'Okul arsasında hissemiz var' diye şikayetçi olanlarla ilgili üzüntüsünü de dile getiren Saime Konca sözlerini şöyle sürdürdü:

"Madem ki sizin hisseniz vardı, neden okulun inşaatı tamamlanma aşamasına kadar şikayetçi olmadınız. O okulun temeli törenle atıldı. O zaman gelip bizi uyarsaydınız, biz de 'orada boşuna yatırım yapmayalım' derdik. Ama biz işimizi tamamlayıp çatıyı örttüğümüz sırada dava açmışlar. Okulun yapımı durduruldu. Biz 2010 yılında inşaata başlayıp 6 ay içinde binayı tamamlama aşamasına getirmiştik. Dava açılmasaydı 2010 yılı Eylül ayında okulumuz eğitime açılacaktı. Mahkeme süreci devam ettiği için Milli Eğitim de bir şey yapamadı. İnşaat durdurulunca Sarısu'da TOKİ'nin yaptırdığı bir okula bizim adımızı verdiler. Ama sorun adımızın verilmesi değil. Sorun çocukların eğitimi. O inşaatın durdurulmasına çok üzüldük."

'ÜZÜNTÜMÜZ SONSUZ'
Bu olayların devamında eşini 2012 yılında kaybettiğini anlatan Saime Konca şunları söyledi:

"İnanın, eşimin ölümünün sebeplerinden birisi budur. Eşim çok işkolik bir insandı. Her sabah evimizden çıkar, okulun inşaatına giderdi. İşçilerle, ustalarla, müteahhitle, mühendislerle konuşur, çalışmaları takip ederdi. Müteahhidimizin çocukları da Lara bölgesinde yaptırdığımız okuldan mezundu. Bu nedenle müteahhit de yaptırdığımız okul için elinden geleni yapıyordu. Ben de inşaatın her aşamasını takip ederdim. İnşaat yükseldikçe mutlu oluyordum. Binbir emekle kazandığımız paramızı harcayarak yaptırdığımız okulun ortada kalması hakikaten bizi çok çok üzdü. Üzüntümüz sonsuz." 

'EŞİM AÇILDIĞINI GÖREMEDİ, BEN GÖRMEK İSTİYORUM'
Eşinin vefatından sonra acılarının daha da katlandığını anlatan Saime Konca, şöyle konuştu:

"Çok çok üzülüyorum. Sık sık o binanın önünden geçiyorum. İçim yanarak bakıyorum. Ben orada çocuklarımızın, öğrencilerimizin cıvıl cıvıl okuduklarını, oynadıklarını, ilim irfan sahibi olduklarını görmek istiyorum. O inşaatı durduran arsa hissedarlarına da insaf diyorum. Çünkü buraya başka bir şey değil, okul yapılıyor ya. Niye biraz anlayış göstermiyorsunuz. Eşim o okulun açıldığını göremedi. Ben görmek istiyorum. O arsada hissesi olanlara ve bu hissedarları organize eden avukat beyden insaf istiyorum. Bu bir hayır meselesidir. Öteki dünyaya götürülecek bir şey yok. Eşimin ruhunun da incindiğini düşünüyorum. Muhakkak üzüntü içindedir. Ben onun orada rahat yatmasını istiyorum." 

AVUKAT, RESMİ KURUMLARI SORUMLU TUTTU
Arapsuyu köylüleri adına 'kamulaştırmasız el atma davası' açan avukat Niyazi Abay ise bu olaylardan resmi kurumları sorumlu tuttu. Okul arsasının yarısının devlete ait olduğunu, kalanının Arapsuyu köylülerine ait hisselerden oluştuğunu anlatan Niyazi Abay, "Antalya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Konyaaltı Belediyesi yaşananların sorumlusudur. Vatandaş hissesi olan bir yerde ruhsatsız okul binası inşaatına başlanmış. Hissedarlar bizden talepte bulununca dava açıldı" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise açtıkları kamulaştırma davası sonrasında vatandaşların açtığı davanın düştüğünü ve hayırsever çiftin mahkemeyle ilgisinin kalmadığını söyledi. Müdür Gülay, "Kamulaştırma davası da temyize gitti. Yargıtay'dan onanınca tapuları alıp okulumuzu da bitireceğiz" diye konuştu.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) - 

 
Sahnesiz güldürdüler
 
Sahile 40 kilometre uzakta kar yürüyüşü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahnesiz güldürdüler
KIRMIZI Kalem Tiyatro'nun 'Ayan Beyan Doğaçlama' adlı ekibi, Antalya Tenis ...
Gecelikleri tanıttılar
ANTALYA'da bayilerini buluşturan bir iç çamaşırı ve gecelik toptan satış ...
Myra Antik Kenti'nde ziyaretçi sayısı düştü
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bulanan Likya Birliği'nin en büyük kentlerinden ...
 
Senfonide 'Şehrazad' rüzgarı
ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki ...
Bali Bey'in mahallesi kentsel yenileme alanı olacak
ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın hayatı üzerine kurgulanan ...
Ezgican'da konser heyecanı
EZGİCAN Türk Sanat Müziği Korosu, 'Şarkılardan Fal Tuttum' adlı konserler ...
 
Dilipak: Gözü kapalı hepiniz ilahiyat okuyacaksınız
GAZETECİ-Yazar Abdurrahman Dilipak, Antalya’da katıldığı ‘Yeni Türkiye’ ...
Antalya'da iki ayrı Ali İsmail Korkmaz eylemi
ANTALYA'da Ali İsmail Korkmaz kararını protesto için iki ayrı grup yarım ...
Antalya'ya idari istinaf mahkemesi için 3 bin imza
ANTALYA'da adli istinaf mahkemelerine ilave olarak idari davalara da bakacak ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva