Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
30 Ekim 2018 Salı - 11:13

Antalya'da ölü sezona hazırlık

ANTALYA turizmi, 'ölü sezon' diye adlandırılan kış aylarında, dünyanın dört bir yanından kampa gelecek spor kulüpleriyle hareketlenecek.

Antalya da ölü sezona hazırlık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ortalama 40'ar kişilik futbolcu, teknik heyet, malzemeci, idareciden oluşan kafileyle kamp yapacak futbol takımları, ülkedeki turizm çeşitliliğine ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak. Antalya'da ocaktan itibaren başlayan ve nisan ayına kadar devam eden kamp turizmi döneminde, 2 binin üzerinde futbol takımının kente gelmesi hedefleniyor. Kamp turizmi döneminde çok sayıda ülkeden futbol takımının ağırlanacağı Antalya'daki antrenman sahalarında yeni sezon hazırlıkları sürdürülüyor. Çim bakımı ve tesis düzenlemesi yapılan antrenman sahalarında, yıl sonuna kadar çalışmalara devam edilecek. Aralık ayı sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek saha bakım görevlileri, milyon dolar değerindeki futbolcuların sakatlanmaması için statlarda titizlikle düzenleme yapıyor.

2019'UN ILK 4 AYINDA DUNYANIN FARKLI ULKELERINDEN FUTBOL TAKIMLARININ 2 BININ UZERINDE KAMP YAPMASININ HEDEFLENDIGI ANTALYA'DAKI 170 ANTRENMAN SAHASINDA YENI SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDIYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN TAKIMLAR KAMP YAPACAK

Spor Toto Süper Lig'in 17'nci hafta oynanacak müsabakaların ardından tatile girmesiyle Antalya'daki otellerde, ikinci devreye kadar Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig takımları ağırlanacak. Türk takımlarının yanı sıra Rusya, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan, Çekya, Bulgaristan, Slovakya, Almanya'nın yanı sıra Çin, Japonya, Kore'den takımlar Antalya'da kamp yapacak. Antalya'da, ocak- nisan döneminde Süper Lig'in büyük takımlarının dışında Zenit, Lokomotiv Moskova, Shakhtar Donetsk gibi dünyaca tanınmış takımlar ağırlanacak. Yıldız futbolcularıyla tanınmış kulüplerin yanı sıra Antalya'da Avrupa liglerinden Bundesliga başta olmak üzere farklı ülkelerin liglerinden alt yaş gruplarındaki takımlar da kamp yapacak.

ANTALYA TURIZMI, 'OLU SEZON' DIYE ADLANDIRILAN KIS AYLARINDA, DUNYANIN DORT BIR YANINDAN KAMPA GELECEK SPOR KULUPLERIYLE HAREKETLENECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

'HEDEFİMİZ 2 BİN KAMP SAYISINI GEÇMEK'

Spor Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, futbol kamp turizminde bu yıl için hedeflenen bin 500 kamp sayısını aşarak, sezonu bin 700 civarında kampla tamamladıklarını söyledi. Golf, yüzme, bisiklet, kano, tenis gibi branşlardan takımların da kamp için Antalya'yı tercih etmesiyle kentin dünya spor turizminde önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Yaşacan, futbol kamp turizminin kent turizminde ayrı öneme sahip olduğunu vurguladı. Ocak- nisan aylarını kapsayan futbol kamp turizmi sezonu hedeflerini açıklayan Yaşacan, "Hedefimiz 2 bin kamp sayısını geçmek. Bu hedefi aşacağımıza inanıyorum. Otellerin, özel sektörün 170 futbol sahası var. Bu sahaların hepsi bakımda, yeni sezona hazırlanıyor. Ocak, şubat aylarında futbol sahalarımız yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Mart, nisan aylarındaki doluluk oranının da yüzde 100'e ulaşması için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. 

İLK SIRADA RUS KULÜPLERİ VAR

Antalya'ya kamp için gelecek takımlar arasında en fazla Rus kulübü bulunduğuna belirten Yaşacan, "Rusya'dan sonra Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovakya, Slovenya, Çekya, Macaristan, Danimarka, Hollanda, Norveç, İsviçre'nin yanı sıra çok sayıda ülkeden takımın rezervasyonu var. Bu sene Çin, Kore, Japonya'dan takımların rezervasyon yaptırması da spor turizminde sevindirici bir durum" dedi. 

DEVLET DESTEĞİYLE ÖZEL TURNUVA DÜZENLENMESİ TALEBİ

Spor Turizmi Birliği Başkanı Yaşacan, futbol kamp turizminde daha yüksek sayılara ulaşmak, spor turizmini ve Türkiye'nin tanıtımını artırmak için Antalya'da devletin de desteğiyle futbol takımlarının maçlarını yapacağı turnuva organizasyonları düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Erken rezervasyon döneminde yapılacak turnuva maçlarının ülke tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Yaşacan, turnuva maçlarının yaz dönemindeki turist hareketliliğini artıracağını söyledi.

2019'UN ILK 4 AYINDA DUNYANIN FARKLI ULKELERINDEN FUTBOL TAKIMLARININ 2 BININ UZERINDE KAMP YAPMASININ HEDEFLENDIGI ANTALYA'DAKI 170 ANTRENMAN SAHASINDA YENI SEZON HAZIRLIKLARI DEVAM EDIYOR.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Erdoğan için, 'Sorun etme hatırlamaz' diyen başkan...
 
TÜROFED Başkanı Ayık: Açık tesis sayısında artış bekliyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya Kaş'ta Cumhuriyet coşkusu
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yılı coşkuyla kutlandı.
Alanya'da Kıraç'lı Cumhuriyet Bayramı kutlaması
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayı ve ...
Antalya'da pastırma sıcakları
HAVA sıcaklığının 30, deniz suyu sıcaklığının 25 derece kaydedildiği Antalya'da ...
 
Bahçeli başkanlarla Antalya’da buluşacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçime hazırlık çalışmaları kapsamında ...
Kadın kocasına şikayet edince kıyamet koptu...
ANTALYA'da halk otobüsü şoförü Erkan Güner (45), yerleşik yabancı olduğu ...
Konyaaltı İstiklal Marşı ve Andımız ile çınladı
ANTALYA'da, Konyaaltı Kent Meydanı'nda toplanan 2 bin 900 kadın, '29 Ekim ...
 
Antalya'da 29 Ekim coşkusu
ANTALYA'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü, coşkuyla ...
YÖREX'ten ziyaretçi rekoru
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen ve ...
Serik'te 95. yıl coşkusu
CUMHURİYETİN 95. kuruluş yıl dönümü Antalya'nın Serik ilçesinde törenlerle kutlandı.
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva