'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
13 Mart 2011 Pazar - 17:55

Antalya’da ön seçim olacak mı

CHP’nin Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı’nda Antalya’da ön seçim yapılmaması kararı alındı.

Antalya’da ön seçim olacak mı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya’da CHP’lilerin büyük merakla beklediği “ön seçim” konusu, Genişletilmiş Teşkilat Toplantısı’nda ele alındı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Antalya’da ön seçim olmaması kesinleştirildi. Antalya ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’de de ön seçim yapılmaması karara bağlandı.

Kılıçdaroğlu, yaklaşık 4 saat süren toplantının basına kapalı bölümünde örgüte şu mesajları verdi: “Cenazelerde, düğünlerde, işçilerin memurların eylemlerinde olacaksınız, mağdurun ve hastanın yanından ayrılmayacaksınız. Seçimlerden sonra bakacağız, aynı başarısızlık devam ediyorsa, örgütler de başarısızdır demektir ve görevden alınır. Amacımız, tüm sandıklarda oylarımızı arttırmak. - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de toplantının ardından “81 ilin tamamına gideceğiz. Şu ana kadar 30’a yakın il gezdik, bazı illerimize de iki kez gideceğiz” dedi.

TOPLANTIDAN AYRINTILAR

 “Herkes için CHP” ve “Türkiye rahat bir nefes alacak” sloganlarıyla Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

“Biz Hazırız” adlı propaganda filminin gösteriminin ardından kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

- Çiftçilerimiz, emeklilerimiz, kadınlarımız, işçilerimiz, memurlarımız bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmayı kabul ediyorsanız AKP’ye oy verin. ‘Hayır’ diyorsanız sırtınızı AKP’ye dönün, karşınızda parlak bir adres var: CHP. O adrese bir şans tanıyacaksın. O adresin başındaki insana geleceksin. Söyledim, benim adım Kemal, ben bu sorunları çözerim. Kul hakkı yiyenlerden de hesap sormaya kararlıyım. Biz size özgürlük vaat ediyoruz. Fabrika vaat ediyoruz, iş vaat ediyoruz, ama onlar hapishane vaat ediyor. Dünyada hapishane vaat eden ilk Başbakan. Çünkü bilinçaltı öyle, ülkeyi hapishaneye dönüştürdü.

Bedelli askerlik teklifi

- Bir defaya mahsus olarak bedelli askerlik için yasa teklifimizi vereceğiz. AKP destek versin çıkaralım. Askerlik süresini önce 9, sonra 6 aya indireceğiz. Bir süre sonra askerlik zorunlu olmaktan çıkacak. Arzu edenler için askerlik yaşını 18’e indireceğiz. İsteyen hemen askere gidip gelecek. Orduyu terörle mücadelenin dışına çıkaracağız, kışlasında onurlu bir şekilde görev yapacak.

- Diyorlar ki yüzde 58-60’la alacağız. Yüzde 60’la kazanacaklarsa neden korkuyorlar? Korksunlar geleceğiz. Maskelerini indireceğiz. Ama siz yalaka medyanın haberlerinden etkilenmeyin. Libya’dan vatandaşlarımız getirilmiş, Marmaris’te otellere yerleştirilmiş. Bir gazete manşetinde, “AKP gelenleri otele yerleştiriyor, CHP çıkarıyor” deniliyor. Açtım başkana sordum, “Yurtdışındayım” dedi. O gazeteye soruyorum siz de hiç utanma yok mu? Yalaka medya değil, özgür medya istiyoruz. Tüm medya çalışanları sendikalı olacak.

- Hazırladığımız programla yüzde 8 büyüme, her yıl 800 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Cumhuriyetin 100’üncü yılında işsizlik yüzde 6’ya inecek.

Korku toplumu oldu

- Milletin iradesine kimse baraj koymamalı. Bir korku toplumu yarattıklarını biliyoruz. Almanya’ya, Belçika’ya, İngiltere’ye gittik, AKP’nin maskesini indirdik. İktidarımızda yasa dışı dinlemeler, özel hayata müdahaleler olmayacak. Yargıyı bağımsız kılacağız. AKP’nin savcıları var, CHP döneminde Cumhuriyet’in savcıları var. Özel yetkili mahkemeleri de kaldıracağız. Senin iktidarındaki faili meçhul sayısı 116. Sıkılmıyor musun bundan? 6 kez önerge verdik, AKP reddetti. ‘Adam gibi adamsan Dersim arşivlerini açıklarsın’ dedik, açıkladılar mı? Sanki biz her şeye karşıyız, onlar özgürlüklerden yana, yalan.”

Yalaka sendikacı

- Kılıçdaroğlu, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a da isim vermeden şöyle yüklendi: “Bir sendika başkanı ‘Kadın erkek eşit değildir’ diyen Başbakanı kadın işçiler toplantısına çağırıp ne anlattırdı acaba? O sendikacıya sormak isterim, kaç işçi sendikalarına üye olmak için çaba harcadı da işinden atıldı? Kaç işçi taşeronluk adı altında sömürülüyor? Başbakan’ı çağırıyorlar bir de kadınlara kılavuz dağıtıyorlar, ‘Şuralarda slogan atın’ diye. Yalaka takımından sendikacı olmaz. Başbakanı çağır yalakalık yap. Onun siyasi literatürdeki adı belli, sarı sendikacı.”


Başkanlar buluşması

CHP’nin, genişletilmiş il başkanları toplantısına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav da katıldı. Kılıçdaroğlu, salona gelişinde Baykal ve Sav ile tokalaştı. Baykal, salondan ayrılırken, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını nasıl bulduğu sorusu üzerine, kapsamlı ve güzel bir konuşma olduğunu söyledi.

Hürriyet

 
DP'den memura yüzde 50 zam vaadi
 
Türkiye'nin doktor haritası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izzet soytürk 14 Mart 2011 Pazartesi 14:53

Hangi parti de ön secim oluyorda CHP de olsun,nasılsa vatandaş oy veriyor..

Yorumu oyla      5      4  
14 Mart 2011 Pazartesi 00:38

Antalya'da ön seçim olmaması bence çok doğru.Bu dönem Kılıçdaroğlu kendi çalışacağı kadroyu oluşturmak zorunda.Önseçim yapılırsa Delege sonuçta Baykal'ın kontrolünde kalacak ve Baykal'ın önereceği kişiler öneçim sandığından çıkacak

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP'den memura yüzde 50 zam vaadi
DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara geldiklerinde memur, işçi ...
'AKP ülkeyi çürüttü'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini ...
Akaydın vekilliği reddetti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Türel son noktayı koydu
Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel, “Milletvekili ...
Savcılara yüklendi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, , Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun ...
Doktor Nefi Kara CHP'den aday adayı
Antalya Araştırma ve Eğitim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahîsi görevinden ...
 
Erdoğan'dan sert sözler
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı’nca ...
Baykal'dan tazminat davası
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Odatv muhabiri ...
Muhittin Böcek kararını verdi
Haziran’daki Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde aday olmak için istifa ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva