Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
Fransa'dan dayanıklılık merkezi hibesi
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
23 Nisan'a özel 'Rapunzel' çocuk operası
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya'daki cinayet kararını Yargıtay bozdu
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
Antalya Havalimanı'ndan 3 ayda 3 milyon 323 bin yolcu geçti
24 Aralık 2018 Pazartesi - 09:23

Antalya'da özel hastaneler zorda... Konkordato başvuruları başladı...

Ekonomik kriz Antalya'da çeşitli sektörlerden sonra sağlık sektörünü de vurdu. Antalya'da faaliyet gösteren biri Özel Likya Hastanesi olmak üzere üç özel hastanenin konkordato talebinde bulunduğu, çalışanlara 4-5 aydır maaş ödeyemedikleri ve ücretsiz izne çıkardığı iddia edildi.

Antalya da özel hastaneler zorda... Konkordato başvuruları başladı...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mahkemeden konkordato kararı alan, 9 yıldır faaliyet gösteren ve ekonomik krize giren hastanelerden biri olan Özel Antalya Likya Hastanesi, bu 9 yıllık süreç içerisinde 3 kez sahip değiştirdi. Son olarak 2017 yılında Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal. Prof. Dr. Seyide Soysal ve ve Uzm. Dr. Seyfettin Yahşi ortaklığındaki Vitamin Özel Sağlık Hizmetleri Medikal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından işletilmeye başlandı. Antalya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuran şirket konkordato istedi. 87 yataklı hastanede çalışanların 3 aydan bu yana maaş alamadıkları, bir aylık maaşlarının da İş-Kur tarafından ödendiği öğrenildi. Aynı hastanede geçen cuma günü aralarında doktorların da bulunduğu 45 çalışanın ücretsiz izne ayırdığı öğrenildi.

Mahkeme Ocak'ta görülecek

2018/690 Esas Nolu kararda davanın yargılanması 18 Ocak 2019’a bırakılmış açılaması yapılarak, "19.10.2018 günlü tensip kararı ile davacı Antalya Ticaret Sicilinin 39851-0 sicil sırasında kayıtlı Vitamin Özel Sağlık Hizm. Med. İnş San ve Tic. A.Ş Hakkında 19.10.2018 gününden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilerek davacının İİK 297. Maddesinin 2. Fıkrasındaki haller dahil olmak üzere mal varlıklarının muhafazası için tüm tedbirlin alınmasına, Geçici Konkordato Komiseri olarak SMMM Semih Tömen, Dr. Cesarettin Korkmaz ve Av. Eylem Has'ın atanmasına karar verildiğinden, alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük süre içerisinde mahkememiz dosyasına itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal olmadığını delilleri ile birlikte ileri sürerek bu çerçevede konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu ilan olunur” denildi.

Hastane devredildi iddiası

Antalya Konyaaltı ve Kepez’de sahiplerinin doktor olmadığı, iki hastanesi olan şirketin de başka alanlardaki işleri nedeniyle sıkıntıya girdiği bu nedenle mal ve hizmet alımları karşılıklarını ve 6 aydır çalışanlara maaşlarının üçte birini ödedikleri bildirildi. Konkordato ilan eden hastanenin işletmesini sahipleri aynı kişiler olan başka bir şirkete devrettiği iddia edildi.

En büyüğü de sıkıntılı

Bir spor kulübümüzün eski başkanı tarafından kurulan üçüncü hastanenin de Antalya ve bölgesinin en büyük hastanesi unvanını taşıyor. 84 poliklinik odası, 39 adedi Kalp Hastanesi'nde olmak üzere toplam 228 yatağı, 73 yoğun bakım / 10 koroner yoğun bakım / 7 KVC yoğun bakım / 22 genel yoğun bakım / 34 yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve organ nakli ameliyatları standardında donatılmış 10 ameliyathanesi ile 33 tıbbi branşta hizmet veriyor.

Çalışanlar ücretsiz izne çıkarıldı

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük özel hastanesi olan uluslararası camiada saygın kabul gören akademisyenler ile sadece ülkemizde değil, Avrupa'da da en fazla tercih edilen transplantasyon (organ nakli) merkezi sahiplerinin de ekonomik kriz nedeniyle son aylarda hem alım yaptığı medikal şirketlere hem de çalışanlarına ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı iddia edildi. Bu hastanede de ücretsiz izin uygulamasının geçen ay başladığı ve çalışanların kademeli olarak ücretsiz izne çıkarıldığı öğrenildi.

Kamuoyunda yanlış algı var

Öte yandan, kamuoyunda özel hastanelerde çok yüksek muayene ve tedavi farkı alındığına ilişkin iddialar ve algı nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir özel hastane yetkilisi şunları söyledi: “Toplum özel hastanelerin çok kazandığını filan düşünülüyor. Dolayısıyla alınan farklar zaman zaman şikayet konusu bile olabiliyor. Oysa sanılanın aksine bizler çok ucuza iş yapıyoruz. Örneğin uzun yıllardır SGK’nın ödediği fiyatlar değişmedi. Ayrıca bir noktanın da altını çizmek lazım. Tamam günümüzde devlet hastaneleri eskiye nispetle çok gelişti, ama hala devlet hastanelerinde çok hızlı hizmet alındığını söyleyemeyiz. Mesele vatandaş devlet hastanesinde bir MR istenmişse bunun için haftalarca beklemek zorunda kalabiliyor. MR'ı çektirmek, sonucunu almak ve bu sonucu doktora göstermek önemli bir zaman kaybına yol açıyor. Oysa özellerde böyle değil. MR lazımsa aynı gün çekilip en kısa sürede sonuçlandırılıyor. Yani hizmeti en hızlı ve en kaliteli şekilde alıyorsanız bunu bir karşılığı da olacaktır. Aslında bizler devletle de rekabet ediyoruz. Devlet hastanelerinin bir yatırım maliyeti yok. Personel gideri genel bütçeden karşılanıyor. Oysa bizlerin çok gideri var. Yatırım maliyeti, personel gideri, işletme giderleri, vergiler vs. Kriz olmadan Tıp Fakültesi Hastanelerinin milyonluk borçlarını devlet üstlendi, peki biz kimden yardım alacağız.”

(Antalyases)

 
Altın Portakal Ulusal Film Yarışması'nı biz yapacağız
 
Yeleklere de el konuldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vicdan ile cüzdan arasında kalanların hazin sonu 29 Aralık 2018 Cumartesi 08:38

Kazık atmak kazık yemek

Yorumu oyla      3      3  
Çetin 25 Aralık 2018 Salı 21:41

Maalesef konkardato rüzgarı özel hastane sektörüne bulaştı.Gidişat iyi değil böyle giderse tedavi olamayacağız hasta olmamaya bakın derim

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
41 öğrenci zehirlenme belirtisiyle hastanelik oldu
MANİSA'nın Turgutlu ilçesindeki bir okulda zehirlenme şüphesiyle 41 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Her üç kişiden biri bu virüsün tehdidi altında
Viral hepatitler tüm dünyada yaygın olarak görülen ve Türkiye'yi de yakından ...
Acil servislerde etkili iletişim eğitimi
ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı acil servis hizmeti sunulan tüm hastanelerde ...
 
'Equality' talasemi semineri Antalya'da
AVRUPA Birliği Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Mesleki Eğitim Programı, ...
Minik Hiranur, ablasının iliğiyle hayata tutundu
AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Merkezi'nde bağışıklık ...
Prof. Dr. Alper Demirbaş'tan moral yemeği
Antalya'da 10 yıldır organ nakli ile binlerce insanın hayatına dokunan ...
 
Meslektaşını döven doktor görevden alındı
SAMSUN’un Bafra ilçesinde özel bir hastanede aralarında hasta tedavisi ...
18 yıldır beklediği böbrek Antalya'da nakledildi
HATAY'ın İskenderun ilçesinde 18 yıldır böbrek nakli için bekleyen Zübeyde ...
Aksoy ve Karataş'tan estetik ve fonksiyonel burun ameliyatı
Op. Dr. Duygu Aksoy ve Op. Dr. Hasan Karataş, geçtiğimiz günlerde Akra ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva