AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
5 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:27

Antalya'da rakiplerine KONSEM’le fark attı

Konyaaltı Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) giren ve lise tercihi yapmak isteyen öğrencilere KONSEM Etüt Merkezi bünyesinde ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Merkezde eğitim alan Elif Ece Erdoğan, “KONSEM sayesinde aldığım puan ile rakiplerime fark attım” dedi.

Antalya da rakiplerine KONSEM’le fark attı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konyaaltı Belediyesi, lise tercih döneminde öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. LGS’ye giren ve lise tercihi yapacak öğrenciler, Konyaaltı Belediyesi KONSEM Etüt Merkezi’ne akın etti. Öğrencilerin doğru tercih yapabilmesi için böyle bir hizmet verdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, aynı zamanda öğrencileri sınava da hazırladıklarını dile getirdi. Uzun bir maratonun ardından hayallerindeki okulu kazanabilmeleri için tercih döneminde de öğrencilerin yanında olduklarını belirten Esen, “Biz KONSEM Etüt Merkezi’nde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ücretsiz kurs eğitimi veriyor, onları istedikleri lise ve üniversiteye hazırlıyoruz. Uzun eğitim sürecinden sonra sınava giren öğrencilerimize bu kez tercih sürecinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kısacası A’dan Z’ye her aşamada öğrencilerimizin yanındayız” diye konuştu.

YANLIŞ TERCİH AÇIKTA BIRAKABİLİYOR

Öğrencilerin yanlış tercihte bulunmasını engellemek için ücretsiz rehberlik hizmeti verdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediyesi KONSEM Etüt Merkezi Rehber Öğretmeni Hande Geyikçi, tercih sürecinin en az sınav kadar önemli olduğunu belirtti. 3 Temmuz itibarıyla başlayan tercih sürecinde öğrencilere ücretsiz rehberlik hizmeti verdiklerini aktaran Geyikçi, ‘’Öğrencilerimizi aileleriyle birlikte kurumumuza davet ediyoruz. Geldiklerinde öncelikle tercih sürecinin aşamalarını ve tercih yaparken dikkat etmeleri gereken hassas noktaları anlatıyoruz’’ dedi. Çok iyi puan alan bir öğrencinin bile yanlış tercih sonucu açıkta kalabildiğinin altını çizen Geyikçi, “Dolayısıyla bu konularda da öğrencilerimizi ve ailelerini bilinçlendiriyoruz. Daha sonra öğrencinin yüzdelik dilimini baz alan ve hedeflediği üniversite tercihine göre bir tercih listesi hazırlayıp birlikte değerlendiriyoruz” dedi.

RAKİPLERİME KONSEM’LE FARK ATTIM 

KONSEM Etüt Merkezi’nde daha önce ablasının eğitim alarak istediği liseyi kazandığını ifade eden Elif Ece Erdoğan, ücretli dershanelere giden arkadaşlarıyla aynı eğitimi ücretsiz bir şekilde aldığı için Etüt Merkezi ve öğretmenlerinden çok memnun olduğunu kaydetti. Yaklaşık 1 yıldır burada eğitim aldığını ve bu eğitim sayesinde arkadaşlarından daha yüksek puan aldığını dile getiren Erdoğan, “Arkadaşlarımdan daha yüksek puan alınca onlar da şaşırdı. Rakiplerime KONSEM’le fark attım diyebilirim. Şimdi hepsi KONSEM Etüt Merkezi’nde eğitim almak istiyor. Diğer arkadaşlarıma da burayı öneriyorum. Tercih sürecindeki destekleri için Konyaaltı Belediyesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu. 

KONSEM Etüt Merkezi’nde eğitim alan Enes Gencer de, “Etüt Merkezi’ndeki öğretmenlerim bana tercüman oldular. Burası bana hem yol gösterici oldu hem de eğitimime büyük katkı sağladı. Bizlere böyle bir imkan tanıdığı için Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e ve tüm KONSEM çalışanlarına teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

ÖNYARGILI OLANLARI PUANIMIZLA ŞAŞIRTTIK

İki kızının da belediyenin sağladığı ücretsiz eğitimden yararlandığını ve eğitim kalitesinden çok memnun olduklarını ifade eden Ferda Erdoğan ise sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bence insanlar çok ön yargılı olmasınlar. Ücretsiz ise çok iyi değildir gibi bir düşünceye kapılıyorlar. Böyle düşünmesinler. Benim çevremdeki insanlardan bazıları da kızımın burada eğitim alması konusunda önyargılı davrandılar. Fakat biz sonuçtan ve buradaki eğitimden çok memnun kaldık. Kızım çok iyi bir puan aldı. Hocalarımız da sağ olsunlar destek oluyorlar. İnşallah yakın zamanda kızımın istediği yerleri tercih edip onaylatacağı.”  

KONYAALTI BELEDIYESI, LISELERE GECIS SISTEMI'NE (LGS) GIREN VE LISE TERCIHI YAPMAK ISTEYEN OGRENCILERE KONSEM ETUT MERKEZI BUNYESINDE UCRETSIZ REHBERLIK HIZMETI VERIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KONYAALTI BELEDIYESI, LISELERE GECIS SISTEMI'NE (LGS) GIREN VE LISE TERCIHI YAPMAK ISTEYEN OGRENCILERE KONSEM ETUT MERKEZI BUNYESINDE UCRETSIZ REHBERLIK HIZMETI VERIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 
Şarkıcı Asya Alizade tekrar gözaltına alındı
 
Alanyaspor'un yeni file bekçisi Ertuğrul Taşkıran
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın çocuklar Antalya'da ödüllerini aldı
ANTALYA'da, ulusal ve uluslararası spor etkinliklerinde başarı elde eden ...
İsveçli Jennie, Antalya'da kavgada ölen eşi için adalet istedi
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde komşuları ile çıkan kavgada yaralanıp, 1 ...
Milot Rashica, Galatasaray'a transferini Antalya'da bekliyor
Kosova Milli Takımı'ndan yakın arkadaş olan Vedat Muriqi ve Milot Rashica, ...
 
Kütükçü’nün yolları da şehirleşiyor
Kepez Belediyesi, sokaklarının yüzde 60’nın sıcak asfaltını yaptığı Kütükçü ...
Muratpaşa'nın plajları için mavi bayrak töreni
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, falezlerin denizle buluştuğu noktada ...
Antalya'da motosiklet devrildi, sürücü hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde motosikletin devrildiği kazada ağır yaralanan ...
 
Christina Aguilera, Türkiye'deki ilk konserini Antalya'da verecek
'REGNUM Live in Concert' kapsamında birbirinden ünlü dünya starlarına ...
Antalyalı Selin'in hedefi, dünya şampiyonluğu
Antalya'da ailelerinin çocuklarını getirdiği, gençlerin paten sürdüğü, ...
Alanyaspor'un yeni santrforu Anderson Silva
Alanyaspor, Brezilyalı santrfor Anderson Oliveira Silva'yı 4 yıllığına renklerine bağladı.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva