Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Sizler artık belediyenin müfettişlerisiniz
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Dışişlerine 3 bakan yardımcısı atandı
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
Generallerin affı; 'Gecikmiş ama doğru bir karar'
28 Şubat davası sanıkları affedildi
28 Şubat davası sanıkları affedildi
1 Mayıs 2014 Perşembe - 17:40

Antalya'da sakin 1 Mayıs

Antalya ve Alanya'daki 1 Mayıs kutlamaları sakin geçti.

Antalya da sakin 1 Mayıs
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA'da, sendikaların kürsü anlaşmazlığı nedeniyle iki parçaya bölünen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarından ilki DİSK, KESK ve TMMOB'a bağlı sendikalar, meslek örgütlerinin öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Kutlamalar için gruplar saat 12.00'dan itibaren Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya başladı. Antalya'da bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına yaklaşık 20 bin kişi katılırken sendika ve meslek örgütlerinin yanı sıra çevreciler, eşcinseller, kadın dayanışma dernekleri, taraftar grupları, avukatlar, gazeteciler, siyasi partiler, geri dönüşüm işçileri gibi çok farklı toplum kesimleri kutlamalarda yer aldı. 

LGBT BİREYLERİ KORTEJDE

Antalya'da 1 Mayıs'ın en dikkat çekici kortejlerinden biri 'Rakı Şişesinde Balık Olsun' yazılı 'Kaleiçi Bar Çalışanları' ile gökkuşağı renkleriyle rengarenk bir kortej oluşturan LGBT bireylerinin 'Pembe Carettalar' grubu oldu. Saksafon, davul ve trompetle alana gelen KESK'e Kültür Sanat-Sen üyeleri ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de çaldıkları marşlarla Antalya'daki kutlamanın en eğlenceli grubu oldu. CHP ise Antalya'daki 1 Mayıs kutlamalarında 'CHP Sol Cephe' isimli ayrı bir pankartla yer aldı. 

GEZİ'DE ÖLENLER UNUTULMADI

Antalya'da 1 Mayıs kutlamalarında, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan ve Mehmet Ayvalıtaş fotoğrafları taşındı. Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı ve Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık da kutlamalarda yer aldı.

COŞKU MEYDANA TAŞINAMADI

Antalya'da gruplar toplanma noktası Aydın Kanza Parkı'ndan saat 13.30 sıralarında yürüyüşe geçti. Sendikaların başı çektiği yürüyüşteki kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na taşınamadı. Meydana gelen gruplar kısa süre içinde alandan ayrılırken KESK ve TMMOB kürsüden birer konuşma yaparken DİSK konuşma hakkını taşeron olarak çalışan bir kadın işçiye devretti.

Antalya'daki kutlamalarda 1000 polis görev aldı. Yürüyüş sırasında ve meydanda resmi üniformalı polisler görünmezken, alana girenlerin üst araması da yapılmadı.

Antalya'da 1 Mayıs kutlamaları yerel sanatçıların konseri ve çekilen halaylarla sona erdi.

İKİNCİ KUTLAMA PARKTA

Antalya'da Türk- İş ve Birleşik Kamu- İş'e bağlı sendikaların düzenlediği ikinci 1 Mayıs kutlaması ise Güllük Caddesi'nde başladı. Burada toplanan Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı sendika üyeleri 'Vatan ve emek için yaşasın 1 Mayıs', 'Taşeron işçilerine kadro istiyoruz', 'Kıdem tazminatına dokunma elini yakar' yazılı pankartlar ve Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe aralarında belediye, karayolları, güvenlik, tarım ve eğitim işçileri olmak üzere yüzlerce çalışan aileleriyle birlikte katıldı. Cadde boyunca devam eden yürüyüş, Yavuz Özcan Parkı'nda sona erdi. Burada toplanan grup, hükümet aleyhine slogan attı, çalınan şarkı ve marşlara eşlik etti. Burada Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş temsilcileri basın açıklaması yaptı.

Türk-İş İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, dünyada ve Türkiye'de emekçilerin kölelik koşullarında çalışmaya devam ettiğini belirterek, "Ülkemizdeki güvencesiz çalışma biçimlerine, adaletsizliklere, işsizliğe, yoksulluğa karşı çıkıyoruz. Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devletin gün geçtikçe budanmasına karşı çıkıyoruz. Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz" dedi.

Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Mehmet Balık ise bu yılki 1 Mayıs'ın kamu emekçilerinin ve işçi sınıfının kazanılmış haklarına karşı saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştiğini ifade etti. 

Kutlamalar CHP Muğla Milletvekili sanatçı Tolga Çandar'ın konseriyle sona erdi.

ALANYA'DA 1 MAYIS MİTİNGİ
 
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ilçe merkezinde bir yürüyüş ve miting düzenlendi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) organize ettiği Alanya'daki kutlamalar, Bostancıpınarı Caddesi'nden yürüyüşle başladı. CHP, HDP, EMEP ve ÖDP ilçe teşkilatları, Eğitim-Sen Alanya ve Gazipaşa temsilcilikleri, Dev Sağlık İş Sendikası, Emek ve Demokrasi Güçleri Birliği ile diğer sendika ve kitle örgütleri temsilcileriyle Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı yürüyüşte 'Berkin Elvan onurumuzdur', 'Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atıldı. 'Çeteye değil emekçiye bütçe' ve 'İnsanca yaşamak istiyoruz' yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüş İskele Meydanı'nda sona erdi. 

Yürüyüşün ardından meydanda devam eden 1 Mayıs gösterisinde Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu. Gruptakiler 'Yaşıyor' diye karşılık verdi.

'DİLİNİZİ ANLAMIYORUM AMA'

Dev Sağlık-İş Sendikası Alanya Temsilcisi Cihat Saraç, Devrimci Turizm-İş Sendikası Alanya Temsilcisi Ahmet Uzun, tertip komitesi başkanı ve Eğitim-Sen Alanya Temsilcisi Hüseyin Erdem'in konuşmalar yaptığı 1 Mayıs kutlamasında, Alman aşçı Sabina Mirbach da söz alarak "Dilinizi anlamıyorum ama özgürlük mücadelenizi anlıyor ve destekliyorum" dedi. Canlı müzik eşliğinde devam eden kutlamalar halaylarla sona erdi.

























Emre BAYLAN/Teoman ERİŞ/ (DHA)
 

 
CHP'den AKP'ye geçti
 
Devrim'le ipler 3 ay önce koptu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERİK 2 Mayıs 2014 Cuma 12:36

DEMEK Kİ ADAM GİBİ OLUYORMUŞ.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flora'da bahar şenliği başlıyor
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Beycik'te, bu yıl ikinci kez 'Flora ...
Parkta sanat çalışması
RESSAM Berrin İlhan'ın organizasyonuyla, Karaalioğlu Parkı'nda 'workshop' ...
Antalya'da 'kral günü'
HOLLANDA'nın milli günü olan 'Kral Günü', Antalya'daki Hillside Su Otel'de, ...
 
Boğulmak üzere olan genci sahil güvenlik kurtardı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yüzerken dalgalara kapılan 20 yaşındaki Mert ...
Başarı hikayesini anlattı
AKDENİZ Bölgesi'nde bünyesindeki 7 tesisle hizmet veren Aska Oteller Grubu'nun ...
Rockçı imama tehdit mesajları!
KURDUĞU müzik grubu ile konserler veren ve 'Rockçı İmam' olarak bilinen ...
 
Türel; Piyano Festivali devam edecek
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel, bu yıl ...
Dosso dossi, podyum dünyasını heyecanlandırdı
ANTALYA'da 5-11 Haziran tarihleri arasında dünyaca ünlü top model Irina ...
Katlı pazarlar için şok karar
ANTALYA İdare Mahkemesi, Muratpaşa'da 22 bin 500 nüfusa sahip Meltem ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva