TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
27 Aralık 2021 Pazartesi - 12:43

Antalya'da sandıklar kuruluyor... Kararı 'Halk' verecek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami’de imar plan çalışmaları için 2 Ocak’ta referanduma gideceklerini açıkladı.

Antalya da sandıklar kuruluyor... Kararı  Halk  verecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başkan Uysal, “Planımızın ana esaslarından geri adım atmak istemiyoruz.Uzun yıllar sürüncemede kalan konuyla ilgili daha fazla zaman kaybı istemiyoruz. Ama bunu komşularımız onaylıyor mu görmek istiyoruz. Komşularımızın güç vermesine, desteğine ihtiyacımız var. Karar ve tavrımızı komşularımızın irade beyanına göre şekillendireceğiz” diye konuştu. 

Kırcami, etrafı lüks siteler, apartmanlar, iş ve alışveriş merkezleriyle çevrili 1447 hektar genişliğinde adeta devasa bir boşluk. Kentin tam merkezinde taşıma toprakla marul, maydanoz yetiştirip geçim mücadelesi veren insanların üzerine her gün yanı başındaki apartmanlarının gölgesinin düştüğü Kırcami, Antalya’nın başta trafik olmak üzere birçok sorunun çözümünün de kilit noktası.

Yaklaşık 27 bin nüfusa sahip Güzeloluk, Doğuyaka, Yeşilova, Kırcami, Mehmetçik, Tarım, Zümrütova, Topçular mahalleleriyle birlikte Fener ve Çağlayan’ın belli bölümlerini kapsayan bölgede plan çalışmaları 41 yılı geride bıraktı. 1980’de başlayan süreç, davalar, itirazlar, iptallerle geçti. Onlarca yılın ardından Kırcami, Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın çalışmaları,Muratpaşave Büyükşehir belediye meclislerinde bütün grupların verdiği destekle ilk kez 2019’da plana sahip oldu. Bu sayede, Aralık 2020’de Kırcami’deilk inşaat ruhsatı da Muratpaşa Belediyesi’nce verildi.

Ancak, Antalya 1. İdare Mahkemesi, bölgenin üst ölçekli planlarını iptal etti. Konya Bölge İdare Mahkemesi, istinaf başvurusunu “Mahkeme kararının gerekçesinde hukuki isabet görülmemiş ise de karar sonucu itibariyle hukuka uygundur” diyerek reddetti.

‘GÜÇ VE DESTEK VER’

Başkan Uysal, hukuki süreç Danıştay’da devam ederken planlamanın bu yeni aşamasında en kritik sorunun cevabını almak için Kırcami’de referanduma gideceklerini ilan etti. Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Mahkeme, Antalya’nın 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın olmayışını gerekçe göstererek planları iptal etti. Bunu haklı bir gerekçe olarak görmemiz mümkün değil.Ama aynı mahkeme kararında, planları eleştiren tek kelime dahi yok. Bu gösteriyor kiKırcami imar planları ‘şehircilik ilkeleri’, ‘planlama esasları’, ‘sürdürülebilir sağlıklı kentleşme’ ve ‘kamu yararı’ ışığında son derece doğru bir plandır. Bilimsel olarak bu durum bilirkişi raporlarıyla ortaya kondu. Biz, planımızın ana esaslarından geri adım atmak istemiyoruz. Uzun yıllar sürüncemede kalan konuyla ilgili daha fazla zaman kaybı istemiyoruz. Ama bunu komşularımız onaylıyor mu görmek istiyoruz. Komşularımızın güç vermesine, desteğine ihtiyacımız var. Karar ve tavrımızı komşularımızın irade beyanına göre şekillendireceğiz.”

‘EVET’ NE ANLAMA GELİYOR?

Pazar günü referandumda, sandıktan ‘Evet’ çıkması durumunda,Kırcami’de planlama sürecinin mevcut planların ana esasları üzerinden sürdürülmesi yönündeki kararlılık devam edecek. Evet oylarıyla, aynı zamanda, yüzde 40’lık zayiatla Kırcamililerin elde ettiği inşaat hakları korunacak. Plan çalışmaları zaman kaybetmeden devam edecek ve parselasyon planında, imkan veren parsellerde hisse çözümü mümkün olacak.

‘HAYIR’ NE ANLAMA GELİYOR?

Sandıktan ‘Hayır’ çıkması durumunda ise yeni bir planlama süreci gündeme gelecek. Bu durumda,Temmuz 2019’da yapılan yasal düzenlemeyle zayiat oranını yüzde 45’e kadar çıkabilecek. Bölgede parselasyon da yok sayılacak.Kadastro parsellerine dönüş yaşanacak. Geri dönüşün sağlanması, yeni parselasyon planları ve üst ölçekli planlarının hazırlanmasında başa dönülecek. Bu da uzun zaman alacak.

SANDIKLAR MUHTARLIKLARDA KURULACAK

Kırcami referandumunda, sandıklar muhtarlıklarda kurulacak. Referandumda, planlama bölgesinde bulunan mahallelerde seçmen kütüğüne kayıtlı Kırcami sakinleri oy kullanabilecek. Fener ve Çağlayan mahallelerinde ise sadece plan alanında ikamet edenler oy hakkında sahip olacak. Ayrıca tapu sahibi olup ikamet etmeyenler de tapularının ait olduğu mahallelerinin muhtarlıklarında tapu ve kimlik ibrazıyla oy kullanabilecek. Pazar, saat 08.30’da başlayacak oylama 17.00’de sona erecek. Oy sayımları muhtarlıklarda yapılacak ve birleştirme işlemlerinin ardından sonuç açıklanacak.

 

 
Duygu Delen'in ölümüne ilişkin rapor mahkemeye ulaştı
 
Haşemalı kardeşleri havuzdan çıkaran yöneticiye 10 ay hapis
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Benim iyim hayir 28 Aralık 2021 Salı 10:34

Çakırlar imar bekliyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa 27 Aralık 2021 Pazartesi 19:26

Çok büyük bir alan verimli tarım toprağı olduğu tescilli bir yer. Zaten her yer beton oldu Antalyalının nefes aldığı bir bölge. Burayı da betona teslim edelim yüksek Yüksek binalara ve ranta merhaba mı diyelim

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diskotekteki köpek balığı için nakil kararı
ANTALYA'nın Alanya ilçesindeki bir gece kulübünde akvaryum içinde tutulan ...
FAO üyesi ülkelerden ormancılar Manavgat'ta yanan ormanları inceledi
BİRLEŞMİŞ Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Ofisi ...
MASİAD'da Tatar güven tazeledi
MANAVGAT Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (MASİAD) genel kurulunda ...
 
Korkuteli'de kantin ve yemekhaneler denetlendi
KORKUTELİ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan denetim komisyonu ...
GÜN'ÜN KARİKATÜRLERİ... Otomobilde stokçuluk...
Bahadır Yıldırım çizdi
Kaş'ta turistlerin ATV turu keyfi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, kış mevsiminde gelen yabancı turistlere, düzenlenen ...
 
Minyatür Türkiye Parkı'nın tüylü sakinleri
ANTALYA'da 10 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan 'Minyatür Türkiye ...
Türkiye'nin uydu vericili ilk saz kedisi 'Latmus'
BÜYÜK Menderes Havzası'nda 'Latmus' adı verilen saz kedisi, Türkiye'de ...
Valizden uyuşturucu çıktı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde otogarda valizinde yapılan aramada 1 kilo ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva