Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
13 Aralık 2019 Cuma - 10:33

Antalya'da şehrin tam göbeğinde bir cennet...

AKDENİZ Üniversitesi, UI Green Metric 2019'da, ilk kez başvuru yapan 16 Türk üniversitesi arasında 2'nci, toplamda 43 Türk üniversitesi arasında 11'inci, dünyada ise 289'uncu sırada yer alarak önemli bir başarı sağladı.

Antalya da şehrin tam göbeğinde bir cennet...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünya genelinde üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmaları için bir ölçme ve değerlendirme sistemi olan UI Green Metric'e bu yıl ilk defa başvuran Akdeniz Üniversitesi, kampüslerinin yeşillendirilmesi ve sosyal destek konuları, çevreye duyarlılık, yapı ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su kaynakları, ulaşım ve eğitim-öğretimde sürdürülebilir gelişim, sürdürülebilirlik araştırmaları gibi alanlarda değerlendirilerek bu başarıya imza attı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, UI Green Metric'in, dünyadaki seçkin üniversitelerin çevre ve sürdürülebilirlik adına yaptıkları faaliyetleri uluslararası platformda her yıl sıralayan bir ölçme-değerlendirme sistemi olduğunu söyledi. Rektör Ünal, "Yapı ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık yönetimi, su yönetimi, ulaşım, eğitim ve araştırma konu başlıklarındaki faaliyetlerimizle 2019 yılı başvurumuzu gerçekleştirdik. İlk kez katıldığımızı gözönüne aldığımızda üniversitemizin sürdürülebilirlikte kalite açısından elde ettiği sıralama son derece önemlidir. Ayrıca Wageningen (Hollanda), Oxford (İngiltere) ve California, Davis (Amerika) üniversitelerinin ilk üçte yer aldığı UI Green Metric 2019 sıralamasında başvuru yapan 780 dünya üniversitesi arasında 289'uncu olarak 491 üniversiteyi geride bırakmamız, önümüzdeki yıllarda daha üst sıralarda yer alabileceğimizin iyi bir göstergesi olmuştur" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI, UI GREEN METRIC 2019'DA, ILK KEZ BASVURU YAPAN 16 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 2'NCI, TOPLAMDA 43 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 11'INCI, DUNYADA ISE 289'UNCU SIRADA YER ALARAK ONEMLI BIR BASARI SAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yükseköğretimde kalite göstergelerinden biri olan sürdürülebilir yeşil kampüs yolundaki çalışmaların önemine dikkat çekerek, elde edilen başarıdan dolayı memnuniyetini ifade eden Rektör Ünal, “Bu sonucun, çevre ve sürdürülebilirlik adına 'Yeşil Üniversite' olma yolundaki hedeflerimize ulaşmak için üniversitemizi akademisyenlerimizden, idari personelimize ve öğrencilerimize kadar herkesi teşvik edeceği kanaatindeyim" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI, UI GREEN METRIC 2019'DA, ILK KEZ BASVURU YAPAN 16 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 2'NCI, TOPLAMDA 43 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 11'INCI, DUNYADA ISE 289'UNCU SIRADA YER ALARAK ONEMLI BIR BASARI SAGLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Şule Orman ise yoğun çalışma sonucunda ilk defa UI Green Metric başvurusu yapıldığını belirterek, Akdeniz Üniversitesi'nin uluslararasılaşmasına katkı sağlayacak UI Green Metric sıralamasında, önümüzdeki yıllarda daha üst noktalarda yer almak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Prof. Dr. Orman, “Bu başarıya ulaşmamızda her zaman destek olan başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Ünal olmak üzere ve diğer rektör yardımcılarımıza, idari daire başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım" diye konuştu.

AKDENIZ UNIVERSITESI, UI GREEN METRIC 2019'DA, ILK KEZ BASVURU YAPAN 16 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 2'NCI, TOPLAMDA 43 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 11'INCI, DUNYADA ISE 289'UNCU SIRADA YER ALARAK ONEMLI BIR BASARI SAGLADI. (SULE ORMAN) (FOTO:ANTALYA-DHA)

'YEŞİL ÖLÇÜM' SİSTEMİ

UI Green Metric; Dünyadaki üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren bir 'Yeşil Ölçüm' sistemidir. Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan UI Green Metric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açık. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite, bu konulardaki başarıları doğrultusunda aldıkları toplam puanlara göre sıralanmakta ve sürdürülebilirlik yöntemlerinin geliştirilmesi için teşvik edilmektedir.

AKDENIZ UNIVERSITESI, UI GREEN METRIC 2019'DA, ILK KEZ BASVURU YAPAN 16 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 2'NCI, TOPLAMDA 43 TURK UNIVERSITESI ARASINDA 11'INCI, DUNYADA ISE 289'UNCU SIRADA YER ALARAK ONEMLI BIR BASARI SAGLADI. (MUSTAFA UNAL) (FOTO:ANTALYA-DHA)
 

 
Amatör futbolcu, uyuşturucuya gol attı
 
Antalya, dünya birincisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ahmet Davutoğlu'nun partisindeki Antalyalılar...
AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide ...
Dalgaların kıyıya taşıdığı atıklar temizlendi
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde sağanak sonrası dalgaların kıyıya taşıdığı atıklar temizlendi.
Antalya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesine bağlı yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi.
 
Alanya'da iki kruvaziyer demir attı
ANTALYA'nın Alanya ilçesine gelen iki kruvaziyer, çoğunluğunu Alman ve ...
Finike'de Kıbrıs gazilerine madalya
ANTALYA'nın Finike ilçesinde oturan Kıbrıs gazilerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı verildi.
Saklıkent'te kar kalınğı 15 santimetreye ulaştı
ANTALYA kent merkezine 47 kilometre uzaklıkta, 1900 metre yükseklikteki ...
 
Noel Baba 2020’de ‘Laiklik’ diyecek…
Noel Baba Barış Konseyi’nin  2020 yılı etkinlik konuları açıklandı. 26. ...
'Kırmızı kod' verilen Antalya'da korkulan olmadı
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün Antalya için önceki gün verdiği 'kırmızı ...
Motosikletler kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde iki motosikletin kafa kafaya çarpıştığı kazada, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva