Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
Antalya'da uyuşturucu operasyonunda 75 gözaltı
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 12 terörsit etkisiz hale getirildi
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Görme Engelli Para Atletizm Milli Takımı Kobe’de
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
Yoldan çıkan TIR'ın sürücüsü yaralandı
9 Haziran 2016 Perşembe - 09:53

Antalya'da sonbaharda festival zamanı

ANTALYA'nın en önemli iki sanat organizasyonu, bu yıl 53'üncü kez sinemaseverlerle buluşacak. Uluslararası Antalya Film Festivali ve 17'ncisi yapılacak Uluslararası Piyano Festivali'nin tarihleri belirlendi.

Antalya da sonbaharda festival zamanı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın kültür ve sanat alanında dünyaya açıldığı iki köklü etkinliği piyano ve film festivallerinin tarihleri belli oldu. Bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve yaklaşık 1 ay boyunca çeşitli konserler ve workshop'larla devam edecek. 14 Ekim'de Piyano Festivali kapanışını yaparken, 15 Ekim Cumartesi günü Türkiye sinemasının en uzun soluklu festivali Uluslararası Antalya Film Festivali, 53'üncü kez sinemaseverlere kapılarını açacak. Festivalde sinemanın en iyileri 23 Ekim Pazar gecesi düzenlenecek törenle belirlenecek. 

Her iki organizasyonun da düzenlenmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi, 30 Haziran'da ihaleye çıkacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca yapılacak ihale, saat 10.30'da başlayacak. 

Yayımlanan ihale şartnamesine göre, Uluslararası Antalya Piyano Festivali konuklarının ulaşımı için 10 VIP minibüs ve 4 VIP otobüs kiralanacak. Farklı tarihlerde kullanılacak 130'u yurtiçi olmak üzere 202 gidiş- dönüş uçak bileti temin edilecek. Festivalde 6 koordinatör görevli olacak ve konukların konaklaması için festival süresince 5 yıldızlı otelde 1000 gecelik oda rezervasyonu yapılacak. 2 basın toplantısı, 10 basın duyurusunun yapılacağı festival için 50 bin program broşürü, 500 program kataloğu, 25 adet 8 metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde bez afiş, farklı boylarda 2 bin 650 afiş, 2 bin 500 festival davetiyesi ve 50 plaket hazırlanacak.

Piyano Festivali etkinlikleri, Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi ve Kaleiçi'nde düzenlenecek. Expo Kongre Merkezi 5 konser için giydirilecek, Cam Piramit'te 2 konser yapılacak. Kaleiçi'nde de genç gruplar sahne alacak. Festivalde 95 kişilik Akdeniz Filarmoni Orkestrası'yla 100 kişilik Akdeniz Devlet Senfoni Orkestrası konser verecek. Festival için 5 kuyruklu piyano kiralanacak.

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali içinse davetliler, personel, yarışmacı, sanatçı, protokol konukları için 1200'ü yurtiçi olmak üzere 1800 gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. Ayrıca İstanbul- Antalya gidiş dönüş için 169- 256 kişi kapasiteli uçak kiralanacak. Festivalde konukların ulaşımı 50 VIP minibüs, 40 otobüs, 110 minibüsle sağlanacak. Festivalin geleneksel kortejinde ise 30 araç yer alacak. 

Festival konukları için Kundu ve Liman Mahallesi arasında dengeli dağılım şartıyla 5 yıldızlı otellerde 450 geceleme, 4 yıldızlı otellerde ise 31 geceleme için rezervasyon yapılacak. Konuklar festival süresince ücretsiz konaklayacak, ancak idarece üstlenilmeyen giderler konuklara fatura edilebilecek. 

Festivalde organizasyon ve operasyon ofisinde farklı görevlerde 30 kişi çalışacak. Görevlendirilecek personelin iyi derecede İngilizce yazması ve konuşması zorunluluğu bulunuyor. 

53'üncü Uluslararası Antalya Film Festivali'nin tanıtımı için 4 bini büyük boy olmak üzere 5 bin katalog, 15 bin program broşürü, her biri 2 bin baskı olacak 3 festival yayını, 50 bin festival davetiyesi, 3 bin afiş hazırlanacak. Festival için nostalji tramvayı, Antalya Kültür Merkezi dış ve iç mekanı giydirilecek. Bunlarla birlikte 550 metrekare örümcek stand, roll-up, kırlangıç, instagram board gibi tanıtım materyali, megalight, billboard, refüj panolar, raket panolarda kullanılmak üzere 1432 çalışma yapılacak. 15 bin festival anı eşyasının da hazırlanması ihale şartnamesinde yer alırken bu yıl dağıtılacak Altın Portakal heykelciğinin sayısı 55 olarak belirtildi. 

Festival öncesinde İstanbul ve Antalya'da 4 basın toplantısı yapılması öngörülüyor. Festivalin açılışla birlikte ödül gecelerinin yapılacağı yer konusunda iki alternatif bulunuyor. İhale şartnamesinde hem Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nin hem de Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nin bu geceler için nasıl hazırlanacağı ayrıntılı olarak yer aldı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)


ANTALYA'NIN KULTUR VE SANAT ALANINDA DUNYAYA ACILDIGI IKI KOKLU ETKINLIGI PIYANO VE FILM FESTIVALLERININ TARIHLERI BELLI OLDU. (fOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)


ANTALYA'NIN KULTUR VE SANAT ALANINDA DUNYAYA ACILDIGI IKI KOKLU ETKINLIGI PIYANO VE FILM FESTIVALLERININ TARIHLERI BELLI OLDU. (fOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)


ANTALYA'NIN KULTUR VE SANAT ALANINDA DUNYAYA ACILDIGI IKI KOKLU ETKINLIGI PIYANO VE FILM FESTIVALLERININ TARIHLERI BELLI OLDU. (fOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)
 

 
Evde baygınlık geçiren genç hastanede öldü
 
15'inci Akdeniz Şiir Günleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evde baygınlık geçiren genç hastanede öldü
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde evde baygınlık geçiren 16 yaşındaki Necmettin ...
Kamyonetle yolunu kesti, pompalı tüfekle öldürdü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde 28 yaşındaki Rıfat Çakıcı, kamyonetiyle önünü ...
Diyaliz hastası annesini sırtında taşıyor
ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde oturan 41 yaşındaki Ali Kocabıçak, diyaliz ...
 
Esline Ajans'a ithal manken
ANTALYA'da hizmet veren mankenlik ajansı Esline, kadrosuna İranlı 18 yaşındaki ...
Havuzda boğulan Efe, toprağa verildi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde dün teyzesiyle birlikte bir arkadaşının doğum ...
ABD Dışişleri Bakanı Kerry'den Çavuşoğlu ve Türel'e teşekkür
AMERİKA Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry, 11- 12 Mayıs ...
 
Emniyetten 'Gençlerle Beraberiz' projesi
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ...
Gazipaşa'da yol denetiminde uyuşturucu ele geçirildi
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde polisin yol kontrolünde durdurduğu araçta ...
Tatilciler güneşin tadını çıkardı
HAVA sıcaklığının 29 derece olduğu Antalya'da, havuz ve plajlar turistlerin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva