7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 16:10

Antalya'da soruşturmanın seyrini değiştiren kanlı fotoğraf

ANTALYA'da Vedat Babayiğit (45), 7 aydır kayıp olan işitme engelli kızı Nihal Babayiğit'in (24) boynunda kan izleri, yerde hareketsiz yatar halde fotoğrafının kendilerine ulaştığını ve kızının dini nikahla birlikte yaşadığı Mehmet Basık'ın (25) cinayet şüphesiyle tutuklandığını söyledi.

Antalya da soruşturmanın seyrini değiştiren kanlı fotoğraf
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Serik ilçesinde yaşayan işitme engelli Nihal Babayiğit, 2022'de sosyal medyadan Batman'da yaşayan işitme engelli Mehmet Basık ile tanıştı ve bir süre sonra kayboldu. O dönem Nihal Babayiğit'i arayan babası Vedat Babayiğit ile bir süredir ayrı yaşadığı eşi Derya Yılmaz (43), kaybolduktan yaklaşık 2 ay sonra kızlarının Mehmet Basık ile Batman'da dini nikahla birlikte yaşamaya başladığını öğrendi. 2023'te bir çocuk dünyaya getiren Nihal Babayiğit ile Mehmet Basık arasında anlaşmazlık çıktı. Nihal Babayiğit, doğumdan 15 gün sonra bebeğini Batman'da bırakıp, Serik'teki ailesinin yanına döndü.

Geçen yıl 9 Ekim'de ise Mehmet Basık, Serik'e gelip Nihal Babayiğit ile buluştu. Bu tarihten sonra Nihal Babayiğit'ten bir daha haber alınamadı. Ailesi Nihal Babayiğit'i ararken, bu yıl 1 Mayıs'ta dayı Ali Yılmaz'a ulaşan ve Mehmet Basık'ın tanıdığı olduğu öğrenilen kişiler, çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi. Basık'ın cep telefonuyla görüntülü görüşme yaptığı kişiye, Nihal Babayiğit'in boynunda kan izleri, yerde hareketsiz yatar vaziyetteki fotoğrafını paylaştığı belirlendi. Aynı videoda Mehmet Basık'ın kadının kimliğini ve cep telefonunu da gösterdiği anlar yer aldı. Aile, bu video ve fotoğraflar üzerine Nihal Babayiğit'in hayatından endişe ettikleri gerekçesiyle polise başvurdu. Soruşturma kapsamında Serik Emniyet Müdürlüğü'nün asayiş ekipleri, 2 Mayıs'ta Mehmet Basık'ı Batman'da gözaltına aldı. Basık işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Aileye gönderilen ve konum içeren bir mesaj üzerine polis ekipleri, Serik Millet Bahçesi'nde kadavra köpekleriyle geniş kapsamlı arama yaptı ama Nihal Babayiğit'in izine ulaşamadı.

'KIZIMIZ YAŞIYOR MU'

Polisin olayla ilgili araştırmaları sürerken, kayıp kızından haber almayı bekleyen Vedat Babayiğit, "Kızımız 9 Ekim'den bu yana kayıp. Olayın öncesinde 3 ay beraberdik. 9 Ekim'de dini nikahlı eşi Batman'dan Serik Otogarı’na geliyor, saat 09.00 sıralarında. Kızımla saat 11.00 gibi buluşuyorlar. Mehmet Basık saat 13.30 gibi gidiyor. O andan sonra kızım kayıp. Kızımız yaşıyor mu yoksa başına bir şey mi geldi, onu araştırıyoruz. Emniyete de başvurduk. Dini nikahlı eşi şu an cezaevinde. Biz onun yaptığına inanıyoruz. Yüzde 100 o yaptı. Kızım için polis kadavra köpekleriyle millet bahçesinde arama yaptı. Bize telefonla bir mesaj geldi. Oranın konumunu attılar. Orası detaylı şekilde arandı ama bir şey çıkmadı" dedi.

'15 GÜNLÜK ÇOCUĞUNU BİLE GÖSTERMEDİLER'

Babayiğit, kızı ve damadının sosyal medyadan tanıştığını söyleyerek, "Pandemi döneminde tanıştılar. Uzaklaştırmaya çalıştık ama uzaklaşmadı. Devamlı gelip gidiyordu. Benim kızım da bırakmadı peşini. Dini nikahlı olarak kızımı aldı, evlendiler. Kızım hamileydi. Batman'da doğum yaptı. Bebek 15 günlükken kızım 2-3 defa görüntülü arama yaptı. Devamlı 'Beni de buradan kurtarın' diye ifadeleri vardı. İşitme engelliydi. Damadın babasını aradım. 'Çocuklarımı istiyorum. İkisini de istiyorum' dedim. O da 'Kızın kendine bakamıyor, çocuğa nasıl bakacak?' dedi. 'O zaman kızımı getir' dedim, getirdi. 15 günlük çocuğunu bile göstermediler. Torunumu getirmedi" diye konuştu.

'ÖLÜ VEYA DİRİSİNİ İSTİYORUZ'

Kızının, damadı tarafından öldürülmüş olabileceğine dair videolar ve görüntüler olduğunu belirten Vedat Babayiğit, "Gaziantep ve İstanbul'da işitme engelli iki çocuk var. Damadım sosyal medyadan yayın yapıyor. Otogardan çıkarken otobüsün içinde bunları paylaşıyor. Onlar da ekran görüntüsü alıyor, lazım olur diye. Kızımın dayısına atıyorlar, bu görüntüleri. Biz de tabii hızlandırdık süreci. Emniyet güçleriyle paylaştık. Şu anda kızımın dini nikahlı eşi hapiste. Kızımızın canından endişe ediyoruz. Tek derdimiz kızımızın bir an önce bulunması. Canlı ya da ölü. En azından öldüyse gidip dua edebileceğimiz bir mezarı olur. Ne olursa olsun biz ona hazırız artık. Ölü veya dirisini istiyoruz. Yaşıyorsa kabulümüzdür. Ölüyse bile bir mezar taşı olsun istiyoruz artık" ifadelerini kullandı.

'SÜREKLİ KIZIMIZI ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORMUŞ'

Dayı Ali Yılmaz da "1 Mayıs'ta tarihinde Kemer'de çalışıyordum. Bana bilmediğim kişilerden sosyal medya üzerinden mesajlar gelmeye başladı. Suriye uyruklu oldukları tespit edilen kişilerden. Bunlar bana kızımızın bir ormanlık arazide kafa bölgesinden kanlı bir fotoğrafını gönderdi. O anda şok oldum. Batman'daki çocuğun babasını aradım. Cevap vermeden telefonu kapattı. Polise giderek, şikayetçi olduk. Bana gelen fotoğrafları emniyetle paylaştık. Biz ölü veya diri çocuğumuz bulunsun istiyoruz. Öldüyse cenazesi bulunsun bir mezarı olsun. Başında dua okuyalım. Tek derdimiz bu. Yapanlar da en ağır cezayı alsın istiyoruz. Bunlar birbirlerini seviyordu ama son zamanlarda kızımız bu çocuktan korkuyordu. Sürekli kızımızı ölümle tehdit ediyormuş. Yeni çocuğu olduğu için ses çıkaramıyormuş. 15 günlük bebeği de annesinden ayırdılar. Nihal'i buraya gönderdiler. Kendi çocuğu ile iletişim kuramadı. Psikolojisi bozulmaya başladı. Eşinden korkuyordu. Tehdit ettiği için gidemiyordu ama çocuğunu da çok istiyordu. İki arada kaldı" dedi.

Namık Kemal KILINÇ / SERİK (Antalya), (DHA)-

Etiketler:
 
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
 
Antalya Büyükşehir'e 1.5 milyar borç yetkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nun (ADT) ev sahipliğinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek ...
Haydi yerel ürün pazarına...
KONYAALTI Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde HayatPark'ta yerel ...
Polis, 'Yapma', kız 'Karışma'
ANTALYA'da 40 metrelik falezlerin üzerine çıkan Rabia T. (26), polis tarafından ...
 
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan görme engelli vatandaş Sinan Yolcu’yu ...
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Klasik bale dünyasında eşsiz bir yere sahip olan ‘Giselle’ bale eseri,  Antalya ...
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Engelliler Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Paradans Dünya Kupası'nda Türk çifte altın madalya
TÜRKİYE'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Tekerlekli Sandalye ve Dans Sporu ...
Trafik polisi yoldaki cam kırıklarını temizledi
ANTALYA'da bir araçtan düşen cam bloklar caddeye savruldu. Cam kırıkları, ...
Antalya'da 'Uzay' temalı kum heykeller sezonu açıldı
ANTALYA'nın önemli kültürel ve sanatsal etkinliklerinden 'Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva