Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
17 Eylül 2015 Perşembe - 16:25

Antalya'da tüm hesap 1 fazlası için

ANTALYA'da milletvekili listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilmesine ilişkin sürenin dolmasına saatler kala, tüm siyasi partiler hesaplarını 'artı 1' milletvekili üzerine yapıyor. Listelerde en kapsamlı değişiklik, haziran seçimlerinde oy kaybeden Ak Parti'de bekleniyor.

Antalya da tüm hesap 1 fazlası için
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yüksek Seçim Kurulu'nun siyasi partilere milletvekili aday listelerini teslim etmesi için tanıdığı süre, 18 Eylül Cuma günü sona eriyor. 1 Kasım seçimleri için aday listelerinin hazırlığında sona yaklaşan partilerde tüm hesaplar, haziran seçimlerinde aldıkları milletvekili sayısının üzerine bir tane daha eklemek.

AK PARTİ LİSTESİ DEĞİŞİYOR

AK Parti'de listenin ilk sırasında yaşanacak değişime herkes kendini hazırlamış durumda. Milletvekili başvurusunda il tercihi yapmayan Lütfi Elvan'la birlikte 7 Haziran seçimlerinde listede olan 3 ismin başvuru yapmadığı partinin son kongresinde Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun listenin 1'inci sırasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eski il başkanı ve haziranda ilk kez milletvekili seçilerek parlamentoya giden Mustafa Köse'nin, 14 kişilik listedeki yerini koruyarak 2'nci sıradan adaylığına kesin gözüyle bakılırken Hüseyin Samani de yerinde değişiklik olmayacak isimler arasında yer alıyor. Haziran listesinin 4'üncü sırasında yer alan Gökçen Özdoğan Enc'in sırasında yaşanacak bir değişiklik, partide sürpriz olarak değerlendirilmeyecek. Ancak haziran öncesi İstanbul'dan milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunmuşken kendisini Antalya'da bulan Sena Nur Çelik, bu kez listede olmayacağı, onun yerine haziran listesinde 6'ncı sırada yer alan İbrahim Aydın'a yer verileceği parti kulislerinin iddiaları arasında yer alıyor.

CHP'DE ARTI 1 KRİZİ

CHP'de ise haziranda milletvekili seçilen Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, partinin en yetkili ağızlarından, "Milletvekili seçilen arkadaşlarının hukuklarını korumak yönünde bir eğilimimiz var" açıklamasıyla rahat nefes aldı. Ancak CHP'de özellikle Antalya için 'artı 1' krizi baş gösterdi. CHP, her ilde 1 milletvekili fazla çıkarabilmek için meclise gönderemediği sıradaki milletvekilinin değiştirmek gibi bir taktik izleyeceği parti kulislerinde dillendirilirken bu taktiğin Antalya'daki muhatabı haziran listesinin 6'ncı sıra adayı Figen Çalıkuşu olacak. Ancak Çalıkuşu'nun önseçimden 5'inci sırada çıkması ve Genel Merkez'in Budak için kullandığı kontenjanla bir sıra gerilemiş olması bu taktikten Antalya için vazgeçileceği belirtiliyor.

İLK ÜÇ'TEN SONRA SIRALAMA DEĞİŞİR

Haziran listesinden farklı olarak sadece MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Medya ve İletişimden Sorumlu Başdanışmanı Metin Özkan'ın adaylık için başvurmadığı MHP'de, listenin önemli ölçüde korunması bekleniyor. Özellikle meclise giden ilk 3 içinde bir değişim beklenmezken diğer sıralar için adaylarda değil ama sıralamalarında değişim bekleniyor.

OLUÇ LİSTE BAŞI

Haziran seçimlerinde aldığı 90 bin 94 oyla, parti olarak girdiği ilk seçimlerde Antalya'dan milletvekili çıkaran HDP'de de bir değişim beklenmiyor. Listenin Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un altında haziran listesine bağlı kalarak şekillenmesi bekleniyor.

7 HAZİRAN'DA NE OLDU?

Antalya'da haziran ayında yapılan seçimlerin sonucunda, parti içinde ilk defa yapılan listeye yüksek sesli itirazların geldiği Ak Parti, 456 bin 469 oyla 5 milletvekili çıkardı. Haziranda adaylarını önseçimle belirleyen ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2'nci sıradan aday olabildiği CHP ise 428 bin 75 oy alarak 5 milletvekilliğine sahip oldu. İki parti arasındaki 28 bin 394 oyluk fark, milletvekilliği sayısına etki etmezken, "İsimler doğru ancak sıralaması yanlış" şeklinde eleştirilen MHP, 287 bin 1 oyla 3 milletvekilini Ankara'ya gönderdi. HDP ise 7 Haziran'da 90 bin 94 oya ulaşarak 1 milletvekili çıkarmayı başardı.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Yıldıray Sapan'ı terör örgütü üyesi diye...
 
Su sporları merkezlerine denetim
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
harun fırtına 18 Eylül 2015 Cuma 13:48

ön seçimden çıkmış rüştünü ispat etmiş kımsenın yerını kımse degıştiremez. değiştirmek isteniyorsa ön seçim tekrar yapılır. o zaman liste başı mustafa akaydın olurdu. bir sonraki ön seçimde mustafa akaydın 1.sırada olacak

Yorumu oyla      3      4  
chp muratpasa uyesi 17 Eylül 2015 Perşembe 23:46

Yıldıray sapan ın olmadigi bir chp antalya da ancak ... alır. o kadar!

Yorumu oyla      3      4  
Harun Fırtına 17 Eylül 2015 Perşembe 17:41

CHP için 6. milletvekili ancak 4. sıra ve 5.sıranın daha arkalara 6.cı 7. sıralara kaydırılmasıyla mümkündür.Ve kesinlikle Sevindik Gizli,Cavit Arı,Figen Çalıkuşu 4. cü sıra ve 5. sıra için düşünülebilir.. Başarı ancak böyle yakalanır..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldıray Sapan'ı terör örgütü üyesi diye...
ANTALYA'da 2009 ile 2013 yılları arasında paralel devlet yapılanması kapsamında ...
20 vekil istedi AKP ne verdi?
SP, Meclis’te grup kurmalarına yetecek 20 vekil taleplerine karşılık 5 ...
Baykal aday yapılacak mı?
Yeni Şafak Gazetesi'nde dün yayınlanan ve Deniz Baykal'ın aday yapılmayacağına ...
 
Davutoğlu o başkanı uyardı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün NTV'nin canlı yayınında gazetecilerin ...
Isparta milletvekili yaralı
AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kütühya'da geçirdiği trafik ...
Antalyalı belediye başkanı: HDP'ye gönüllü oy veren alçaktır
ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özeren, ...
 
O listede ikisi de...
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde Deniz Baykal ve ...
AK Parti ile ilgili bomba iddia
Görüşmelerde anlaşılması halinde DP’nin borçları ödenerek yönetimi AKP’nin ...
Antalya milletvekili sırtından vuruldu
İstanbul Galatasaray’da düzenlenen Barış Bloğu yürüyüşüne saldıran polis, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva