'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:54

Antalya'da turizm sektörünün İstanbul kararı...

İSTANBUL seçimlerinin 23 Haziran'da yenilenecek olması nedeniyle seyahat acenteleri ve otelciler, seçimlerin sağlıklı ve demokratik bir şekilde yapılması için her türlü desteğe hazır olduklarını açıkladı.

Antalya da turizm sektörünün İstanbul kararı...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim tarihinin tatil dönemine denk gelmesi, tatil için rezervasyon yaptıranların durumunun ne olacağı sorusunu akıllara getirdi. 23 Haziran'ı içine alan tatil rezervasyonlarının iptali veya tarih değişikliğinin mümkün olup olmayacağı, bu konuda havayolu şirketlerinden seyahat acenteleri ve otellere turizm sektörünün nasıl bir pozisyon aldığıyla ilgili sektör temsilcileri bilgi verdi.



YASADA BİR AY ÖNCESİNE KADAR İPTAL HAKKI VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, vatandaşların seçimlerde son derece duyarlı davrandığı ve katılım oranlarının da son derece yüksek olduğuna dikkat çekti. Ayık, 23 Haziran'da İstanbul seçiminin tekrarlanacak olması nedeniyle İstanbul'dan diğer bölgelere ciddi bir yavaşlama olacağını söyledi. Daha önceden 23 Haziran'ı içine alan tarihlere erken rezervasyon yaptıranlar için yasaların da el verdiği birtakım uygulamalar olduğunu belirten Osman Ayık, “Eğer misafir otelden direkt rezervasyon yaptırdıysa, rezervasyon tarihinden bir ay öncesine kadar kesintisiz iptal veya tarih değişikliği hakkına sahip. Bir seyahat acentesinden erken rezervasyon yaptırdıysa, birtakım sözleşme imzaladıysa ve özel şartlar varsa onlar geçerli olur" dedi.

TÜM TALEPLERE OLUMLU YANIT

Bu konuda Türkiye genelinde otelcilerin özel bir durum olması nedeniyle, iptal veya tarih değişikliği konularında vatandaşlara hiçbir zorluk çıkarmayacağını belirten Ayık, “Seyahat acenteleri ve havayolu şirketleri de bu konuda ciddi duyarlılık gösteriyor. İstanbul'da vatandaşımızın seçim sürecinde hiçbir şekilde mağdur edilmemesi için, misafirlerimizden talep geldiğinde tüm arkadaşlarımız mutlaka bunlara olumlu yanıt verecektir. Ters bir durum gözükmüyor. Bizim üyelerimiz son derece duyarlı ve rezervasyon tarihinden bir ay öncesine kadar kesintisiz iptal ve tarih değiştirme hakkı bulunuyor. Yurt dışı talebinde ise yılın ilk aylarına göre yavaşlama var. Bu tarihlerde iç pazarda oluşan boşluğu da yurt dışından doldurmaya çalışacağız" diye konuştu.

ISTANBUL SECIMLERININ 23 HAZIRAN'DA YENILENECEK OLMASI DOLAYISIYLA SEYAHAT ACENTELERI VE OTELCILER, SECIMLERIN SAGLIKLI VE DEMOKRATIK BIR SEKILDE YAPILMASI ICIN HER TURLU DESTEGE HAZIR OLDUKLARINI ACIKLADI. (ULKAY ATMACA) (FOTO:ANTALYA-DHA)


KONAKLAMA SEKTÖRÜ HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, 23 Haziran'a yönelik olayın çok sıcak olması nedeniyle henüz iptal veya tarih değişikliği talebi almadıklarını belirterek, “Ancak tüm sektör başta havayolu şirketleri, otelciler seçimlerin sağlıklı ve demokratik bir şekilde yapılması için destek veriyor. 23 Haziran'ı içine alan tüm tatil rezervasyonlarında ücretsiz değişim, tarih değişikliği, isteyene ücretsiz iade hakkı tanıyoruz. Haziran başı itibarıyla hem okulların tatil olması hem de ramazanın bitmesi ve Ramazan Bayramı gibi nedenlerde bu tarihlerde yüksek talep vardı. İç pazardaki en büyük talebi de Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul oluşturuyordu. Erken rezervasyon dönemlerinde kimse seçimlerin iptal olacağını veya böyle bir süreç yaşanacağını beklemiyordu ve indirimlerin de yüksek olduğu dönemlerde erken rezervasyon imkanlarından yararlanmışlardı. Ama konaklama sektörü bu konuda her türlü desteğe hazır" diye konuştu.

ISTANBUL SECIMLERININ 23 HAZIRAN'DA YENILENECEK OLMASI DOLAYISIYLA SEYAHAT ACENTELERI VE OTELCILER, SECIMLERIN SAGLIKLI VE DEMOKRATIK BIR SEKILDE YAPILMASI ICIN HER TURLU DESTEGE HAZIR OLDUKLARINI ACIKLADI. (SUAT OZBEK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

KESİNTİSİZ İADE VE ÜCRETSİZ TARİH DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye'nin en büyük yurt içi tur operatörlerinden ETS Tur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, 23 Haziran seçim dönemiyle ilgili ETS Tur üzerinden rezervasyon yaptıran misafirlere yardımcı olmaya hazır olduklarını açıkladı. Özbek, şöyle dedi:

"Misafirlerin ETS Tur'la irtibata geçmeleri, bizim kendilerine yardımcı olmamız için yeterli. Biz hiçbir misafirimizin hak kaybı yaşamamasını istiyoruz. 23 Haziran tarihiyle ilgili rezervasyon yaptırmış olanlar aralık, ocak, şubat gibi çok yüksek erken rezervasyon indirimlerinin olduğu dönemlerde rezervasyon yaptırarak bu indirimlerden faydalanmıştı. Biz 23 Haziran'ı içine alan döneme erken rezervasyon yaptıranlar için, rezervasyon yaptırdığı günkü şartlardan değişiklik hakkı tanıyoruz. Rezervasyon yaptırdığı tarihteki fiyat ne ise sonraki dönemdeki artışlardan etkilenmeden, aynı erken rezervasyon indirim oranlarıyla yeni rezervasyon yapmasını sağlıyoruz. Ayrıca ETS Tur olarak kesintisiz iptal de yapıyoruz. Misafirlerin hak kaybına uğramaması için elimizden geleni yapıyoruz. Örneğin, 10 Ocak'ta rezervasyon yaptırdıysa, tarih değişikliğinde 10 Ocak'taki erken rezervasyon indirimleri ve otel fiyatları geçerli olacak. Ayrıca yurt dışı tatil planı yapanlar için de aynı şekilde yardımcı olacağız ve 30 gün kalana kadar da zaten ücretten kesintisiz iptal hakkı bulunuyor."

ISTANBUL SECIMLERININ 23 HAZIRAN'DA YENILENECEK OLMASI DOLAYISIYLA SEYAHAT ACENTELERI VE OTELCILER, SECIMLERIN SAGLIKLI VE DEMOKRATIK BIR SEKILDE YAPILMASI ICIN HER TURLU DESTEGE HAZIR OLDUKLARINI ACIKLADI. (ERKAN YAGCI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı da İstanbul seçiminin yenilenme kararıyla birlikte hem uçak firmaları hem de tur operatörü veya seyahat acentelerinin gerekli tüm kolaylıkları sağlamaya yönelik kararlar aldığını söyledi. Otelciler olarak kendilerinin de aynı şekilde tüm kolaylıkları sağlayacaklarını belirten Yağcı, "23 Haziran'ı içine alan dönemle ilgili erken rezervasyon yaptıranlar, bu tarihlerde zaten tarih değişikliği veya kesintisiz iade gibi haklara sahipler" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Almanya'dan Kemer'e anlamlı proje
 
Antalya'da servis şoförü, intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'deki turizm yatak sayısının yarıya yakını Antalya'da
TÜRKİYE'de birinci, dünyada ise üçüncü en çok yabancı turist ağırlayan ...
Ayık: Hedef 50 milyonun da üzerine çıkmak
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bu yıl turizmde ...
Yat Ekipman ve Yedek Parçaları
Tatil yapmak veya geziye çıkmak için sıklıkla tercih edilen yatlar, birçok ...
 
Antalya'ya nisanda 1 milyon turist
TURİZMDE bu yıl tüm zamanların rekorunu kırılmasının beklendiği Antalya'ya ...
Antalya'ya gelen turiste firavunlu, haçlı karşılama töreni
FRAPORT TAV Antalya Airport ile Rixos Hotels iş birliğiyle tatil için ...
Kemer'de geceler hareketlendi
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bir eğlence merkezinin sezon açılış partisinde ...
 
Antalya'da otelde çıkan yangın panik yarattı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, 4 yıldızlı otelde çıkan yangın, hasara yol açtı.
DHMİ Antalya'da bunu rapor etti mi?
Antalya Havalimanı Dış Hatlar 2’nci Terminali’ne giden turistler, bu sabah ...
Başkan Böcek, ‘Turizmcilerimizin emrinde olacağız’
AKTOB’un toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva