Başkan Kotan, Köy Yaşam Merkezi’nde
Başkan Kotan, Köy Yaşam Merkezi’nde
Patara'da caretta yuva rekoru
Patara'da caretta yuva rekoru
Eşini, sabah uyurken tabancayla öldürdü
Eşini, sabah uyurken tabancayla öldürdü
Bucak'ta dolu zararı
Bucak'ta dolu zararı
13 Nisan 2017 Perşembe - 11:22

Antalya'daki FETÖ davasında ByLock sürprizi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Antalya’daki medya yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında ‘örgüt üyeliği’nden 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 11’i tutuklu 17 kişinin yargılanmasına başlandı.

Antalya daki FETÖ davasında ByLock sürprizi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Duruşmaya kapatılan Zaman Gazetesi Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya ve aynı gazetede muhabirlik yapan Cihat Ünal, Özkan Mayda, Osman Yakut, Kenan Baş, Ömer Özdemir, Abdürrahim Ersöz ile Bizim Antalya haber internet sitesi sahibi Olgun Matur, Antalya Gazetesi sahibi Onur Fazıl Soydal ve meclis üyesi Sıtkı Soydal’ın da aralarında bulunduğu 14 sanık ve avukatları katıldı. Davayı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Kurtman’ın yanı sıra tutuklu gazetecilerin aileleri ve yakınları izledi. Kimlik tespiti ile başlayan duruşma 14 sanığın savunmalarının alınması ile gün boyu devam etti.
 
‘KIŞKIRTICI BROŞÜR’DE YENİ İSİM 
 
Tutuklu sanıklardan Olgun Matur, iddianamede yer alan 15 Mart 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya gelmeden önce halkı kışkırtacak broşür bastırılacağına ilişkin iddiayı reddetti. Bahse konu olan broşürlerin Yazar Ofset isimli matbaada bulunduğunu işaret eden Matur, “Yazar Ofset’te bir arama yapılmış ve broşür bulunmuştur. Yazar Ofset’in sahibi Adem Özsoy’a broşürlerin sahibi sorulduğunda, Antalya Gazetesi’nin yazarı Refik Yeşil’e ait olduğunu beyan etmiştir. Bu gazete bana ait değildir, yazarını da tanımam. Adem Özsoy ile ilgili bir soruşturma yapıldıysa belirttiğim hususlar soruşturma dosyasından öğrenilebilir” diye konuştu.
 
‘DERSHANE GERÇEĞİ’ BROŞÜRÜ
 
Matur, ‘Dershane Gerçeği’ isimli broşür dağıttığına yönelik iddiaya ise, “Dershane Gerçeği isimli bir broşür dağıtıldığını hatırlamıyorum. Ben gazete içeriğinden sorumluyum, bize verilen reklamlardan reklamı veren kişi sorumludur” şeklinde cevap verdi. Matur, Zaman Gazetesi eski Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya ile ilişkisini de ‘meslektaşlık’ olarak sınırlı olduğunu söyledi. İddianamede FETÖ lehine delil olarak gösterilen köşe yazılarının ifade ve basın özgürlüğü kapsamına girdiğini, cebir ve tehdit içeren yazılar olmadığını savunan Matur, benzer şekildeki yazıların başka yazarlar tarafından da yazıldığını söyledi. İddianameye giren söz konusu yazıların 2014 yılına ait olduğunu hatırlatan Matur, “3 yıl önce yazdığım yazılar nedeniyle yargılamanın usule aykırı olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
AMMAR YILMAZ’LA BİR GÖRÜŞME
 
KHK ile kapatılan Antalya Gazetesi’nin gizli sahibi olduğuna ilişkin iddiaları kabul etmeyen Sıtkı Soydal ise, gazetenin sahibinin oğlu Onur Soydal olduğunu ifade etti. FETÖ’nün beyin takımı arasında gösterilen ve şu an firari olan Nevzat Ayvacı ve Avukat Ammar Yılmaz ile ilişkisinin sorulması üzerine, Ayvacı ile görüşmüşlüğünün olmadığını, ancak Ammar Yılmaz ile bir defasında belediyede imar komisyonluğu üyeliği yaparken bir imar meselesi dolayısıyla görüştüğünü bildirdi. FETÖ terör örgütü ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını öne süren Sıtkı Soydal, “Benim hakkımda ‘Haşhaşi’, ‘hain’, ‘sıvıştılar’ şeklinde haberler yapılmaktadır. Bu bir siyasi linçtir, suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.
 
SOYDAL’A ‘BYLOCK’ SÜRPRİZİ 
 
Duruşma sırasında iddia makamı Soydal’ın evinde bulunan telefonda Bylock tespiti yapıldığına yönelik Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden gelen belgeyi mahkemeye sundu. İddianamede yer almayan ve duruşma günü mahkemeye sunulan rapor kapsamında Sıtkı Soydal, Tuncer Çetinkaya ve Erdoğan Polat telefonlarında Bylock tespit edildiği açıklandı. Önce yazılımın kurulup ardından silindiği iddia edilen Bylock’u kullanmadığını belirten Soydal, “Telefonumda yapıldığı belirtilen bu tespiti kabul etmiyorum, daha önce Bylock olmadığı belirtilmişti” şeklinde itiraz etti.
 
‘İKİNCİ EL TELEFON’ SAVUNMASI
 
Kapatılan Zaman Gazetesi eski Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, yine duruşma esnasında gelen raporda Bylock tespiti yapılan telefonu Ankara’dan ikinci el olarak satın aldığını işaret etti ve Bylock kullandığını reddetti.  Son 5 yılının 4 yılını Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü yaparak son 7 ayını da Feza Gazetecilik AŞ’de Antalya yayın temsilcisi olarak yaptığını ifade eden Çetinkaya, “İki ay da kayyum yönetiminde çalıştım” dedi. Hiçbir terör örgütüne katılmadığını, yasal olarak faaliyet gösteren şirketlerde görev yaptığını hatırlatan Çetinkaya, Bizim Antalya adlı internet sitesinde yazdığı yazılar ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Bizimantalya.com sitesinde 4 tane yazı yazdım. Sahibi Olgun Matur Antalya’daki değişik gazetecilere köşe yazıları yazdırmak istediğini söyledi. Bu yazılardan ikisi turizm sorunları ile ilgilidir, bir tanesi üniversite rektörlük seçimine ilişkindir, son yazı ise darbe sonrası 15 Temmuz sabahı kaleme aldığım darbeyi lanetlediğime ilişkin bir yazıdır, başka bir yazım yoktur."
10 BİN ADET BASIM 6 GÜNLÜK
 
Sağlık sorunlarının cezaevi koşullarında arttığını ifade eden Çetinkaya, “Ben böbrek hastasıyım, dokuz aydır tutukluyum, cezaevinde ameliyat oldum. Dört ay içerisinde böbreklerimdeki kistlerde büyüme tespit edilmiştir. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi. Antalya Gazetesi’nin sahibi Onur Fazıl Soydal ise, gazetenin FETÖ tarafından finanse edildiği iddialarını reddetti. Gazeteyi 2014’ün Mart ayında satın aldığını ifade eden Soydal, iddianamede adı geçen Hüseyin Tulpar ve Nevzat Ayvacı röportajlarını kendisinin yapmadığını, o dönemde gazete ile ilişkisinin olmadığını savundu. Diğer gazetelerin bin-iki bin arası basılırken Antalya Gazetesi’nin 10 bin adet basılmasına yönelik iddiaya da değinen Soydal, “10 bin civarı basım, 6 günlük gazete içindir. Kayıtlar da Basın İlan Kurumu’nda vardır, buna ilişkin faturaları da sunuyorum” dedi. Onur Soydal, Refik Yeşil isimli bir kişiye köşe yazarlığı yaptırmadıklarını da sözlerine ekledi.
 
ETO’O’YU TAKİP, FETÖ’DEN CEZA
 
Adına kayıtlı telefon numarasında Bylock tespit edilen Zaman Gazetesi muhabiri Özkan Mayda, söz konusu numarayı iş arkadaşı Recai Morkoç’un kullandığını ifade etti. Zaman Gazetesi’nde spor muhabiri olarak görev yaptığını belirten Mayda, “Antalyasporlu Eto’o’yu takip ederken, FETÖ’den tutuklandım” dedi. Mayda’nın adına kayıtlı telefon numarasını kendisinin kullandığına yönelik mahkemeye dilekçe veren Recai Morkoç, sanık avukatının talebi üzerine duruşmada tanık olarak dinlendi. Özkan Mayda’nın avukatı Münip Ermiş de, müvekkilinin telefonunda Bylock’un 21 Eylül 2016 tarihinde tespit edildiğini, bu vakte kadar konuyla ilgili müvekkilinin ifadesinin alınmamasına tepki gösterdi.
 
BYLOCK TUTANAĞI USULE AYKIRI 
 
Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan Avukat Münip Ermiş, duruşma sırasında gönderilen bazı sanıklara yönelik Bylock tespiti tutanağının usule aykırı olduğunu ifade etti. Gönderilen tespit raporunda bir kısım telefonlarda Bylock ve Eagle izine rastlandığı belirten Ermiş, bunun mahkemenin tayin edeceği bilirkişi raporu ile doğrulanması gerektiğini, aksi takdirde delil olarak görülemeyeceğini ifade etti. 9 ay boyunca sanıkların iddianame hazırlanmadan tutuklu kaldıklarını, hazırlanan iddianamede Bylock tespitinin yapılmadığını hatırlatan Ermiş, “Hem işlerini iyi yapmıyorlar, şimdi duruşma esnasında biz de yeni öğreniyoruz. Olmaz böyle bir şey” dedi. Ayrıca sanıklardan Tuncer Çetinkaya, Sıtkı Soydal, Serhat Şeftali hakkında geçtiğimiz hafta Antalya 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu tahliye kararının 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geri alınmasının kanuna aykırı olduğunu da ifade eden Ermiş, bu güne kadar bunun bir örneğinin bulunmadığını da kaydetti.
 
TGS DE DURUŞMAYI TAKİP ETTİ
 
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Özkan Mayda, Tuncer Çetinkaya, Olgun Matur, Sıtkı Soydal, Osman Yakut hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Geçtiğimiz hafta Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamenin ardından tahliye edilen ve Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı sonucu 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Zaman Gazetesi eski Akdeniz Bölge Temsilcisi Serhat Şeftali’nin de tutukluluk halinin devamına karar çıktı. Kapatılan Zaman Gazetesi muhabirlerinden Cihat Ünal ile Kenan Baş ise tutuksuz yargılanacak. Geçtiğimiz hafta tahliye edilenler arasında bulunan Zaman Gazetesi eski muhabiri Ömer Özdemir hakkında ise yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Tanıklardan Recai Morkoç’un ise gözaltına alınmasına karar verildi. Mahkeme eksik belgelerin tamamlanması için 24 Mayıs’a ertelendi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Kurtman da davayı izledi. (Müzeyyen YÜCE/Antalya Körfez)

      Tutuklu                       Tutuksuz                      Tutuklu                      Tutuksuz

Etiketler:
 
Ümit Uysal MURGEM'li gençlerle buluştu
 
Meteoroloji Antalya'yı ikinci kez uyardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Uysal MURGEM'li gençlerle buluştu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi'nde ...
78'lik stajyer avukat
AKDENİZ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden geçen yıl mezun olan emekli ...
Okul servisinde sır ölüm
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bir okulda servis şoförlüğü yapan 65 yaşındaki ...
 
Kuyumcu cinayetinde gelişme var
ANTALYA'da kayıp olarak aranırken ormanlık alanda tüfekle vurulduktan ...
Antalya'da şiddetli yağış
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü şiddetli yağmur uyarısı yaptı. Bugün ...
Hipodrom için ilk kazma vuruluyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Döşemealtı ilçesine yapılacak hipodrom ...
 
Tekeli Ortaokulu TÜBİTAK finallerinde
SERİK Tekeli Ortaokulu'nda 4 öğrencinin fizik ve kimya dalında hazırladığı ...
Yaz aylarında beslenmeye dikkat
GAZİPAŞA Devlet Hastanesi diyetisyeni Evren Bolkan, yaz döneminde sıcaklık ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde ormanlık alanda hint keneviri ele geçirildi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva