'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
1 Eylül 2016 Perşembe - 16:53

Antalya'daki Rus okulunda ders zili çaldı

ANTALYA'da, Rusya Federasyonu müfredatına göre eğitim öğretim yapılan Özel Rusya Uluslararası Eduant Okulu, 1 Eylül itibariyle yeni eğitim-öğretim dönemine başladı.Okula Antalya'da yaşayan yerleşik Rus çiftlerin çocuklarının yanı sıra,Türklerle evlilik yapan Rus annelerin çocukları da kayıt yaptırdı

Antalya daki Rus okulunda ders zili çaldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın Lara bölgesinde 2000 yılında kurulan, bu yıl ise Konyaaltı İlçesi Sarısu Mevkii'ndeki yeni binasına taşınan okul 7 bin metrekare kapalı alan içindeki 36 derslikte eğitim veriyor. Rusya Federasyonu Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre anadil Rusça olarak eğitim verilen Özel Rusya Uluslararası Eduant Okulu'nda 2016- 2017 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Eğitim öğretim yılı açılışında, öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ve dans gösterileri sunuldu. Öğrencilere anneleri ve babalarının yanı sıra, okulun kurucusu, aynı zamanda yöneticisi Viktor Bikkenev de eşlik etti. İlk ve orta öğretim bölümlerinde yaklaşık 100 öğrencinin yeni döneme başladığı törende, 9 yıllık mecburi eğitimin olduğu Rusya'daki müfredata ilişkin öğrenciler bilgilendirildi. Eski öğrenciler yenilere oyuncak ve çiçek hediye etti. Bu yıl okula ilk kez başlayacak öğrenciler tarafından ilk ders zilinin çalınmasıyla tüm öğrenciler sınıflarına geçerek ilk derslerini işledi.

ANA DİL RUSÇA, YABANCI DİL TÜRKÇE

Açılışta konuşan Bikkenev, Antalya'da yoğun Rus nüfus olduğunu, bu açıdan bir Rus okulu olmasının önemini anlattı. Viktor Bikkenev, okulda BDT üyesi ülkelerin yanı sıra, SSCB'nin dağılması sonrası bağımsız olan diğer ülkelerin Antalya'da yaşayan vatandaşlarının ilköğretim düzeyindeki 100 çocuğunun öğrenim gördüğünü belirtti. Eğitimde ana dilin Rusça, yabancı dillerin ise Türkçe, İngilizce ve Almanca olduğunu belirten Bikkenev, "Okulumuzda eğitim ve öğretim gören çocuklar, Rusya'da anlaşmalı olduğumuz Özel Okullar Birliği'ne üye bir okulda sınava girerek, Rusya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen diplomayı almaya hak kazanıyor. Bizim verdiğimiz diploma Rusya'da geçerli" diye konuştu.

ALANYA'DA DA DERS ZİLİ ÇALDI

Alanya'daki Rus okulu Klassika-M'de de yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi. İlçede yerleşik yaşayan Ruslara ve Rusça konuşan ülke vatandaşlarına hizmet veren, Özel Klassika-M Okulu'ndaki tören, Türk ve Rus milli marşlarının okunmasıyla başladı. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından konuşan okulun kurucu üyesi Şeyhmus Kadıoğlu, öğrencilerin yetişmesinde kutsal bir vazife ve sorumlulukları olduğunu söyledi.

'ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR'

Okul müdürü Mehmet Sinan Kılavuz ise okulun iki yıldır faaliyette olduğunu söyledi. Moskova'daki Klassika-M okulunun bir şubesi olarak Alanya'da faaliyet gösterdiklerini dile getiren Kılavuz, "Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdürmekte. Öğrenci sayımız giderek artıyor. Bu yıl 100 civarında öğrenci kayıt yaptırdı" dedi.

Okulun ülke turizmi ve Türkiye'nin dünya ülkeleri ilişkileri açısından büyük önem taşıdığına işaret eden Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da Klassika-M'nin Alanya'da olmasının bölge açısından büyük şans olduğunu söyledi.

Yeni ders yılıyla birlikte okulda yeni bir kütüphane de oluşturuldu. Öğrenciler, kütüphaneye kitap bağışı yaptı.

İbrahim LALELİ- Engin ANAK/ANTALYA, (DHA) 

ANTALYA'DA RUSYA FEDERASYONU MUFREDATINA GORE EGITIM OGRETIM YAPILAN OZEL RUSYA ULUSLARARASI EDUANT OKULU, 1 EYLUL ITIBARIYLE YENI EGITIM DONEMINE BASLADI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


ANTALYA'DA RUSYA FEDERASYONU MUFREDATINA GORE EGITIM OGRETIM YAPILAN OZEL RUSYA ULUSLARARASI EDUANT OKULU, 1 EYLUL ITIBARIYLE YENI EGITIM DONEMINE BASLADI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


ANTALYA'DA RUSYA FEDERASYONU MUFREDATINA GORE EGITIM OGRETIM YAPILAN OZEL RUSYA ULUSLARARASI EDUANT OKULU, 1 EYLUL ITIBARIYLE YENI EGITIM DONEMINE BASLADI.(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)


ANTALYA'DA RUSYA FEDERASYONU MUFREDATINA GORE EGITIM OGRETIM YAPILAN OZEL RUSYA ULUSLARARASI EDUANT OKULU, 1 EYLUL ITIBARIYLE YENI EGITIM DONEMINE BASLADI.(VIKTOR BIKKENEV)(FOTO:IBRAHIM LALELI/ANTALYA-DHA)

ALANYA'DAKI RUS OKULU KLASSIKA-M'DE DE YENI EGITIM OGRETIM YILININ BASLAMASI DOLAYISIYLA TOREN DUZENLENDI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

 
Yurtdışına insan kaçıran Özbekistanlı tutuklandı
 
9 emniyet müdürü tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurtdışına insan kaçıran Özbekistanlı tutuklandı
MANAVGAT İlçesi'ne bağlı Side turizm bölgesinde yasa dışı yollardan yurt ...
Manavgat'ta orman yangını
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde çıkan orman yangınında yaklaşık 3 hektarlık alan zarar gördü.
Alanya'da el konulan 5 okula şehitlerin ismi verildi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konularak ...
 
Zabıta Teşkilatı 190 yaşında
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 190'ıncı yıl dönümü törenle kutlandı.
Vali Karaloğlu: Antalya'nın bir logoya ihtiyacı var
VALİ Münir Karaloğlu, turizmde Antalya'nın yurtdışında bir tanıtım problemi ...
MHP Serik İlçe yönetimi tanıtıldı
MHP Serik İlçe Başkanı Başkan Hüseyin Yılmaz ve yönetim kurulunun görevden ...
 
Prof. Dr. Kelecioğlu: FETÖ eğitimin önemini ortaya çıkardı
EĞİTİMDE ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Derneği Yönetim Kurulu ...
MADO dondurma ve ötesi...
MADO deyince insanın aklına ilk ne geliyor?.. MADO dondurma... Peki, dondurmanın ...
Antalya protokolu adli yıl açılışında buluştu
ANTALYA'da yeni adli yılın açılışı, adliyede düzenlenen törenle gerçekleştirildi. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva