'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
14 Şubat 2019 Perşembe - 13:42

Antalya'daki 'Tecavüz marşı' davasında gelişme

ANTALYASPOR'un 3 yıl önce Fenerbahçe'yi sahasında 4-2 yendiği maçın ardından internette 'tecavüz marşı' olarak da isimlendirilen,John Carpenter'a ait 'The End' şarkısının çalınmasıyla ilgili açılan davanın karar duruşması görüldü.Tutuksuz yargılanan 2 kulüp görevlisi hakkında, beraat kararı verildi.

Antalya daki  Tecavüz marşı  davasında gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına; tutuksuz sanıklar A.K. ve E.S. ile Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu ile Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği avukatları katıldı. Sanık A.K., stat hoparlöründen çaldıkları şarkıyla kadınları aşağılama kasıtlarının olmadığını tekrarlayarak, beraatini istedi.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği yetkilisi Saime Hilal Esmer, 'tecavüz marşı' olarak bilinen parça çalınarak, tecavüzün meşrulaştırıldığı iddiasında bulundu. Esmer, 'Tecavüzcü Coşkun' olarak bilinen Coşkun Göğen'in, kulübün amigosu olduğunu öne sürerek, bu kimliğin sahiplenildiğini ve tecavüzü meşrulaştırma yönünde kasıt olduğunu savundu. Sanıklar ve avukatları da ortada suç unsuru bulunmadığını belirterek, beraat talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar A.K. ve E.S.'nin üzerlerine atılı 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama', 'suç işlemeye tahrik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından beraatine karar verdi.

'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği avukatı Aylin Onursev, Antalya Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte duruşma sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mahkeme kararını eleştiren Onursev, "Bizler elbette tüm yasal haklarımızı kullanarak, karara itiraz edeceğiz. Futbol ve spor alanlarında, medyada, kamusal alanlarda; tecavüzün şakalar, marşlar, şarkılar, türküler, ritüeller, pankartlar, sloganlar üzerinden teşvik edilmesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Nasıl ki medya ve basın kuruluşlarına sesleniyorsak futbol kulüplerine de aynı cümle ile sesleniyoruz. Futbol kulüpleri cinsel şiddeti kendi dili ve eylemleriyle yeniden ürettiği gerçeği ile artık yüzleşmeli ve bu sorumlulukla hareket etmelidir. Cinsel şiddeti teşvik eden ve kadınları, eşcinselleri, transları, ırkları aşağılayan eylem ve söylemleri bizzat kendiniz kullanarak, taraftarlarınıza da göz yumarak cinsel şiddetin meşrulaşıp, yaygınlaşmasından sorumlusunuz. Sorumluluğunuzun farkına vararak gerekli ve çağa uygun adımları atmaya, savunduğunuz dili dönüştürmeye mecbursunuz" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Antalya Stadı'nda, 5 Şubat 2016 tarihinde, Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma, ev sahibi takımın 4-2 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maç sonunda, stat hoparlöründen internette 'tecavüz marşı' olarak da isimlendirilen, John Carpenter'ın 'The End' şarkısı çalındı. Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Suçla Şiddetle Mücadele Derneği'nce olaya tepki gösterilerek, Antalyaspor Kulübü hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Kulübün 2 görevlisi hakkında 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama', 'suç işlemeye tahrik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından 1,5 yıldan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ANTALYASPOR'UN 3 YIL ONCE FENERBAHCE'YI SAHASINDA 4-2 YENDIGI MACIN ARDINDAN, INTERNETTE 'TECAVUZ MARSI' OLARAK DA ISIMLENDIRILEN JOHN CARPENTER'A AIT 'THE END' SARKISININ CALINMASIYLA ILGILI ACILAN DAVADA TUTUKSUZ YARGILANAN IKI KULUP GOREVLISI BERAAT ETTI.(AYLIN ONURSEV SAIME HILAL ESMER)(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYASPOR'UN 3 YIL ONCE FENERBAHCE'YI SAHASINDA 4-2 YENDIGI MACIN ARDINDAN, INTERNETTE 'TECAVUZ MARSI' OLARAK DA ISIMLENDIRILEN JOHN CARPENTER'A AIT 'THE END' SARKISININ CALINMASIYLA ILGILI ACILAN DAVADA TUTUKSUZ YARGILANAN IKI KULUP GOREVLISI BERAAT ETTI.(SAIME HILAL ESMER)(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

ANTALYASPOR'UN 3 YIL ONCE FENERBAHCE'YI SAHASINDA 4-2 YENDIGI MACIN ARDINDAN, INTERNETTE 'TECAVUZ MARSI' OLARAK DA ISIMLENDIRILEN JOHN CARPENTER'A AIT 'THE END' SARKISININ CALINMASIYLA ILGILI ACILAN DAVADA TUTUKSUZ YARGILANAN IKI KULUP GOREVLISI BERAAT ETTI.(AYLIN ONURSEV)(FOTO:SULEYMAN EKIN/ANTALYA-DHA)

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) 

 
Sahte şampuan ve içki operasyonu
 
'Midas'ın Kulakları' Antalya Müzesi'nde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes Türel'den Balbey açıklaması
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarihi Balbey Mahallesi'ne ...
Antalya'da korkunç olay! Öz kızına yıllarca...
ANTALYA'da, zihinsel engelli kızı H.E.'ye (24) 6 yıl boyunca tecavüz ettiği ...
Alanya'da uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde polisin operasyonunda bir miktar uyuşturucu ...
 
Kocakaya esnaf ziyaretinde
ANTALYA'nın Demre Belediye Başkanı Adayı İYİ Partili Okan Kocakaya, esnaf ...
Corendon Akdeniz Bölge Acenteleri ile Antalya'da buluştu
CORENDON Turizm Grubu, Antalya ve çevre illerde faaliyet gösteren acenteleriyle ...
Kırcami için olağanüstü meclis
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami'de tapu tescil işlemlerini ...
 
Antalya'da geçmişten günümüze fotoğrafçılık
ANTALYA'da 26 yıldır fotoğrafçılık yapan Yılmaz Çamkesen, geçmişten günümüze ...
Kazanın ardından sporla hayata döndü
ANTALYA'da yaşayan Şeyma Bağlı (20), geçirdiği trafik kazasının ardından sporla hayata döndü.
Antalya Şarampol Katlı Otoparkı açıldı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şarampol Katlı Otoparkı törenle açıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva