Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
15 Şubat 2023 Çarşamba - 14:38

Antalya'daki depremzedeler: Evlerimiz yapıldığında geri döneceğiz

KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde, Hatay'ın Elbistan ilçesindeki evleri hasar gören Hasan İbik (66) ve Ömer Alpay (57), aileleri ile Antalya'daki otele yerleştirildi. Hasan İbik, "Antalya'ya barınmaya geldik. İnşallah ortalık rahatlayınca geri dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

Antalya daki depremzedeler: Evlerimiz yapıldığında geri döneceğiz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. 35 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği, 105 bini aşkın kişinin de yaralandığı depremlerin ardından evleri yıkılan veya hasar gören afetzedeler, Antalya'daki otel, lojman, apart, kamu misafirhanesi ve KYK yurtlarına yerleştirildi. Kentte misafir edilen depremzedelerin sayısı, 72 bine ulaştı. İbik ve Alpay aileleri de Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki otele yerleştirildi. 

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Külkören Mahallesi'nden eşi Elif İbik (60) ile gelen Hasan İbik, "Saat 04.17'de bir sarsıntı oldu. Hanım ile dışarı çıktık. Daha sonra yaklaşık 4 gün evin dışında, bir tandır evi vardı, orada 30 kişi kaldık. Daha sonra mecbur kaldığımız ve orada duramayacağımızı anlayınca buraya geldik. Önce Allah sonra insanlarımız bize yardım etti. Antalya'ya barınmaya geldik. İnşallah ortalık rahatlayınca geri dönmeyi düşünüyoruz" dedi.

'TANDIR EVİNDE KALMAK ZORUNDA KALDIK'

Oğlu ve 3 torununun da depremden kurtulup, Antalya'ya geldiğini anlatan İbik, "Bizi burada ağırlayan otel sahiplerine teşekkür ederim. Depremin ardından 30 kişi, tandır evinde kalmak zorunda kaldık. Küçücük bir yere 30 kişi sığdık. Bu tandır evi, bildiğimiz ekmek yapılan yer. Sürekli soba yaktık. Hava çok soğuktu. Çocuklarımız hastalanınca buraya gelmek zorunda kaldık. Benim abim hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvanları olduğu için onları bırakıp, gelemedi. Çok ısrar ettik gelmesi için ama hayvanlarını bırakamadı. 'Ancak bu hayvanları devlete teslim edersem gelirim' dedi. Şimdi orada duruyor ve tandır evinde yaşamaya devam ediyor. Akrabalarımızdan ölenler oldu ama ailemden ölen olmadı. Çok şükür ama çok ölen var. Böyle deprem görmedik. Elbistan, çok kötü durumda" diye konuştu.

'MEMLEKETİMİZE GEÇMİŞ OLSUN'

Ailesiyle Antalya'ya gelen Ömer Alpay da depreme Elbistan'daki evlerinde yakalandıklarını söyleyerek, "İlk depremin ardından evimizden zor çıktık. Köyde (Karaelbistan) de evimiz vardı. Hemen oraya gittik, ikinci depreme burada yakalandık. Oradan da zor çıktık sonra okulun bahçesine gittik, araçta kaldık. Küçük bir kulübe vardı, çocukları yerleştirdik ama soğuktan kalamadık. 2 gün sonra dayanamayınca buraya gelmek zorunda kaldık. Depremde çocuklarımızı kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösterdik. Antalyalılar, elimizden tuttu. Misafirperverliklerinden dolayı Antalya halkına çok teşekkür ederiz. Türkiye'nin her yerinden yardımlar geldi. Memleketimize geçmiş olsun. İlk andaki depremde evde çocuklarım ve torunlarımla birlikte 7 kişiydik. İkinci depreme de köydeki evimizde yakalandık" dedi.

'EVLERİMİZ YAPILDIĞINDA GERİ DÖNECEĞİZ'

Elbistan'da inşaatta boyacılık yaptığını anlatan Alpay, "Kış günü zaten iş yoktu. Yaz gelmesini bekliyorduk. Elbistan, bizim memleketimiz. İşler düzene girdiğinde, evlerimiz yapıldığında geri döneceğiz. Benim 1 dönüm tarlam olmasa bile memleketim olduğu için döneceğim. Bu yaştan sonra başka yerde yapamam fakat çocuklarım dönmemeyi düşünebilir. Onların da görüşlerine saygı duyarım" diye konuştu. 

KAHRAMANMARAS MERKEZLI DEPREMLERDE ELBISTAN ILCESINDEKI EVLERI HASAR GOREN HASAN IBIK (66) VE OMER ALPAY (57) AILELERIYLE BIRLIKTE ANTALYA'DAKI BIR OTELE YERLESTIRILDI. (OMER ALPAY,  TORUNU ZEYNEP ALPAY - HASAN IBIK) (FOTO:NAMIK KEMAL KILINC/SERIK-DHA)

Namık Kemal KILINÇ/ ANTALYA, (DHA)

 
Otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı
 
Kılıçdaroğlu: Seçimler zamanında olacak
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
toprak 16 Şubat 2023 Perşembe 09:49

Turist mevsimi başladığında bu halkı nereye taşıyacaklar.Sanırım bu geçici bir çözüm gibi görünüyor.

Yorumu oyla      0      0  
akdeniz 16 Şubat 2023 Perşembe 09:47

Demek ki Doğu ve Güney Anadolu'da toprak meselesini çözememişiz.Osmanlı'dan kalan sistem gereği bazı ailelerin binlerce dönüm toprakları bulunacak,geri kalan ailelerin 1 dönüm toprağı olmayacak.Peki o topraklar o ailelere kimden kaldı derseniz,1500 yıllarından itibaren Osmanlı oraları aldığında imtiyaz sahibi bir grup oluşturarak binlerce dönüm arazileri bu ailelere vermiş,sadece vergisini almış,savaş zamanı da asker almış,böylece dededen varislerine geçmiş.Cumhuriyet kurulduktan beri, biz ise 100 yıl içerisinde toprak reformu yapamamışız ve topraksız köylüye toprak verememişiz.Bütün mesele bu,milyonlarca aile topraksız, iş gücü ile çalışıyorlar ve batı illerine göçün nedeni de bu.Bundan sonra bu konular bir siyasi partinin gündemine gelir mi sanmam,eski tas eski hamam devam.

Yorumu oyla      0      0  
taş 15 Şubat 2023 Çarşamba 23:15

İnsanlar tabi ki memleketlerine dönmek isterler,ancak yıkım çok büyük gibi,umarız bir kaç yılda yaparlar ve teslim ederler.

Yorumu oyla      0      0  
Hakikat 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:19

Antalya Büyükşehir Belediyesi Beykonak Sahil Tesisleri deprem zedelere tahsis edilsin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde virajı alamayan otomobilin şarampole devrildiği kazada 4 kişi yaralandı.
İngiliz kadının darbedildiği olayda terlik ve taşın silah sayılması istendi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde eşi Hadi Kurtulan (46) ve kızı ile evlilik ...
2 bin 500 gönüllü avukat deprem bölgesine gidiyor
TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) öncülüğünde 10 ilin baro başkanlıkları iş ...
 
Geleneksel el sanatları sergisi
ANTALYALI geleneksel el sanatları sanatçıları, el emeği, göz nuru çalışmalarını ...
Kepez’in judocuları ümit veriyor
Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün Judo Takımı, hem Antalya hem de Türkiye ...
Otomobille motosiklet çarpıştı; 1 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucunda ...
 
En acı mesai
ANTALYA'da Murapaşa Belediyesi'nin meslek edindirme, sanat ve hobi kurslarındaki ...
Avukatı bıçaklayan sanık, duruşmaya zorla getirilecek
ANTALYA'da müvekkilinin oturduğu apartmana gelen Mesut Oğuz'u bıçaklayan ...
Kaymakam bir aylık maaşını depremzedelere bağışladı
Antalya’nın Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, bir aylık maaşı olan 48 bin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva