Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Fatih Altaylı'dan Hakan Ural eleştirisi
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Gülse Birsel'den 'Avrupa Yakası' uyarısı
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Mauro Icardi'den gol krallığı açıklaması
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
Arda Turan ev sahibiyle davalık oldu
12 Haziran 2022 Pazar - 12:21

Antalya'daki öğrenci intiharları ile ilgili açıklama var

Antalya’da 3 öğrencinin yurtta, bir öğrencinin de evinde intihar etmesi olayında yurttan sorumlu Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve o yurdu denetlemekle görevli Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri suskunluğunu koruyor.

Antalya daki öğrenci intiharları ile ilgili açıklama var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Öğrenci intiharlarıyla ilgili asıl açıklama yapması gerekenler 3 maymunu oynarken, ilk açıklama öğrencilerin eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü’nden geldi. Rektörlük, son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak, bir öğrencinin de evinde yaşamına son vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

AÜ Rektörlüğü, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

Bu arada 3 öğrencinin intihar ettiği yurtların Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğu öğrenildi. Yurtların ise Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından denetlendiği öğrenildi.

İŞTE O İNTİHARLAR

10 MAYIS 2022: Tıp Fakültesi öğrencisi A.H. (29), evinde intihar etti. Petersburg doğumlu ve Suriye uyruklu öğrencinin, kesici aletle şah damarını kestiği ortaya çıktı.

11 MAYIS 2022: Üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Bezmi Alem Valide Sultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü öğrencisi H.G., yurt binasının 4'üncü kat penceresinden atlayarak yaşamına son verdi.

21 MAYIS 2022: Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdu'nda Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği öğrencisi M.E.K, yurt içerisindeki B Blok 7'nci kat penceresinden atladı.

10 HAZİRAN 2022: Turizm Fakültesi öğrencisi M.K., yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdu'nda C Blok 7'nci kat koridor penceresinden atlayarak intihar etti.

ZAFER PARTISI GENEL BASKANI UMIT OZDAG, ANTALYA'DA YASANAN OGRENCI INTIHARLARIYLA ILGILI AKDENIZ UNIVERSITESI YERLESKESI GIRISINDE ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ÜMİT ÖZDAĞ: KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya'da yaşanan öğrenci intiharlarıyla ilgili Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi girişinde açıklama yaptı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda 40 günde 3 intihar yaşandığını söyleyen Özdağ, "Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi" dedi.

İddialar ile ilgili artık kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Dün akşam bazı polis kaynaklarıyla görüşme yaptım. Basında ve sosyal medyada kamera olmadığına dair açıklamalar çıkmış, ancak polis kaynakları kamera olduğunu ve bazı intiharlarda kamera görüntüsünün olduğunu belirtti" diye konuştu.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurtlardaki öğrenci intiharlarıyla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunun bildirildiği açıklamada "Antalya ilinde Genel Müdürlüğü'müze bağlı yurtlarda 2021-2022 eğitim- öğretim yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakası ile ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her 3 olay emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir. Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir" denildi.

İntihar olayları ile ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, "Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin başından itibaren emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı. 

VALİLİK: 14 YURTTA 1435 KAMERA VAR

Antalya Valiliği de öğrenci intiharları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nce de idari soruşturmanın sürdüğünün hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan 'Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Yurdunda Neler Oluyor' başlıklı haber ve paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. İlimizde KYGM ve özel olmak üzere toplam 46 yurt ile 19 bin 950 öğrenciye hizmet verilmektedir. 157 adedi Elmalılı Hamdi Yazır Yurt Müdürlüğü'nde olmak üzere KYGM'ye ait 14 yurdumuzda toplam 1435 adet kamera ve bunun yanı sıra fiziki unsurlarla da güvenlik tedbirleri sağlanmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı içerisinde meydana gelen 3 olay, alınan tanık beyanları ve olay yeri incelemesine ek olarak kamera kayıtları tetkiki sonucu adli kayıtlarımıza intihar olarak geçmiştir. Konu ile ilgili inceleme ve soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından idari soruşturma yürütülmektedir."

 
Kızılay 154'üncü yaşını kutladı
 
Akra Caz Festivali'nde Flamenko Rüzgarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya DHMİ'de Şimşek'in yerine yardımcısı geldi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı değişiklik çerçevesinde Ankara ...
Kayınpeder- damat kavgasını ayırmaya çalışırken darbedildiler
ANTALYA'nın Serik ilçesinde alt katta oturan damadıyla kavga eden Mustafa ...
Kaş'ta makilik yangını
ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki makilikte yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, söndürme çalışması başlattı.
 
Yavru leylekler büyüyor, göç yaklaşıyor
ANTALYA'da yılın üç ayı leyleklere ev sahipliği yapan Aksu ilçesi Karaöz ...
Vali Yazıcı: Turizm olmayınca şehrin morali bozuluyor
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, İngiliz milletvekilleriyle kenti konuştu. ...
Öğrencilerden kıyı ve liman temizliği
ANTALYA'da ilköğretim öğrencileri sahilde ve limanda kıyı temizliği yaptı.
 
Mavi bayraklı plajlar için özel yazılım
MURATPAŞA Belediyesi, girişlerin ücretsiz olduğu mavi bayraklı falez plajları ...
Venüs'ün Kızları'na alkış yağdı
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), opera severleri 'Venera ...
YİBO'nun resim sergisi gerçekleştirildi
KUMLUCA Yatılı Bölge İlköğetim Okulu (YİBO) öğrenci ve öğretmenleri tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayram nostaljisi
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva