Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
8 Ekim 2015 Perşembe - 13:18

Antalya'daki tartışmalı koltuğa bakın kim oturdu?

ANTALYA Yüksek İstişare Konseyi (AYİK) başkanlığı görevine hiçbir kurum ve kişi görüşü alınmadan 2 yıl süreyle getirilen Muharrem Koç, yoğun tepkiler üzerine görevi bıraktı. Konsey başkanlığına, Antalyaspor'un eski başkanlarından Hasan Akıncıoğlu seçildi.

Antalya daki tartışmalı koltuğa bakın kim oturdu?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valiliği himayesinde, içinde belediyeler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan 28 kurum ile 30 işadamından oluşan AYİK'in ilk toplantısı, Lara Barut Hotel'de yapıldı. İşadamı Muharrem Koç'un, Yüksek İstişare Konseyi içinde olacağına karar verilen kişi ve kurum temsilcilerinin fikri alınmadan başkanlığa getirildiği yönündeki karar, birçok kesimden tepki aldı. Vali Muammer Türker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel imzasıyla bu kuruluşlar ve işadamlarına yazılı olarak kuruluşu bildirilen konseyin başkanlığına getirilen Muharrem Koç, ilk toplantıda görevi bırakmak zorunda kaldı. 

İlk toplantının başkanlığını üstlenen Muharrem Koç'un yanı sıra, Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte 58 kurum ve kuruluş ile isimden oluşan konsey üyelerinin 30'a yakını toplantıya katıldı. Üyelerin yarısının katılmadığı toplantının gündemini ise istişaresiz gerçekleştirilen başkan ataması oluşturdu. 

AKINCIOĞLU YENİ BAŞKAN

Basına kapalı ilk toplantıya başkanlık eden Muharrem Koç'un atanmasına, toplantıya katılan İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası'nın başkanları karşı çıktı. Toplantıda, “İstişare edilmeden bir başkan seçilmesine karşıyız. Bunun konuşularak belirlenmesi gerekiyordu" şeklinde itirazlar dile getirildi. Bu tartışmalar sırasında Hasan Akıncıoğlu başkanlığa talip olabileceği, bu görevi yürütebileceğini açıkladı. Tartışmalar sonunda Muharrem Koç, “Ben çekiliyorum" diyerek görevi bırakmak zorunda kaldı. Ardından yapılan seçimde başkanlık görevine Hasan Akıncıoğlu getirildi. 

Toplantıya merkezdeki 5 ilçe belediye başkanının hiçbirinin katılmadığı ortaya çıktı. Yine katılmayanlar arasında ANSİAD, ATSO, ATB, Kent Konseyi, Baro, Ziraat Mühendisleri Odası, AKTOB, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak gibi kurum ve isimlerin bulunduğu da kaydedildi. 

KOÇ'TAN YAZILI AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muharrem Koç, konsey başkanlığının 2 yıl süreyle yürütülmesi için Vali Türker ve Başkan Türel tarafından bu görevin kendisine tevdi edildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Yüksek İstişare Konseyi sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile Antalya'nın küresel vizyonuna ışık tutacak, ilimizin sosyo- ekonomik ve sektörel sorunlarını, çözüm önerilerini, büyük yatırım projelerini ele alacak, kentlilik bilincinin ve sosyal dayanışmanın gelişmesine katkıda bulunacak, yerel yönetim kararlarında sivil toplum katılımıyla katılımcı yönetim anlayışının güçlenmesini sağlayacak, yerel yönetimler ve sivil toplum kurumları arasında koordinasyonu güçlendirecek, fikir üretim birimi olması düşüncesiyle kurulmuştur. Kuruluş safhasında bulunduğum ve son derece titiz çalışma ile temelleri atılmış olan Antalya Yüksek İstişare Konseyi'nin şehrimiz için çok önemli katkıları olacağına inancım sonsuzdur. Ancak Antalya Yüksek İstişare Konseyi'nin ilgili davet metni üyelere gönderildikten sonra kamuoyunda kuruluş ve konseyin başkanının belirlenmesi yöntemi konusunda yoğun, haksız eleştiriler olmuştur. Son derece iyi niyetle kurulmuş olan Antalya Yüksek İstişare Konseyi'nin şehrimiz için yapacağı çalışmalara zarar vermemek adına tarafıma tevdi edilmiş olan konsey başkanlığı görevinden yapılmış olan ilk konsey toplantısında istifa ettim. Daha sonra yapılan seçimle değerli arkadaşımız işadamı Hasan Akıncıoğlu konsey başkanı olarak seçilmiştir. Kendisi bu görevi çok iyi bir şekilde yapacak niteliklere sahip değerli bir arkadaşımızdır. Hasan Akıncıoğlu başkanlığında Antalya'ya katkı sağlayacağına inandığım tüm konsey üyelerine de başarılar diler, tüm desteklerine teşekkür ederim. Bu görevi bana tevdii eden Antalya Valisi aayın Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Menderes Türel'e gösterdikleri teveccüh ve güvenden dolayı teşekkürlerimi iletir, saygılar sunarım."


Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 
CHP'li Kara'dan ihale soruları
 
Antalyalı avukat tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mustafa Köse'yi böyle dinlemişler
ANTALYA'da 2009 ile 2013 yılları arasında paralel devlet yapılanması kapsamında ...
Alman Noel Baba, Demre'ye defnedilmek istiyor
ALMAN Noel Baba adıyla bilinen Wolfgang Kimming Liebe'nin öldüğü zaman ...
Laf atma kavgası kanlı bitti
ANTALYA'da parkta laf atma yüzünden çıkan kavgada, Erhan Çiftçi karnına ...
 
Muratpaşa'da 4 park açıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Neşet Ertaş, Sümer Tilmaç, Metin ...
Suriyeli cinayetine ceza yağdı
ANTALYA'da Suriyeli komşuları Abdo Haymur'u öldürüp sigarasını, çakmağını ...
Ağabey ve kardeş ölümden döndü
ANTALYA'da aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelen kazada ağır ...
 
Kazada ölen kadın organlarıyla 4 kişiye hayat verecek
BURDUR'da trafik kazasında ağır yaralanarak tedavi gördüğü Burdur Devlet ...
İbradı, Akseki ve Gündoğmuş alternatif turizmde markalaşacak
ANTALYA'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerindeki alternatif turizm ...
ABT, Özgürlüğe Kaçış'ı sahneleyecek
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nun (ABT) yeni sezon perdesi, ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva