Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
20 Ocak 2021 Çarşamba - 10:06

Antalya'daki yardımlaşma hareketi, 30 bin kişilik gönüllü ordusuna dönüştü

ANTALYA'da 4 yıl önce Demet Çileli ve Halit Mert'in sosyal medyada bireysel olarak başlattığı yardımlaşma hareketi, 30 bin kişilik yardımlaşma platformuna dönüştü. 'Antalya Yardımlaşma Platformu' adını alan hareket, ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturup, binlerce ailenin umudu oluyor.

Antalya daki yardımlaşma hareketi, 30 bin kişilik gönüllü ordusuna dönüştü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan Demet Çileli ve Halit Mert, 2016 yılında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya başladı. Zamanla kişisel hesaplarını yoğunluk nedeniyle kullanamayan Çileli ve Mert, bu etkinlikleri bir çatı altında toplamaya karar verdi. İkili, yardımsever ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için aynı yıl içerisinde 'Antalya Yardımlaşma Platformu' adlı bir grup kurdu.

HER YIL 100 ÖĞRENCİYE BURS VERİLİYOR

Arkadaşlar arasında başlayan grup, şimdilerde ise 30 bin kişilik gönüllü ordusuna döndü. 4 yıl içerisinde binlerce ailenin umudu olan grup, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü oluyor. Platformun yurt içi ve yurt dışındaki gönüllüleriyle sağladığı maddi destek ile her yıl 100 öğrenciye burs veriliyor. Grubun gönüllüleri yeri geliyor ihtiyaç sahipleri için sırtlarında eşya taşıyor, yeri geliyor evlerine misafir olup dertlerine çözüm olmaya çalışıyor. Çalışmaları gören yardımseverler arasında, hasta yakınlarının kalması için evini bağışlayan dahi oldu.

'EŞ, DOST, ARKADAŞ İLE BAŞLADIK'

Platform olarak sadece aracı durumda olduklarını söyleyen Demet Çileli, “Kendi sosyal medya hesaplarımız üzerinden ihtiyaç sahipleri için, sokak hayvanları için farklı etkinliklerimiz oluyordu. Ancak zamanla bu durum kargaşaya sebep oldu ve bunları bir çatı altında toplayalım dedik. 2016 yılında sosyal medya üzerinden hayırsever ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için Antalya Yardımlaşma Platformu'nu kurduk. O tarihte eş, dost, arkadaş ile yaptığımız bu oluşum şimdi 30 bin kişilik dev bir ordu haline geldi" dedi.

'HER EVDE KENDİMİZİ BAŞKA BİR DÜNYADA BULUYORUZ'

Türkiye'den ve yurt dışından yüzlerce destekçileri olduğunu belirten Çileli, “Hepimiz, tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışıyoruz. Hiçbir şekilde maddi destek almadan, doğrudan hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz. Aslında çok büyük bir 'kardeş aile' projesini de bu şekilde başlatmış olduk. Platform kurulduğu günden bugüne binlerce ailenin umudu oldu. Kapısını çaldığımız her ailede, her ihtiyaç sahibinde başka bir dünyada buluyoruz kendimizi. Dolayısıyla gittiğim her evde onlara değil de kendime iyilik yaptığımı anladığım günden bu yana bu harekete daha sıkı sarıldım. Benimle birlikte binlerce gönüllü dostumuz da yaşadığı manevi hazzı anlatamaz" diye konuştu.

'EVİNİ BAĞIŞLAYAN OLDU'

Yaptıkları çalışmalardan bahseden platformun kurucularından Halit Mert, “4 yıl içerisinde çok şey başardık. Binlerce ev eşyası, erzak teslim ettik, 100'ün üzerinde öğrenciye burs vermeye devam ediyoruz. İnsanların hayatlarına güzel dokunuşlar yaptık, güzel iyiliklere vesile olduk. Yeri geliyor erzak dağıtıyoruz, eşya taşıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan etkilenen bir gönüllümüz evini hasta yakınlarının ücretsiz şekilde konaklaması için bizlere verdi. Şu an o evde 5'inci hasta yakınımız ailesiyle yaşıyor" dedi.

'İMECE USULÜ DAYANIŞMA'

Yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüklerini belirten Mert, “Yurt içinden, yurt dışından yüzlerce gönüllümüz var. İnsanlar birçok şeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyor. İmece usulü dediğimiz dayanışmayla çok güzel hayatlar kuruyoruz. Biz insanların doğru yere yardım yapması için aracılık yapıyoruz. Araştırıp soruşturuyoruz ve yardımsever kişiye bilgi veriyoruz. Biz insanların dertlerini nasıl çözeriz diye düşünüyoruz. İnsanlar bu dertleriyle değil, çocuklarıyla daha fazla ilgilensin istiyoruz" diye konuştu.

Platformun kurucularından Demet Çileli'yi ailelerinin bir üyesi gibi gördüklerini söyleyen Nurten Kıtır, “Demet Hanım ile yaşadığımız ilkler çok fazla. Hiçbir zaman mağdur etmeyen, kim eli dardaysa yardım etmeye çalışan birisi. Her koşulda bizlerin yanında olmaya çalışıyorlar" dedi.

Her zor durumlarında platformun yanlarında olduğunu söyleyen Sevda Özpolat, “Platform herkesin yardımına koşmaya çalışıyor. Herkese yetişmeye çalışıyorlar. Kim dara düşerse bir yerlerden haberleri oluyor. Sağ olsunlar yardımları hiç eksik olmuyor" diye konuştu.

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE DEMET CILELI VE HALIT MERT'IN (SAGDA) SOSYAL MEDYADA BIREYSEL OLARAK BASLADIGI YARDIMLASMA HAREKETI 30 BIN KISILIK HAREKETE DONUSTU. 'ANTALYA YARDIMLASMA PLATFORMU' ADINI ALAN HAREKET, IHTIYAC SAHIPLERI ILE HAYIRSEVERLERI BULUSTURUP, BINLERCE AILENIN UMUDU OLUYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE DEMET CILELI VE HALIT MERT'IN (FOTODAKI) SOSYAL MEDYADA BIREYSEL OLARAK BASLADIGI YARDIMLASMA HAREKETI 30 BIN KISILIK HAREKETE DONUSTU. 'ANTALYA YARDIMLASMA PLATFORMU' ADINI ALAN HAREKET, IHTIYAC SAHIPLERI ILE HAYIRSEVERLERI BULUSTURUP, BINLERCE AILENIN UMUDU OLUYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE DEMET CILELI VE HALIT MERT'IN (SAGDA) SOSYAL MEDYADA BIREYSEL OLARAK BASLADIGI YARDIMLASMA HAREKETI 30 BIN KISILIK HAREKETE DONUSTU. 'ANTALYA YARDIMLASMA PLATFORMU' ADINI ALAN HAREKET, IHTIYAC SAHIPLERI ILE HAYIRSEVERLERI BULUSTURUP, BINLERCE AILENIN UMUDU OLUYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE DEMET CILELI (SOLDA) VE HALIT MERT'IN SOSYAL MEDYADA BIREYSEL OLARAK BASLADIGI YARDIMLASMA HAREKETI 30 BIN KISILIK HAREKETE DONUSTU. 'ANTALYA YARDIMLASMA PLATFORMU' ADINI ALAN HAREKET, IHTIYAC SAHIPLERI ILE HAYIRSEVERLERI BULUSTURUP, BINLERCE AILENIN UMUDU OLUYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA 4 YIL ONCE DEMET CILELI VE HALIT MERT'IN SOSYAL MEDYADA BIREYSEL OLARAK BASLADIGI YARDIMLASMA HAREKETI 30 BIN KISILIK HAREKETE DONUSTU. 'ANTALYA YARDIMLASMA PLATFORMU' ADINI ALAN HAREKET, IHTIYAC SAHIPLERI ILE HAYIRSEVERLERI BULUSTURUP, BINLERCE AILENIN UMUDU OLUYOR.(FOTO:SEMIH ERSOZLER/ANTALYA-DHA)

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Kadın mağdurun kadın avukatı da mağdur...
 
Kumluca'da sera üreticileri don nöbetine başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadın mağdurun kadın avukatı da mağdur...
ANTALYA'da çalıştığı eğlence merkezinden çıkan Ç.Y.'ye (29) taksi durağına ...
35 yıldır kuş kafesi üretiyor
ANTALYA'da bedensel engelli Sabri Cengiz (58), 35 yıl önce çok sevdiği ...
Ayakkabıcı görünümlü kumarhaneye baskın
ANTALYA'da ayakkabıcı görünümlü eve yapılan operasyonda kumar oynayan ...
 
MATSO üreticilerin yanında
MATSO yönetimi, ürünlerini soğuk havadan korumak amacıyla seralarında ...
Ocak ayında Antalya'da 'deniz ve güneş' keyfi
ANTALYA'da soğuğa rağmen güneşli havayı görenler, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne akın etti.
Yaşlı kadının şüpheli ölümü
ANTALYA'da yalnız yaşayan Şadiye Öztürk (85), komşuları tarafından evinin ...
 
Çekyalı bisikletlinin çarptığı kadın kurtarılamadı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde antrenman yapan Çekya İşitme Engelliler ...
Otomobil çalmaya kalkıştı, yakalanıp tutuklandı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde park halindeki otomobili itekleyerek çalma ...
Dijital dönüşüm çalıştayı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Bilim Üniversitesi ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva