Antalya'da yaÅŸayan Demet Çileli ve Halit Mert, 2016 yılında ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya baÅŸladı. Zamanla kiÅŸisel hesaplarını yoÄŸunluk nedeniyle kullanamayan Çileli ve Mert, bu etkinlikleri bir çatı altında toplamaya karar verdi. İkili, yardımsever ile ihtiyaç sahiplerini buluÅŸturmak için aynı yıl içerisinde 'Antalya YardımlaÅŸma Platformu' adlı bir grup kurdu.
HER YIL 100 ÖÄžRENCİYE BURS VERİLİYOR
ArkadaÅŸlar arasında baÅŸlayan grup, ÅŸimdilerde ise 30 bin kiÅŸilik gönüllü ordusuna döndü. 4 yıl içerisinde binlerce ailenin umudu olan grup, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü oluyor. Platformun yurt içi ve yurt dışındaki gönüllüleriyle saÄŸladığı maddi destek ile her yıl 100 öÄŸrenciye burs veriliyor. Grubun gönüllüleri yeri geliyor ihtiyaç sahipleri için sırtlarında eÅŸya taşıyor, yeri geliyor evlerine misafir olup dertlerine çözüm olmaya çalışıyor. Çalışmaları gören yardımseverler arasında, hasta yakınlarının kalması için evini bağışlayan dahi oldu.
'EŞ, DOST, ARKADAŞ İLE BAŞLADIK'
Platform olarak sadece aracı durumda olduklarını söyleyen Demet Çileli, “Kendi sosyal medya hesaplarımız üzerinden ihtiyaç sahipleri için, sokak hayvanları için farklı etkinliklerimiz oluyordu. Ancak zamanla bu durum kargaÅŸaya sebep oldu ve bunları bir çatı altında toplayalım dedik. 2016 yılında sosyal medya üzerinden hayırsever ile ihtiyaç sahiplerini buluÅŸturmak için Antalya YardımlaÅŸma Platformu'nu kurduk. O tarihte eÅŸ, dost, arkadaÅŸ ile yaptığımız bu oluÅŸum ÅŸimdi 30 bin kiÅŸilik dev bir ordu haline geldi" dedi.
'HER EVDE KENDİMİZİ BAÅžKA BİR DÜNYADA BULUYORUZ'
Türkiye'den ve yurt dışından yüzlerce destekçileri olduÄŸunu belirten Çileli, “Hepimiz, tamamen gönüllülük esasına dayalı çalışıyoruz. Hiçbir ÅŸekilde maddi destek almadan, doÄŸrudan hayırseverler ile ihtiyaç sahiplerini buluÅŸturuyoruz. Aslında çok büyük bir 'kardeÅŸ aile' projesini de bu ÅŸekilde baÅŸlatmış olduk. Platform kurulduÄŸu günden bugüne binlerce ailenin umudu oldu. Kapısını çaldığımız her ailede, her ihtiyaç sahibinde baÅŸka bir dünyada buluyoruz kendimizi. Dolayısıyla gittiÄŸim her evde onlara deÄŸil de kendime iyilik yaptığımı anladığım günden bu yana bu harekete daha sıkı sarıldım. Benimle birlikte binlerce gönüllü dostumuz da yaÅŸadığı manevi hazzı anlatamaz" diye konuÅŸtu.
'EVİNİ BAĞIŞLAYAN OLDU'
Yaptıkları çalışmalardan bahseden platformun kurucularından Halit Mert, “4 yıl içerisinde çok ÅŸey baÅŸardık. Binlerce ev eÅŸyası, erzak teslim ettik, 100'ün üzerinde öÄŸrenciye burs vermeye devam ediyoruz. İnsanların hayatlarına güzel dokunuÅŸlar yaptık, güzel iyiliklere vesile olduk. Yeri geliyor erzak dağıtıyoruz, eÅŸya taşıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan etkilenen bir gönüllümüz evini hasta yakınlarının ücretsiz ÅŸekilde konaklaması için bizlere verdi. Åžu an o evde 5'inci hasta yakınımız ailesiyle yaşıyor" dedi.
'İMECE USULÜ DAYANIÅžMA'
Yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi gördüklerini belirten Mert, “Yurt içinden, yurt dışından yüzlerce gönüllümüz var. İnsanlar birçok ÅŸeyi ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırmak istiyor. İmece usulü dediÄŸimiz dayanışmayla çok güzel hayatlar kuruyoruz. Biz insanların doÄŸru yere yardım yapması için aracılık yapıyoruz. AraÅŸtırıp soruÅŸturuyoruz ve yardımsever kiÅŸiye bilgi veriyoruz. Biz insanların dertlerini nasıl çözeriz diye düÅŸünüyoruz. İnsanlar bu dertleriyle deÄŸil, çocuklarıyla daha fazla ilgilensin istiyoruz" diye konuÅŸtu.
Platformun kurucularından Demet Çileli'yi ailelerinin bir üyesi gibi gördüklerini söyleyen Nurten Kıtır, “Demet Hanım ile yaÅŸadığımız ilkler çok fazla. Hiçbir zaman maÄŸdur etmeyen, kim eli dardaysa yardım etmeye çalışan birisi. Her koÅŸulda bizlerin yanında olmaya çalışıyorlar" dedi.
Her zor durumlarında platformun yanlarında olduÄŸunu söyleyen Sevda Özpolat, “Platform herkesin yardımına koÅŸmaya çalışıyor. Herkese yetiÅŸmeye çalışıyorlar. Kim dara düÅŸerse bir yerlerden haberleri oluyor. SaÄŸ olsunlar yardımları hiç eksik olmuyor" diye konuÅŸtu.





Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)