Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
26 Kasım 2015 Perşembe - 08:10

Antalya'daki yerleşik ruslar tedirgin

Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlik, yılda 2.5 milyonun üzerinde Rus turist ağırlayan ve yaklaşık 50 bin yerleşik Rus vatandaşının olduğu Antalya'daki Ruslarda da tedirginliğe yol açtı.

Antalya daki yerleşik ruslar tedirgin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da Rusya milli eğitim müfredatına göre eğitim verilen Eduant Özel Rus Okulu sahibi Viktor Bikkenev, iki ülke arasında anlaşmazlık, yanlışlıklar olabileceğini, ama ne olursa olsun bu iki ülkenin komşu olduğunu söyledi. Komşuluk ilişkilerinin ve birbirine destek vermenin çok önemli olduğunu belirten Bikkenev, “Çünkü Rusya'dan ciddi miktarda turist geliyor ve ciddi miktarda ticaret var. Bunların hepsi ister istemez bu olaylardan etkileniyor. Biz eğitimci olarak bunun çabuk çözülmesini, kriz ne kadar az olursa onu istiyoruz. Okulumuzdakilerin hepsi Rus öğrenci değil. Kazakistan ve diğer ülkelerden de geliyor ama Rusya'daki potansiyeli kaybetmek istemiyoruz. Hataların düzeltilmesi, konuşarak politik bir çözüm olması gerekiyor ve asla krizin daha büyük noktalara ulaşacağına inanmıyoruz. Öyle olmasını diliyor ve çözüm istiyoruz" dedi.

Antalya'da öğretmenlik yapan Rus Klardiya Bucak, yaşanan olaylardan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, “Benim eşim Türk ve yaklaşık 6 yıldır Antalya'da yaşıyorum. Hem Rusya hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. İki ülke arasındaki bu olayların bir an önce politikacılar tarafından çözülmesi ve dostluğun korunması gerekiyor. Tek yol barış" dedi.

RUSYA VE TURKIYE ARASINDAKI GERGINLIK, YILDA 2.5 MILYONUN UZERINDE RUS TURIST AGIRLAYAN VE YAKLASIK 50 BIN YERLESIK RUS VATANDASININ OLDUGU ANTALYA'DAKI RUSLARDA DA TEDIRGINLIGE YOL ACTI. (SOLDAN SAGA: KLARDIYA BUCAK - MARINA MALTSEVE - VIKTOR BIKKENEV) (FOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

Yaşanan olayların hem kendilerini hem Türk dostlarını çok üzdüğünü belirten Marina Maltseve ise iki büyük devlet Türkiye ve Rusya'nın uzun yıllardır dostluk içinde yaşadığını ve bu olayın barışçıl bir şekilde çözülmesini istediklerini söyledi. Maltseve, “Çünkü Türkiye, çok dost bir ülke. 3 yıldır yaşıyorum ve bugüne kadar da hiçbir sorun yaşamadım, çok güzel bir ülke" dedi.

RUSYA VE TURKIYE ARASINDAKI GERGINLIK, YILDA 2.5 MILYONUN UZERINDE RUS TURIST AGIRLAYAN VE YAKLASIK 50 BIN YERLESIK RUS VATANDASININ OLDUGU ANTALYA'DAKI RUSLARDA DA TEDIRGINLIGE YOL ACTI. (EDUANT OZEL RUS OKULU OGRENCILERI) (fOTO:MEHMET CINAR/ANTALYA-DHA)

ALANYA TEDİRGİN

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yerleşik yaşayan Rusları endişelendirdi. Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, ülkelerden çıkacak kararları takip ettiklerini söyledi.

Kendi ülkelerinde başlatılan Türkiye karşıtı kampanyaların ortamı gerdiğini belirten Anjelika Anzhela, "Maalesef dünden bu yana burada yaşayan Ruslar tedirgin oldu. İki ülke arasında yaşanan krizden dolayı ve Rusya'da yapılan Türkiye karşıtı konuşmalardan dolayı tedirgin oluyorlar. Ne olacak bilmiyorlar" dedi.

'MERAK EDİYORLAR'

İlçede yaşayan Rusların Türkiye'yi 2'nci memleketi olarak benimsediğini anlatan Anzhela, "Sonuçta ne kadar Rus milletinden olsalar da burada yaşıyorlar. Bu yüzden her iki ülke için de endişeleniyorlar. Sadece Rusya'yı düşünmüyorlar, çünkü Türkiye de onlar için bir ev, ülke oldu. Buradaki Rusların bazıları Türkçe bilmediği için, Rusya'nın haberlerini takip ediyor fakat Türkiye'de ne olup bittiğini öğrenmek adına beni arıyorlar. Bana 'Türkiye bu konuda ne diyor acaba' diye soruyorlar" diye konuştu.

'ŞİMDİLİK KORKU YOK'

Dernek üyesi ve ilçede yerleşik Ruslarla bir araya gelerek durumu değerlendirdiklerini aktaran Anjelika Anzhela, şöyle dedi:

"Buradaki insanların fikirlerine bakacak olursak; onlar ne Türkiye'den gitmek istiyor ne de bu durum onları korkutuyor. Şimdilik öyle bir korku yok. Sadece 2 devletin arasında bir ortak nokta bulunacağına inanıyorlar. Dünyanın 2 büyük devleti söz konusu olduğu için mutlaka aranın bulunacağına, tekrar dostluğumuzun ve kardeşliğimizin devam edeceğine yerleşik Ruslar olarak inanıyoruz. Hiç kimse 'evimi satayım ve gideyim' demiyor. Şu an sosyal medyada bir sürü Türkiye aleyhine reklamlar oluyor. Bunlara hiç kulak asmaya gerek yok. Rusya ve Türkiye kardeşiz."

'RUSYA'DAN GELEMİYORLAR'

Yerleşik Ruslar olarak kendilerini üzen tek konunun uçuşlarda sıkıntı yaşanması olduğunu vurgulayan Anzhela, "Alanya'da evi olan Ruslar, sabah Rusya'dan Türkiye'ye gelmek için uçak bileti almaya gitti. Burada Noel tatili yapmak istiyorlardı fakat onlara bilet satılmamış. Kendilerine Türkiye'ye biletin yasaklandığını, uçuşların yapılmayacağını söylemişler. Buna çok üzüldüler" dedi.

'KEMER'E TEKRAR GELMEK İSTİYORUZ'

Kriz öncesinde ailesiyle tatil için Kemer'e gelen Rus 39 yaşındaki Aleksey Maleviç, Mısır'da yaşanan iptal nedeniyle Kemer'e geldiklerini belirtti. 2 haftadır Kemer'de tatilde olduklarını ve bu akşam ülkelerine döneceklerini belirten Aleksey Maleviç, Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili, "Yaşanan hadise gerçekten çok üzücü. Biz Kemer'e daha önce de birçok kez tatile geldik ve tekrar gelmek istiyoruz. Umarım yaşanan sıkıntılar bir an önce çözüme kavuşur" dedi.

Eşi ve 6 çocuğunun annesi 32 yaşındaki Valentina Maleviç ise uçak krizini televizyondan izlediklerini ve büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Valentina Maleviç, artık sorunsuz olarak dünyanın birçok ülkesine gidemediklerini belirterek, yaşanan hadisenin sonunda daha büyük olaylar yaşanmaması için dua ettiğini vurguladı.

10 kişilik ailesi ile tatil yapan Filip Maris Maleviç de tatillerinin bugün bittiğini belirterek, "Umarım havalimanında herhangi bir sıkıntı yaşamadan evlerimize döneriz. Konuya tam hakim değilim, Türk televizyonları ayrı Rus televizyonları ayrı söylüyor. Orada olmadığım için konu şudur diyemiyorum" diye konuştu.

RUSYA ILE TURKIYE ARASINDA YASANAN UCAK KRIZI ANTALYA'NIN ALANYA ILCESI'NDE YERLESIK YASAYAN RUSLARI ENDISELENDIRDI. ALANYA RUS DILI KONUSANLAR ISBIRLIGI VE DAYANISMA DERNEGI (ARDID) BASKANI ANJELIKA ANZHELA, ULKELERDEN CIKACAK KARARLARI TAKIP ETTIKLERINI SOYLEDI.(FOTO:ENGIN ANAK/ALANYA-DHA)

<img style="width: 527px; height: 690px;" alt="RUSYA ILE TURKIYE ARASINDA YASANAN UCAK KRIZI ONCESINDE AILESIYLE TATIL ICIN KEMER'E GELEN RUS ALEKSEY MALEVIC (FOTODAKI) , " src="http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_11/2015_11_25/7b5377a6b9202f4ab5290f30863dd7df.jpg" data-cke-saved-src="http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_11/2015_11_25/7b5377a6b9202f4ab5290f30863dd7df.jpg" kemer-dha)"="" yenigun="" dedi.(foto:levent="" kavusur"="" cozume="" once="" an="" bir="" sikintilar="" yasanan="" umarim="" istiyoruz.="" gelmek="" tekrar="" ve="" geldik="" tatile="" kez="" bircok="" de="" daha="" kemer'e="" biz="" uzucu.="" cok="" gercekten="" hadise="">

RUSYA ILE TURKIYE ARASINDA YASANAN UCAK KRIZI ONCESINDE AILESIYLE TATIL ICIN KEMER'E GELEN RUS AILE YASANAN DURUMUN UZUCU OLDUGUN SOYLEDI. ( VALENTINA MALEVIC) (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

RUSYA ILE TURKIYE ARASINDA YASANAN UCAK KRIZI ONCESINDE AILESIYLE TATIL ICIN KEMER'E GELEN RUS AILE YASANAN DURUMUN UZUCU OLDUGUN SOYLEDI. (FOTO:LEVENT YENIGUN/KEMER-DHA)

 
Antalyalı kadınlar yürüdü
 
Kasksız sürücünün feci ölümü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı kadınlar yürüdü
ANTALYA’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası ...
Kadın avukatlar: Özgecan Yasası kadına vahşeti körükler
ANTALYA Barosu Kadın Hakları Kurulu avukatları, kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Otomobili kovalayan polis kaza yaptı
ANTALYA'da içinde şüpheli kişilerin bulunduğu ve sokak ortasında spin ...
 
Manavgat'ta protesto edilen senet sayısı arttı
MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Antalya ...
Kadına şiddete 'mor kurdele'li protesto
ANTALYA'da Üniversiteli Kadın Kolektifi, kadın cinayetlerini, kadına yönelik ...
CHP'li başkanlar: Türel'in 'sivirisinek çiftliği' sözleri şaka, saçmalık
ANTALYA'da CHP'li belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes ...
 
ATB Başkanı Çandır'dan çölleşme uyarısı
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, subtropik iklimden tropik ...
İnşaat işçisi kahvede ölü bulundu
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde inşaatlarda boyacılık yapan 53 yaşındaki ...
Meteoroloji Antalya için yağmur uyarısı yaptı
Meteoroloji Antalya için uyarı yaptı. İşte o uyarı...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva