'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
6 Nisan 2018 Cuma - 09:00

Antalya'dan CHP Genel Merkezi'ne acı fatura

CHP Antalya hizmet aldığı reklam şirketine olan borcunu bir türlü ödemeye yanaşmadı. Mahkeme genel merkez, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök’ü faiziyle birlikte 650 bin lira ödemeye mahkûm etti

Antalya dan CHP Genel Merkezi ne acı fatura
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Antalya il teşkilatı ve Genel Merkez'de tartışmalara yol açan 2014 yerel seçiminin kampanya faturasının ödenmesinde son kararı mahkeme verdi. Antalya 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davada, CHP'nin yerel seçim kampanyasında reklam işlerini yapan Tüya Reklam'ın 416 bin liralık borcunun dönemin CHP İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ile CHP Genel Merkezi'nin müştereken ve müteselsilen ödemesine karar verdi. Borcun faizleriyle birlikte 650 bin lirayı geçtiği belirtildi.

MİTİNG AFİŞİ DE VAR

Tartışma, 30 Mart 2014 yerel seçim sürecinin ardından başladı. Seçimi kaybeden CHP, tanıtım harcamalarından oluşan yaklaşık 1 milyon 200 bin liralık borcu ödemedi. Seçim sonrası CHP Antalya Yönetimi 3 kez değişirken, kimse borcu üstlenmedi. Konu yargıya taşınırken, en büyük alacaklı ise bina ve seçim araçlarının giydirilmesi, pankartlar ve billboard reklamlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingindeki afişleri yapan Tüya Reklam ortada kaldı.

İCRA TAKİBİ BAŞLAMIŞTI

O dönem 431 bin lira olan faturanın sadece 15 bin lirasını tahsil edebilen Tüya Reklam'ın sahibi Hülya Çavuş Beytaş, 416 bin liralık alacağı için CHP Genel Başkanlığı, dönemin CHP İl Başkanı Devrim Kök ve seçim çalışmalarını yürüttüğü Mustafa Akaydın hakkında Antalya 12'nci İcra Müdürlüğü aracılığı ile icra takibi başlattı. Beytaş, konuyu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da anlatmış ama sonuç alamamıştı. Ancak CHP Genel Merkezi de borcu kabul etmedi. Dönemin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin imzalı belgede, "Asıl borçlunun Mustafa Akaydın, Devrim Kök ve CHP Antalya İl Başkanlığı olduğu anlaşılmaktadır. İl Başkanlığı'nın borcu ödemesi gerekir. Alacak, parti faaliyetlerinden kaynaklanmış olsa bile, CHP hükmü kişiliği, borçlu ve yükümlü tutulamaz" diyerek borca itiraz etmişti. Ancak, hukuki süreç CHP Genel Merkezi'nin istediği gibi sonuçlanmadı.

DAHA ÖNCE DE 51 BİN LİRA

Borçla ilgili Akaydın ve Kök ile birlikte CHP Genel Merkezi de sorumlu tutuldu. Mahkeme kararına göre firma alacağını CHP Genel Merkezi ile Akaydın ve Kök'ten müştereken ve müteselsilen tahsil edecek. Ancak aradan geçen 3 yılda Tüya Reklam, SGK ve vergi borçları nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. Şirketin alacağı ile öncelikle bu borçları kapatacağı öğrenildi. Daha önce de yine seçim döneminden kalan borçlarla ilgili başka bir reklam firmasının alacağıyla ilgili benzer bir karar çıkmıştı. Firmanın Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davada, 'öğretmenler günü', 'bayram kutlaması' gibi içerikleri bulunan 24 billboard reklamının tutarı olan 51 bin lirayı, o dönem CHP İl Başkanı olan Devrim Kök'ün ödemesine hükmetmişti.

(Talat ÖZTUZSUZ/Sabah Akdeniz)

 
Alanya'da deniz keyfi
 
Doğan Medya Grubu resmen satıldı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 7 Nisan 2018 Cumartesi 10:05

Gelinen nokta da dönemin yöneticileri demek ki doğru davranış göstermemişler ,bütçeye göre bir kampanya yürütülmemiş,şimdi ortada bir fatura var,herkes kuzu kuzu ödeyecek,bur da sorumlu tutulmaması gerekenler o siparişleri verenler ,dönemin çapsız il yöneticileri ama bakınca Anadolu da bir deyim var oğlan aldı yedi oyuna gitti,çoban aldı yedi koyuna gitti derler bu biraz ona benzemekle birlik de adı geçenlere bakınca bunlar meclise gitmişler,ee biraz da chp üyelerinin hiç mi sorumluluğu yok ,bu durumun ortaya çıkmasını sağlayanları ön seçim de vekil yap.Acaba chp de vijdan terazisi de yanlış tartıyor olabilir mi ,demek ki ayar bozulmuş .Herhalde önümüzde ki seçimler de bu ayarı tekrar düzeltirler.

Yorumu oyla      3      3  
Dobra 6 Nisan 2018 Cuma 21:38

Tüya reklam yıllarca chp ye ve chp li belediyelere iş yaptı Parasını takır takır aldı ve chp sayesinde büyüdü plazaya taşındı, son olarak 2014 yılındaki yaptığı işlerin 431 bin liralık Alacağını alamadı ve işleri bozuldu. Tüya reklam dava açmakla haklı tabiki ancak tuttuğu avukatı öğrenince şok oldum tam bir düşmanımın düşmanı dostum mantığı. Neyse firma haklı olarak alacağını istiyor bu normal burada anormal olan kısım belediye başkan adayından bu paranın istenmesidir bu ciddi bir haksızlıktır çünkü seçimlerde muhatap parti ve onun il başkanı il saymanıdır bağışları onlar toplar harcamayı onlar yapar belediye başkanının bunların hiçbirinden haberi olmaz sadece yapılan programlara uyar yani kaç para geldi kaç para harcandı borçlar alacaklar falan belediye başkanının işi yada görevi değildir buradaki tek sorumlular başta dönemin il başkanı ve onun atatığı yöneticilerdir. Bu olaya akaydının dahil edilmesi tamamen tüya reklamın avukatının siyasi ağırlığından kaynaklıdır yani akaydının aday olma olasılığının akp yi korkutması sonucudur..

Yorumu oyla      3      3  
Selman Yayla 6 Nisan 2018 Cuma 21:38

Bence bu parayı Mustafa Akaydın , Devrim Kök , Erdar Öner üçü ödesinler

Yorumu oyla      3      3  
Selman Yayla 6 Nisan 2018 Cuma 21:38

Bence bu parayı Mustafa Akaydın , Devrim Kök , Erdar Öner üçü ödesinler

Yorumu oyla      3      3  
Ali 6 Nisan 2018 Cuma 18:36

Chp nin ipiyle kuyuya inilmez gerçi bunlarda ipte yok

Yorumu oyla      3      3  
AA 6 Nisan 2018 Cuma 09:38

Vayyy hem Belediyenin tüm reklam işlerini yap... hemde partiye dava aç burdanda payını al... Bu Tüya reklamın sahipleri kimler acaba hangi partililerin daolaylı ve dolaysız bağlantısı var... Dursun bey bunu bir araştırmanızda fayda var...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP’de gündem: Kongre öncesi ‘sınırlı kabine revizyonu’
AKP'de Haziran sonunda beklenen kongre ve gelecek yıl yapılması öngörülen ...
Uyanık AA Antalya’da başkanları birbirine kırdıracak
Dursun GÜNDOĞDU yazdı
Ak Parti'de 'Başbakanlık' kulisleri
Erdoğan’ın “İstanbul ve Ankara’yı kaybedersek Türkiye’yi kaybederiz” sözlerinden ...
 
Akşener: Televizyonlar penguen mi yayınladı?
Tek aday Meral Akşener’in yeniden genel başkan seçildiği İyi Parti’nin ...
Sağır: Ankara'dan büyük bir heyecanla döndük
İYİ Parti'nin Ankara'da düzenlenen 1'inci Olağanüstü Kurultayı'na, Antalya'dan ...
Akşener'in yönetim kadrosu da belli oldu
İYİ Parti 1'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener'in Genel Başkanlığa ...
 
Erdoğan; 'Böyle şey olur mu?"
Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’nın ...
İşte o yumruğun hikayesi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun sosyal medyada çok ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na o sözler için dava
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva