AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
19 Ocak 2023 Perşembe - 11:20

Antalya, dünyaca ünlü bisiklet takımlarına ev sahipliği yapacak

Tour Of Antalya powered by Akra 2023'te 15 ülkeden, 25 takım, 175 bisikletçi, birbirinden güzel ve zorlu 4 etaptan oluşan, toplamda 615 kilometrelik yarışta kıyasıya rekabet edecek.

Antalya, dünyaca ünlü bisiklet takımlarına ev sahipliği yapacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyaca ünlü bisikletçiler, "Yeşil bir Gelecek" için pedal çevirecek.Zengin tarihi dokusu, denizi, kayak merkezi, doğası, iklimi, kültür ve sanat etkinlikleri, alışveriş olanakları ve yeme içme mekanlarıyla her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan bir kültür ve turizm kenti olan Antalya, şubat ayında dünyaca ünlü bisiklet takımlarının geçiş noktası olacak. 9-12 Şubat 2023 tarihlerinde beşinci kez düzenlenecek olan Tour Of Antalya powered by AKRA 2023'e katılan takımlar belli oldu. Uluslararası Bisiklet Birliği'nin (UCI) 2023 Elit Erkekler Avrupa Turları takviminde 2.1 kategorisinde yer alan ve 4 etaptan oluşan uluslararası bisiklet yarışı, 2023 yılında 15 ülkeden 25 takıma ve 175 bisikletçiye ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü bisikletçiler Antalya'nın cennet yollarında birbirinden güzel 4 etapta 615 km pedal basacak.

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA'YA BEŞİNCİ YILINDA WORLD TOUR TAKIMLARI GELİYOR

Türkiye Bisiklet Federasyonu kuralları çerçevesinde 2018 yılından bu yana organize edilen, Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim'in katkıları ile üst düzey standartlar ve takım kalitesi ile dünya bisikletinde kısa sürede markalaşan "Tour Of Aantalya" bisiklet yarışı, cenneti andıran doğası, eşsiz tarihi, iklimi ve birbirinden güzel etapları ile Tour Of Heaven olarak tanımlanan yarışa katılacak takımlar ve etaplar açıklandı. Organizasyona 2 World Tour takımı, 10 Pro Kıta Takımı, 13 Kıta Takımı katılıyor. UCI World Tour sıralamasında 7’nci sırada olan Fransız Groupama-FDJ ile 9’uncu sırada yer alan Belçikalı Alpecin-Deceuninck takımlarının katılımı, bu yıl beşinci yılını kutlayan Tour Of Antalya powered by Akra yarışının yol bisikleti yarışları arasında marka değerinin yükselmesinin de göstergesi oldu. İtalya, Belçika, Yeni Zelanda, Büyük Britanya gibi dünya bisikletinin önemli ülkelerinin katıldığı Tour Of Antalya powered by Akra 2023'de Türkiye'den ilk kez 4 kıta takımı da yer alacak. Geçtiğimiz yıl Tour of Antalya'ya katılım sağlayan Sakarya BB Pro Team, Spor Toto Cycling Team takımlarının yanı sıra bu yıl kurulan Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, Konya Büyükşehir Belediye Spor, kıyasıya rekabet edecek.

Tour Of Antalya powered by Akra 2023'e katılan takımlar şöyle:

World Tour Takımları: Groupama -FDJ (Fransa), Alpecin-Deceuninck (Belçika)

Pro Kıta Takımları: Totalenergies (Fransa), Bolton Equities Black Spoke (Yeni Zelanda), Bingoal WB (Belçika), Green Project-Bardianicsf-Faizane (İtalya), Eolo-Kometa Cycling Team (İtalya), Human Powered Health (ABD), Tudor Pro Cycling Team (İsviçre), Team Corratec (İtalya), Team Novo Nordisk (ABD), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre)

Kıta Takımları: Terengganu Cycling Team (Malezya), Bike Aid (Almanya), Sakarya BB Pro Team (Türkiye), A Bloc CT (Hollanda), Trinity Racing (Birleşik Krallık), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Astana- Qazaqstan Development Team (Kazakistan), Sofer-Savini Due-Omz (Romanya), P and S Benotti (Almanya), China Glory Continental Cycling Team (Çin), Team Felbermayr Simplon Wels (Avusturya), Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Türkiye), Konya Büyükşehir Belediye Spor (Türkiye)

Antalya'nın simge noktalarında gerçekleşecek yarışın etap programı ise şu şekilde:

1’inci Etap Manavgat-Antalya (9 Şubat, Perşembe) 156 km    

2’nci Etap Demre-Antalya (10 Şubat, Cuma) 141,5 km

3’üncü Etap Kemer-Tahtalı (11 Şubat, Cumartesi) 133,6 km

4’üncü Etap Antalya-Antalya (12 Şubat, Pazar) 174,8 km

TOUR OF ANTALYA 2023 YILI TEMASI: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HEP BİRLİKTE ORMANLARIMIZI KORUYALIM

Yarışın 2023 yılındaki teması; 2021 yazında çıkan orman yangınında kül olan Manavgat-Oymapınar beldesindeki ormanlarımızın yeniden ağaçlandırılması çalışmalarına destek için "Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım" olarak belirlendi. Yarış kapsamında Manavgat'ın "Yeşil Kanyon" ve "Yalancı Cennet" olarak tanımlanan Oymapınar beldesinde "Tour Of Antalya powered by Akra Manavgat Hatıra Ormanı"nın temelleri atılacak.

Antalya Valiliği'nin öncülüğünde, Tarım ve Orman Bakanlığı Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte organizasyondaki tüm sponsorlarının destekleriyle yarışa katılan tüm bisikletçiler ve yarışı takip eden medya mensupları için hatıra ormanına fidan dikilecek. Dünyaca ünlü bisikletçiler Manavgat'ın doğa harikası Oymapınar Baraj Gölü’nden start alarak yeşil bir gelecek için pedal basarak herkesi harekete geçmeye davet edecek. 

Yarışın son gününde 12 Şubat Pazar günü ise geleneksel olarak düzenlenen farkındalık sürüşü "Yeşil bir gelecek için hep birlikte ormanlarımızı koruyalım" teması ile gerçekleştirilecek. Farkındalık sürüşüne katılan herkes için de fidan dikilecek.

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA 2023'TE 15 ULKEDEN, 25 TAKIM, 175 BISIKLETCI, BIRBIRINDEN GUZEL VE ZORLU 4 ETAPTAN OLUSAN, TOPLAMDA 615 KILOMETRELIK YARISTA KIYASIYA REKABET EDECEK. DUNYACA UNLU BISIKLETCILER, "YESIL BIR GELECEK" ICIN PEDAL CEVIRECEK. / DHA

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA 2023'TE 15 ULKEDEN, 25 TAKIM, 175 BISIKLETCI, BIRBIRINDEN GUZEL VE ZORLU 4 ETAPTAN OLUSAN, TOPLAMDA 615 KILOMETRELIK YARISTA KIYASIYA REKABET EDECEK. DUNYACA UNLU BISIKLETCILER, "YESIL BIR GELECEK" ICIN PEDAL CEVIRECEK. / DHA

TOUR OF ANTALYA POWERED BY AKRA 2023'TE 15 ULKEDEN, 25 TAKIM, 175 BISIKLETCI, BIRBIRINDEN GUZEL VE ZORLU 4 ETAPTAN OLUSAN, TOPLAMDA 615 KILOMETRELIK YARISTA KIYASIYA REKABET EDECEK. DUNYACA UNLU BISIKLETCILER, "YESIL BIR GELECEK" ICIN PEDAL CEVIRECEK. / DHA

ANTALYA, (DHA)

 
Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını 2 savcı yürütecek
 
Doktorun öldüğü kazada sürücü alkollü çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet Çelik, kendine ait rekoru tazeledi
TTU Corky Classic NJCAA yarışmasında 800m’de piste çıkan Mehmet Çelik ...
Fenerbahçe'de Ezgjan Alioski yolcu!
Fenerbahçe'de transfer dönemi hareketli saatler yaşanıyor. Sarı lacivertlilerde ...
Galatasaray'da Antalyaspor maçı hazırlıkları başladı
Galatasaray, Süper Lig’in 20'nci haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile ...
 
Emrah Çelik: Wright'a 3 ülkeden 7 takımın büyük ilgisi var
Fraport TAV Antalyaspor Asbaşkanı Emrah Çelik, transferin gözde ismi olan ...
Galatasaray'dan Emin Bayram kararı
Galatasaray Futbol Takımı'nda, altyapıdan yetişen stoper Emin Bayram'ın ...
Antalyaspor, kupada çeyrek finali hedefliyor
Fraport TAV Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Kayserispor'u ...
 
Antalyaspor - Giresunspor: 2-2
Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Antalyaspor, sahasında oynadığı ...
TGF Türkiye Golf Turu Seçme müsabakaları başladı
Antalya'nın Serik ilçesinde Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından ...
İrfan Can Kahveci'nin 2 maçlık cezasını onandı
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin İrfan Can Kahveci'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva