MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
Kutsal görev için teşekkür etti
Kutsal görev için teşekkür etti
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
8 Mart 2019 Cuma - 14:35

Antalya firması Sarp Yachts'a iki ödül

ANTALYA'da ürettiği ultralüks yatlarla birçok uluslararası ödüle sahip Sarp Yachts firması, tasarım dünyasının oskarı kabul edilen The German Design Award 2019'da, yeni nesil hibrit motor yat serisinin ilk teknesi XSR 85 ile 'Special Mention', Nacre 60 ile de 'Winner' ödülünün sahibi oldu.

Antalya firması Sarp Yachts a iki ödül
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Sarp Yachts firması, 2018'de yapımına başlanan iki yat projesiyle, tüm sektörlerde tasarım dünyasının en prestijli ödülü sayılan 'German Design Award 2019'da iki ödül birden kazandı. 3 bin 500 metrekaresi kapalı, 8 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Sarp Yachts Tersane Müdürü Emre Şandan, bir yat sahibinin tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilecek, özel imalat, süper lüks ve mega yatlar tasarlayıp ürettiklerini söyledi. Şandan, azami 80 metre uzunluğa kadar tekne üretebilecek alt yapı ve yönetim sistemiyle birlikte, üretim ve mühendislik kapasitesine sahip olduklarını kaydetti.

TÜRKİYE'DEKİ İKİ FİRMADAN BİRİ

Mega yat üretiminde dünyanın ilk sırasında yer alan bağımsız kalite denetleme kuruluşu American Bureau Shipping (ABS) denetiminde ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 OHSAS kalite sistemleri oluşturulduğunu belirten Şandan, bu 3 kalite belgesini işletmesinden dolayı Entegre Yönetim Sistemi'ne sahip Antalya Serbest Bölgesi'ndeki ilk ve tek, Türkiye'de iki yat tersanesinden biri olduklarını dile getirdi.

İSMİ, İNCİNİN ANA MADDESİ NACRE

Emre Şandan, Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından düzenlenen ve tasarım alanında yenilikçi ve öncü fikirlerin yarıştığı German Design Award 2019'da, İtalyan Hotlab firması tarafından tasarlanan teknolojik üstünlüğü ve benzersiz el işçiliğiyle göz kamaştıran Nacre 60'ın, 'Winner' ödülü sahibi olduğunu açıkladı. 60 metre uzunluğundaki Nacre'nin imalatına 2018'de başlandığını söyleyen Şandan, “Nacre, incinin ana maddesini oluşturan, inciye mükemmel kristal parlaklığını veren sedef anlamına gelmektedir. Sarp Yachts, bu son derece değerli, güçlü ve dayanıklı hazineden esinlenerek yeni nesil yatı tasarladı. Nacre her türlü lüks ve konforu hayal edebileceğiniz gösterişli bir yat. Teknolojik yenilikleri ve kusursuz el işçiliğiyle birleşerek sedefin parlak nazik katmanlarını teknenin genelinde yansıtıyor" dedi.

İÇİNDE HERŞEY VAR

Yatın dış dizaynının her dem tazeliğini koruyacak, hiç eskimeyecek bir yaklaşımda zarif, spor, modern ve klasik arasında bir denge sağlandığını anlatan Şandan, “Yatın arka havuzluğunda yer alan 90 metrekare beach club, sancak ve iskele her iki taraftan açılan 6 metrelik kapaklarıyla, sahibine konforlu bir deniz keyfi sunuyor. 12 misafir kapasitesine sahip. Ana güvertede konumlanmış tam genişlikte, ayrı çalışma ofisi, erkek ve kadın için ayrı giyinme odaları, gövde açılır balkonu, erkek ve kadın için ayrılmış banyo alanlarıyla, tekne sahibi kamarası mevcut. Teknede alt güverteden güneşlenme güvertesine kadar hizmet veren cam bir asansör yer alıyor. Teknede 2 adet havuz var" diye konuştu.

ANTALYA'DA URETTIGI ULTRALUKS YATLARLA BIRCOK ULUSLARARASI ODULE SAHIP SARP YACHTS FIRMASI, TASARIM DUNYASININ OSKARI KABUL EDILEN THE GERMAN DESIGN AWARD 2019'DA, YENI NESIL HIBRIT MOTOR YAT SERISININ ILK TEKNESI XSR 85 ILE 'SPECIAL MENTION', NACRE 60 ILE DE 'WINNER' ODULUNUN SAHIBI OLDU. (SARP YACHTS TERSANE MUDURU EMRE SANDAN (ORTADA) (FOTO:ANTALYA-DHA)

XSR 85 ÇEVRE KİRLİLİĞİ YARATMIYOR

Emre Şandan, The German Design Award 2019'da, Türk tasarım şirketi Red Yacht Design tarafından dizayn edilen yeni nesil hibrit motor yat serisinin ilk teknesi XSR 85'in 'Special Mention' ödülünü kazandığını söyledi. Yeni nesil hibrit motor yat serisinin, yenilikçi vizyon ile adından hep övgüyle söz ettiren Sarp Yachts'ın en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Şandan, bu serinin ilk teknesi olan XSR 85'in üretimine de 2018'de başlandığını kaydetti.

ÇEVRE DOSTU YOL SUNUYOR

Su ve hava kirliliğine karşı yat inşa sektöründe yenilenebilir enerji kullanımı, fosil yakıtlardan dolayı oluşan çevre kirliliğinin azaltılması ve dünyadaki en yeni teknolojilerin takibi ve uygulanmasında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini açıklayan Şandan, "Paralel hibrit sevk sistemi teknelerde gürültü, vibrasyon ve emisyon değerlerini minimuma indirecek ve operasyon giderlerini azaltacak. XSR serisi, teknelerde zaman geçirmek için çevre dostu yol sunuyor. Kombin bir şekilde çalışan elektrik ve içten yanmalı motorların kümülatif emisyon değeri yaklaşık yüzde 50 oranında azaltılıyor" dedi.

MAKSİMUM SESSİZLİK

Hollandalı Van Oossanen firmasının patentli hızlı deplasman gövde formunu geliştirdiğini kaydeden Şandan, “XSR serisi tekneler elektrik tahrik sistemini kullanarak, yavaş seyirlerde neredeyse sıfır maliyetle tekneyi kullanma olanağı sunuyor. Elektrikli motorların bakım periyodu, içten yanmalı motorlardan daha uzun olduğundan tekne sahibine düşük bakım süresi ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Elektrik motorları egzoz gazı olmadan sessizce çalıştığında Sarp Yachts yeni XSR serisi, denizin sesini dinleyebileceğiniz maksimum huzur ve sakinliği sunuyor. Motor gücü ile XSR teknelerinde en yüksek manevra kabiliyeti ile etkin ve güçlü bir seyir gerçekleştiriyor" dedi.

TOPLAM 17 ULUSLARARASI ÖDÜL

Bu yıl 49'uncusu düzenlenen ve dünyanın pek çok farklı ülkesinden katılımın olduğu yarışmada Sarp Yachts firması iki ödülünü geçen ay düzenlenen Uluslararası Frankfurt Fuarı'ndaki törenle aldı. İlk süper yatı La Passion ile süperyat dünyasının en prestijli ödülü olan World Superyachts Awards 2017 ödülünü kazanan ve Neptün heykelciğini Türkiye'ye getiren firma, bugüne kadar uluslararası alanda toplam 17 ödül aldı.

ANTALYA'DA URETTIGI ULTRALUKS YATLARLA BIRCOK ULUSLARARASI ODULE SAHIP SARP YACHTS FIRMASI, TASARIM DUNYASININ OSKARI KABUL EDILEN THE GERMAN DESIGN AWARD 2019'DA, YENI NESIL HIBRIT MOTOR YAT SERISININ ILK TEKNESI XSR 85 ILE 'SPECIAL MENTION', NACRE 60 (FOTODAKI) ILE DE 'WINNER' ODULUNUN SAHIBI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA URETTIGI ULTRALUKS YATLARLA BIRCOK ULUSLARARASI ODULE SAHIP SARP YACHTS FIRMASI, TASARIM DUNYASININ OSKARI KABUL EDILEN THE GERMAN DESIGN AWARD 2019'DA, YENI NESIL HIBRIT MOTOR YAT SERISININ ILK TEKNESI XSR 85 ILE 'SPECIAL MENTION', NACRE 60 (FOTODAKI) ILE DE 'WINNER' ODULUNUN SAHIBI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA URETTIGI ULTRALUKS YATLARLA BIRCOK ULUSLARARASI ODULE SAHIP SARP YACHTS FIRMASI, TASARIM DUNYASININ OSKARI KABUL EDILEN THE GERMAN DESIGN AWARD 2019'DA, YENI NESIL HIBRIT MOTOR YAT SERISININ ILK TEKNESI XSR 85 (FOTODAKI) ILE 'SPECIAL MENTION', NACRE 60 ILE DE 'WINNER' ODULUNUN SAHIBI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA URETTIGI ULTRALUKS YATLARLA BIRCOK ULUSLARARASI ODULE SAHIP SARP YACHTS FIRMASI, TASARIM DUNYASININ OSKARI KABUL EDILEN THE GERMAN DESIGN AWARD 2019'DA, YENI NESIL HIBRIT MOTOR YAT SERISININ ILK TEKNESI XSR 85 (FOTODAKI) ILE 'SPECIAL MENTION', NACRE 60 ILE DE 'WINNER' ODULUNUN SAHIBI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

Etiketler:
 
'Parke'nin Akrepleri'nden taraftara çağrı
 
Antalya'da gurmelere organik lezzetler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Uysal, mahalle toplantısına katıldı
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güzeloba Mahallesi'nde düzenlenen ...
Paramediklerin yetki ve sorumlulukları konuşuldu
AKDENİZ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Antalya İl ...
Muratpaşa'da Ekoloji Konuşmaları
MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlendiği 'Ekoloji Konuşmaları'nın mart ayı ...
 
OSB'de 'Kadınlar Günü' çiçeklerle kutlandı
ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, bölge firmalarında ...
Antalya'da çamurdan özel tasarımlar
ANTALYA'da seramik sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılmasına katkıda ...
Muratpaşa'da 8 Mart kutlaması
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
 
Antalya'da polis iz arıyor
ANTALYA'da bir banka ATM'sinin kapısını kıran hırsız ya da hırsızlar, ...
Antalya Moda Haftası'na defileli final
BU yıl ikincisi düzenlenen Antalya Moda Haftası-Fashion Week, Norveçli ...
ATB'den istihdam seferberliğine destek
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, TOBB'un da desteğiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva