'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
16 Ocak 2022 Pazar - 10:37

Antalya güneşli ama çok soğuk

Antalya'da bu hafta sonu çok soğuk geçiyor. Burdur ve Isparta’nın ise iç kesimlerinde geceleri sıcaklık eksi 15 dereceye kadar düştü. Antalya’nın iç kesimleri ise eksi 5 dereceyi gördü.

Antalya güneşli ama çok soğuk
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) etkisi gösteriyor. Antalya Körfezi’nde dün gece başlayan fırtına etkisini bu gece yarısına kadar sürdürücek. Bölgenin kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DAVULLU ZİRNALI 'DON' NÖBETİ

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde örtü altı sebze üreticileri, 16 saat süren don nöbetlerini davul ve zurna eşliğinde eğlenceli hale getiriyor. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce "Davulcusuyla, zurnacısıyla kendi aralarında güzel bir birlik ve beraberlik var. Çiftçilik zor. Sabaha kadar soğukta don nöbeti tutmak da zor" dedi.

​Kumluca'ya bağlı Karacaören Mahallesi, Soğucaksu mevkisindeki örtü altı sebze üreticileri, ürünlerine don vurmaması için yaklaşık 16 saat nöbet tutuyor. Gün içinde odun kesip, seraların içinde biriktiren üreticiler, don başlayınca sobaları ateşliyor. Akşam saatlerinde havanın kararması ile başlayan don nöbeti, sabah güneşin doğuşuna kadar sürüyor. Don nöbeti tutan üreticiler, bu uzun süre için de komşu seraları da ziyaret edip, birlikte vakit geçiriyor. Davul ve zurnanın da eşlik ettiği ziyaretler aynı zamanda eğlenceye de dönüşüyor. Mahallede zurna çalan Mehmet Göven ve davulcu Soner Kırdal'ın ritmine eşlik eden üreticiler, hep birlikte oynuyor.

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINE BAGLI KARACAOREN MAHALLESI SOGUCAKSU MEVKIINDEKI ORTU ALTI SEBZE URETICILERI, URUNLERINI DON VURMAMASI ICIN YAKLASIK 16 SAAT NOBET TUTUYOR. GUN ICINDE ODUNLARI SOBALARA GORE KESIP, SERALARIN ICINDE BIRIKTIREN URETICI, DON BASLAYINCA SOBALARI ATESLIYOR.(FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

'SERA, SERA DOLAŞIYORUZ'

Domates üreticisi Şaban Kaan Çetiner (18), "Odunlarımızı gün içinde hazırlıyoruz. Gece kolaylık oluyor. Dereceler 2'ye düşünce yakıyoruz. Sıfıra düşünce seraların ısısını yükseltmek zor oluyor" dedi. Salatalık üreticisi Mehmet Çetiner (29) "Gündüz odunlarımızı kesip, parçalayıp seraların içinde biriktiriyoruz. Akşam olunca da seralarımızdaki sobaları yakıyoruz. Gece saat 12.00'de yakarsak, sabaha kadar en az 8--10 saat don nöbeti tutuyoruz" diye konuştu. Üretici Şafak Uysal (30) "Gece boyunca 16 saat don nöbeti tutuyoruz. Seralardaki odun sobalarını tek tek dolaşıyoruz. Mahallemizde davul zurna çalan arkadaşlarımız var. Onlarla birlikte sera sera dolaşıyoruz. Komşularımızı ziyaret ediyoruz. Eğlenecek bir şeyler buluyoruz sabaha kadar. Zaman böyle geçiyor" ifadelerini kullandı.

'ELİMİZDE ZURNAMIZ ÇALIYORUZ'

Kabak üreticisi, aynı zamanda zurnacı Mehmet Göven (32) de şunları söyledi: "4 dönüm kabak seram var. Havalar soğuk. Don olayı var. 16 saat gibi uzun süre don nöbeti tutuyoruz. Arkadaşlarla birlikte kabak ve biber seralarını gezip dolaşıyoruz. Sağ olsun Ziraat Odası Başkanı'mız Hidayet Kökce, bugün bizleri ziyaret etti. Hidayet Başkanı'mız her zaman çiftçinin yanındadır. Bizleri yalnız bırakmaz. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz. Elimizde zurnamız çalıyoruz. Başka türlü vakit geçmiyor.”

'DÜNYANIN EN ZOR MESLEĞİ'

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, dünyanın en zor mesleğini yaptıklarını belirterek "Burası Soğucaksu bölgesi. İsmi kadar soğuk bir bölgemiz. Çiftçilerimizi ziyarete geldik. 15- 16 saat don nöbeti tutuyorlar. Köylülerimiz birbirlerini tanıdığı için çok güzel bir muhabbet ve sohbetleri var. Davulcusuyla, zurnacısıyla kendi aralarında güzel bir birlik ve beraberlik var. Çiftçilik zor. Sabaha kadar soğukta don nöbeti tutmak da zor. Çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Bu şekilde samimi bir ortamda bu şekilde eğlendikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTI SEBZE URETICILERI, 16 SAAT SUREN DON NOBETLERINI, DAVUL ZURNA ESLIGINDE BIRBIRLERINI ZIYARET EDEREK, EGELENCELI HALE GETIRDI.(FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTI SEBZE URETICILERI, 16 SAAT SUREN DON NOBETLERINI, DAVUL ZURNA ESLIGINDE BIRBIRLERINI ZIYARET EDEREK, EGELENCELI HALE GETIRDI.(FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

ANTALYA'NIN KUMLUCA ILCESINDE ORTU ALTI SEBZE URETICILERI, 16 SAAT SUREN DON NOBETLERINI, DAVUL ZURNA ESLIGINDE BIRBIRLERINI ZIYARET EDEREK, EGELENCELI HALE GETIRDI.(FOTO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

 

 

Etiketler:
 
Muratpaşa'da rota İstanbul
 
Yargı süreci sona erdi yıkım kararı kesinleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da bağajda işçi taşımanın cezası belli oldu
ANTALYA'da işçisini alışverişe otomobilinin bagajında getirip götüren ...
Caretta carettaların yuvası kurtuldu
ANTALYA'da 5 yıldızlı otellerin yanı başındaki Kumköy Sahili'nde yaz tatilini ...
Ağaçta mahsur kalan yavru kediyi itfaiye kurtardı
ANTALYA’da ağaçta mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
 
Kayıp ihbarı verilen yaşlı adam ölü olarak bulundu
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde yakınlarının kayıp ihbarında bulunduğu Hüseyin ...
Emekliye ayrılan personele vefa plaketi
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, emekliye ayrılan personellerle ...
Kumluca Belediye Başkanı koronavirüse yakalandı
KUMLUCA Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından koronavirüse ...
 
Doktoralı tek uzmanın'TCG Ufuk'akarakulaklı amblem sevinci
TÜRKİYE'de karakulak üzerine doktoralı tek uzman olan, Muğla Sıtkı Koçman ...
Karlı Toroslar eşliğinde sahil keyfi
TURİZM kenti Antalya'da güneşli havayı fırsat bilenler, Konyaaltı sahiline ...
'Meslek liseleri Türkiye'nin geleceği için büyük bir yatırım'
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva