Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
15 Aralık 2020 Salı - 14:20

Antalya ıı.etap raylı sistem gerçeği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “EXPO 2016 Antalya” nedeniyle yapılan Antalya II.Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 AlanıHattı) Raylı Sistemin parasını istiyor.

Antalya ıı.etap raylı sistem gerçeği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bu hattın yapılma amacı neydi, hangi şartlarda yapılmıştı, geri ödemesi ne şekilde olacaktı?” sorularını cevapladı. 

Milletvekili Arı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Bu konu Antalya için gerçekten önemli ve siyaset üstü bir konudur.Çünkü Antalya Büyükşehir Belediyesinin ödemek zorunda kalacağı para Antalya’mızın ihtiyacı olan hizmetin eksik yapılması demektir. Antalya’mızın, çocuklarımızın geleceğinin bu anlamda ipotek altına alınması demek olacaktır.Bu nedenle konu siyasi ön yargılardan arındırılmış olarak,parti ayrımı yapmadan bütün partilerin ki başta iktidar partisi AKP olmak üzere bütün partilerin ve yine tüm kent dinamiklerinin sahip çıkmasıyla çözülebilecektir.

Tüm Antalyalılar bilirki bu II.Etap Raylı sistemi hattı EXPO 2016 nedeniyle yapılmıştır. EXPO, Olimpiyatlar ve Dünya Kupası ardından en büyük organizasyon olarak kabul edilir ve 160 yıllık Expo tarihinde ilk kez Türkiye de düzenlendi.

Bu kapsamda; 15Şubat 2015 tarih ve 7272 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın ‘Projenin Üstlenilmesi’ başlıklı 6’ncı maddesinin3’üncü fıkrasının“c” bendi gereğince Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Meydan-Havaalanı-Expo Raylı Sistem Hattının Ulaştırma Bakanlığınca devralınarak yapılmasına, projeden sağlanan gelirden alınacak %15 paysuretiyle de geri ödemesinin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir. Bu şartlarda Raylı sistem 2016 yılında yapılmıştır. Proje ihale bedeli 260.000.000TL’dir. İş tamamlandıktan sonra da projenin devri aşamasında belirtilen ödeme şartı kapsamında,örneğin 2019 yılında elde edilen hasılat üzerinden %15’e denk gelecek şekilde Şubat ayında 35.000TL, Mart ayında 37.000TL, Nisan ayında ise 42.000TL gibi rakamlar Hazineye geri ödenmiştir.

Ancak 01.05.2019 tarih ve 1014 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile “Proje maliyet bedelinin geri alınması ilgili belediyenin genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan %5 oranında kesinti yapılmak suretiyle geri ödenmesine” karar verilmiştir. Bu karar üzerine Ulaştırma Bakanlığı Antalya Büyükşehir Belediyesinden, 145.000.000TL maliyet farkı da çıkartarak kalan miktar olarak 379.000.000TLtalep etmiştir. Bu yeni durumda Antalya Büyükşehir Belediyesi Bütçesinden her ay ortalama 4milyon TL üzerinde bir para ile yıllık ortalama 50 milyon TL’lik bir para kesilmektedir. Yani biranda şartlar olağanüstü değiştirilmiştir. Belediye önemli bir yükümlülük altına sokulmuştur.

Yukarıda belirttiğimiz gibi esasen bu hat EXPO nedeniyle yapılmış bir hattır.Zaten bu nedenledir ki Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2021 Yılı Bütçe sunum kitapçığında 19,1 km’lik hattın Bakanlık tarafından yapıldığına yer vermiş ve sözlü olarakda hem komisyonda hem de daha geçtiğimiz gün TBMM Genel Kurul konuşmasında ifade etmiştir.Bunun parasının Antalya Büyükşehir Belediyesinden istenilmemesi gerekir. İstenilecek isede bu taktirde yapım aşamasındaki kanuni şartlara göre istenilmelidir. Burada bir haksız uygulama karşımıza çıkmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir borcu kısa zamanda ödeme yükümlülüğü altına sokulmaktadır. Bu durum, Belediyenin tüm hizmetlerini aksatacaktır. Antalya halkının beklediği, ihtiyacı olan hizmetler yapılamayacaktır. Belediyenin şehre hizmetine,kırsalına hizmetine,yoluna,içme ve sulama suyuna harcayacağı ödenekler bu şekilde kaynaktan kesilmektedir. Bu şekilde bir uygulama Antalya halkının, çocuklarımızın geleceğinin ipotek altına alınması demektir.Hizmetlerin yapılamaması demektir.

Başta da ifade ettiğimiz gibi bu konu bir Antalya meselesi olup siyasetin üstünde bir konudur. Bu nedenle bu soruna herkesin sahip çıkması ve Antalya adına bu uygulamadan vazgeçilmesini istemesi gerekir. EXPO olmasaydı yapılmayacak olan bu hattın ödemesinin bu şekilde yapılmasından vazgeçilmesini Sayın Cumhurbaşkanından Antalya adına talep ediyoruz. Ayrıca Antalya’nın iki Bakanının bu konuya sahip çıkmasını bekliyoruz. Yine AKP İlBaşkanına,Milletvekillerine de buradan seslenerek bu konunun çözülmesi için gayret göstermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Aksi halde Antalya’nın bu haksız uygulamadan kaynaklı tüm zararının sorumluluğu siyaseten AKP’nin olacaktır. Antalya’nın tüm kent dinamiklerini, sivil toplum örgütlerini, Antalya’mızın tüm partilerini bu mücadelede hep birlikte tavır koymaya davet ediyorum.”

 

 
Dalyan'daki tepenin caretta caretta şeklinde olduğu görüldü
 
Tarlaya devrilen kamyonun şoförü yaralandı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Amcam 17 Aralık 2020 Perşembe 10:01

Gel amcam beraber yiyelim

Yorumu oyla      1      1  
Aynen 17 Aralık 2020 Perşembe 09:15

Başkanın oğlu şirket kurmuş.

Yorumu oyla      1      1  
Bu kim 16 Aralık 2020 Çarşamba 09:44

Tanımıyorum vekili

Yorumu oyla      1      1  
SELMA GÖK 15 Aralık 2020 Salı 18:49

SANA SIKINTI YOK AVANTADAN CEBİN DOLUYO HERHALDE

Yorumu oyla      1      1  
sikinti yok 15 Aralık 2020 Salı 14:56

bize heryer trabzon

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa'da mobil atık merkezlerinin sayısı artırılıyor
MURATPAŞA Belediyesi, Çevreci Komşu Kart kapsamında 9 mahalle ve Falez ...
Antalya'da selin vurduğu tarım alanlarında zarar büyük
ANTALYA'da 4 gün aralıksız süren yağış nedeniyle kent genelinde hayat ...
CHP'li bürokrat gitti 'Ülküdaş' bürokrat geldi
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kent Tarihi ve Tanıtımı ...
 
Demre'de deniz üç renge büründü
ANTALYA'nın Demre ilçesinde son iki gündür etkili olan sağanak sonrası denizin rengi değişti.
Kaplumbağaları dalgalar arasından kurtardılar
ANTALYA'nın Demre ilçesinde iki küçük kaplumbağa, vatandaşlar tarafından ...
Antalya Büyükşehir'deki akraba atamaları ile ilgili büyük iddia...
CHP’den 2015 yılında Antalya milletvekili aday adayı da olan Ahmet Oruçoğlu, ...
 
Antalya tarımına dijitalleşme desteği
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Vodafone Türkiye, Antalya tarım ...
Karantina günlerinde sanat
ANTALYA'nın önde gelen eğitim kurumlarından FHC Sahne Sanatları Akademisi, ...
Şehit annesi Gürcan vefat etti
DÖŞEMEALTILI Şehit Mustafa Gürcan’ın annesi Hanife Gürcan, geçirdiği ani ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva