'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
15 Aralık 2017 Cuma - 11:18

Antalya istihdamda Türkiye ikincisi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye'de 2017 yılında 1.5 milyon kişiye yeni iş hedefiyle başlatılan 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' kapsamında 150 bin yeni istihdam hedefi koyan Antalya, 180 bin yeni istihdama ulaşarak, İstanbul'un ardından Türkiye ikincisi oldu.

Antalya istihdamda Türkiye ikincisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından, Vali Münir Karaloğlu'na verildi.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ödül törenine Antalya'dan yaklaşık 20 kişilik heyet katıldı. Heyette Vali Münir Karaloğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş ile bazı oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri yer aldı.

HEDEF 150 BİN İSTİHDAMDI

Antalya'nın sayısal bazda İstanbul'dan sonra en fazla istihdam sağlayan il olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarından sonra Antalya'da tüm taraflarla sanayi odaları, borsaları, sektörler, sivil toplumla beraber bir toplantı yapmıştık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bakan yardımcısı da katılmıştı. Biz o toplantıda 150 bin hedefi koymuştuk Antalya için. Seferberliğe 150 bin katkı veririz diye. İlin valisi olarak, Antalya'nın istihdam seferberliğinde ortaya koyduğu 150 bin hedefini aşması ve Türkiye'de ikinci olmasına katkı koyan başta işadamlarımızı, ticaret ve sanayi odalarımız ve ticaret borsalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

'150 BİN HEDEFİNİ ELEŞTİRENLER OLMUŞTU'

Hedefin açıklandığı o günlerde 'Vali beyi yanılttınız, turizm kötü, bu kadar istihdam nasıl olacak' gibi bazı eleştiriler olduğunu da hatırlatan Vali Karaloğlu, “Ama biz inandık, kente inandık. Kentteki işadamına, turizmciye inandık. Tabi turizm rakamlarının iyi gelmesine de bağlı bu işler. Bizim ana taşıyıcı sektörümüz turizm ve bu sağlamış olduğumuz yeni istihdamın çoğunluğu da turizm sektörü tarafından sağlandı. Hizmet, sanayi, inşaat sektörleri hepsi de var içinde ama büyük pay turizm sektörünün" dedi.

DESTEK ARTARAK DEVAM EDECEK

Büyüme rakamları, ihracat ve turizm rakamlarının iyi gittiğini, rekorlar kırıldığını belirten Vali Karaloğlu, bunları tabana yaymanın yolunun da daha çok insana iş ve aş sağlamak olduğunu söyledi. Devletin çok ciddi destekleri olduğunu belirten Karaloğlu, “SGK desteği var ve bu sene de devam edecek. Kadın çalıştıran için ayrı, genç için ayrı, engelli çalıştıranlara ekstra destekler var. Bütün bu gayret, Türkiye'nin büyümesi, gayrisafi milli hasılasının büyümesini daha çok insana, daha çok tabana yayabilmek, daha çok insana iş ve aş sağlayabilmek için" dedi.

YENİ YILDA YENİ DESTEKLERLE 2'ŞER KİŞİ İSTİHDAM HEDEFİ

İstanbul'un potansiyeli itibariyle birinci olacağının belli olduğunu, Antalya'nın ikinciliğinin büyük başarı olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, şubat ayından itibaren yapılan çalışmalar neticesinde ve özellikle turizmdeki ivmeyle ikinciliğin sağlandığını söyledi. Odalar ve borsaların çok ciddi destek verdiğini kaydeden Çetin, “Zaten bu yapacağımız çalışmayı hesap edip Vali beye söylemiştik. 150 bin hedef koymuştuk, '200 bin de temenni ediyoruz' diye rakam vermiştik. 180 binin üzerinde bir rakama ulaştık. Cumhurbaşkanımız yeni destekler açıkladı ve önümüzdeki yıl daha büyük destekler var. Bu sene Cumhurbaşkanımız tarafından 1.5 milyon için oda ve borsa üyesi için hedef 1'er kişiydi, önümüzdeki seneki desteklerle 2'şer kişi hedefi yapılabilir olarak gösterildi. İstihdam işini her zaman konuşuyoruz ve Türkiye'nin en önemli sorunu. Bu tür desteklerin devamı gerekiyor. Ayrıca üretim ve ihracatın da artırılması ve bu yönde de destekler olması gerekiyor" dedi.

ANTALYA'YA POZİTİF AYRIMCILIK VERİLMELİ

Antalya olarak ortaya konulan 150 bin yeni istihdam hedefinin yakalanması ve Türkiye'de bu kampanyada en çok istihdam sağlanan ikinci olmanın büyük mutluluk verici olduğunu kaydeden ATB Başkanı Ali Çandır, “Bu da Antalya'nın ekonomik gücü ve potansiyelini ortaya koyuyor. İşsizlik elbette Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geliyor. İstihdam sorununu çözebilmek için istihdama verilen desteklerin yanında yatırım iklimi de bir an önce iyileştirilmeli ve yatırımlara yönelik destekler de artırılmalıdır. Antalya gibi potansiyeli yüksek yerlere de özellikle ağırlık verilmeli ve pozitif ayrımcılık yapılmalıdır" dedi.



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

Etiketler:
 
Antalya'ya kargo ile kaçak içki
 
Paşanın Melekleri ilk yarının son maçına çıkıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FED faiz kararını açıkladı
Uluslararası piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına kilitlenmiş ...
Lenovo'dan Antalya tanıtımı
LENOVO Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, Türkiye'de ...
Belgesi olmayan 'Tehlikeli' işlerde çalışamayacak
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) MESEM, belge zorunluluğunun olduğu ...
 
İTO Başkanı Çağlar yaşamını yitirdi
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar; geçirdiği kalp krizi sonrası ...
Antalya'dan 50 milyon noel çiçeği
HIRİSTİYANLARIN Christmas ve Noel olarak anılan kutsal bayramı ve yılbaşı ...
ADOPEN'e bir gecede 6 ödül
​ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB), ekonomik krizin en ...
 
Eski bakanın kızından Rusya'ya domates
RUSYA'nın yaklaşık 2 yıl sonra kaldırdığı yasağın ardından ihracat izni ...
Sur Yapı'nın projesinde kafalar karışık
​Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu iddia edilen ...
Ali Bahar ATSO seçimlerini değerlendirdi
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva