Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
24 Temmuz 2021 Cumartesi - 16:32

Antalya konut fiyatları ne kadar artış gösterdi?

Antalya ilinde konut fiyatları son 12 ayda yüzde 44,7 oranında artış gösterdi. Haziran ayında Antalya’da 5 bin 773 adet konut satışı gerçekleşti. Antalya satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ilçe Kaş oldu.

Antalya konut fiyatları ne kadar artış gösterdi?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konut fiyatları ülke geneli ortalaması geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,4 oranında artış kaydetti. Haziran ayı konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,1 oranında azalma sergileyerek 134 bin 731 adet şeklinde oluştu. Yılın ilk altı ayında gerçekleşen toplam konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,5 oranında düşüş göstererek 552 bin 810 adede geriledi. Bu yılın ilk yarısında gerçekleşen sıfır konut satışları geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 15,1 oranında azalarak 167 bin 878 oldu.

Antalya satılık daire fiyatları ne kadar?

Antalya konut fiyatları son bir yılda yüzde 44,7 oranında artış kaydetti. Emlak arama motoru Flatfy tarafından bölgesel konut fiyatlarına ilişkin hazırlanan rapora göre Kepez satılık daire fiyatları son 12 ayda yüzde 37,8 oranında artış sergiledi. Antalya Kepez’de 3+1 dairelerin Haziran ayı ortalama satış fiyatı 345.000 TL düzeyinde gerçekleşti. Muratpaşa’da konut fiyatları yıllık yüzde 41,6 artış gösterirken 3+1 dairelerin ortalama satış fiyatı Haziran ayında 448.500 TL olarak gerçekleşti. Alanya satılık daire fiyatları geçen yıla oranla yüzde 50,7 artış kaydetti. Alanya’da 3+1 daireler için Haziran ayı ortalama satış fiyatı 596.500 TL düzeyinde seyretti. Konyaaltı’nda daire fiyatları son 12 ayda yüzde 45,2 artış gösterirken 3+1 daireler için Haziran ayı ortalama satış fiyatı 704.000 TL şeklinde gerçekleşti.

Antalya kiralık daire fiyatları ne kadar?

Antalya kiralık daire fiyatları bir önceki yıla göre ortalama yüzde 17,8 arttı. Antalya’da 3+1 dairelerin kira fiyatları Haziran ayında ortalama 2.100 TL düzeyinde gerçekleşti. Kepez’de kiralık ev fiyatları geçen yıla göre yüzde 19 artış gösterdi. Muratpaşa’da kiralık ev fiyatları bir önceki yıla göre ortalama yüzde 16 oranında artış kaydederken Konyaaltı kiralık ev fiyatlarındaki senelik artış yüzde 23 düzeyine ulaştı. Alanya’da kiralık ev fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 22 oranında artış sergiledi.

Antalya konut satışları

Antalya’da konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,6 oranında düşüş göstererek 5 bin 773 oldu. İpotekli konut satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 70,8 oranında gerileyerek 997 adet şeklinde gerçekleşti. Antalya’daki ipotekli satışların toplam konut satışları içindeki payı Haziran ayında yüzde 17,3 oldu. Diğer satış türlerinde Antalya’da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,4 oranında artış gerçekleşti ve Haziran ayında toplam 4 bin 776 konut el değiştirdi. Antalya’da sıfır konut satışları Haziran’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,4 oranında azalma sergileyerek 1.702 oldu. Yeni konut satışlarının toplam satışlar içindeki payı yüzde 29,5 şeklinde gerçekleşti. Haziran ayında ikinci el konut satışlarında ise 4 bin 71 adet konut el değiştirdi.

Bu yılın ilk altı aylık döneminde Antalya ili genelinde toplam konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,7 oranında azalarak 24 bin 446 adede geriledi. Aynı dönemde ipotekli konut satışları ise yüzde 64,0 düşüş kaydederek 3 bin 777 oldu. Ocak-Haziran aralığında Antalya’da gerçekleşen sıfır konut satışları yüzde 13,5’lik bir azalış sergileyerek 6 bin 771 adede düştü.

2019 genelinde Antalya’da konut satışları toplam 65 bin 258 olurken 2020’de 63 bin 898 adede inerek yüzde 2,1 oranında düşüş kaydetti. 2019 yılında ilk defa satılan konut sayısı 20 bin 134 adet olurken bu rakam 2020’de yüzde 17,9 gerileme göstererek 16 bin 532 adede düştü. Antalya genelindeki ipotekli konut satışları 2020 yılında 19 bin 759 adet şeklinde gerçekleşti.

Satılık veya kiralık ev arayışında olan kişiler için bütün emlak ilan sitelerinde yayınlanan ilanları tek bir yerde toplayarak çok geniş bir seçenek yelpazesi sunan emlak arama motoru Flatfy, düzenli olarak konut sektöründeki fiyat değişimlerine ilişkin raporlar yayınlıyor. Flatfy tarafından paylaşılan bu raporlarda yer alan ipuçları ev arayanlar için son derece faydalı bilgiler içeriyor.

 
Sahilde uyuyan tatilcilerin arasında torbalar dolusu çöp topladılar
 
Kılıçdaroğlu Antalya'da taziye ziyaretinde...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Temmuz 2021 Salı 09:13

Antalya'da konut fiyatları şaşırtıcı. İstanbul ile yarışıyor. Bunun en büyük nedeni sanırım yabancıların konut talebi. Böyle devam ederse tüm illerimizde biz yabancı konumuna düşeceğiz. Ne güzel!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halı sahada sakatlanmış gibi yapıp, kız arkadaşına evlilik teklif etti
ANTALYA'da halı sahada maç yaparken sakatlanmış gibi yapan Deniz Soner ...
Alacak tartışmasında başından vuruldu, 13 gün sonra öldü
ANTALYA'da para meselesi yüzünden çıkan tartışmada av tüfeğiyle başından ...
'4 Mevsim Antalya' fotoğraf yarışması
ANTALYALI genç fotoğrafçı Barış Geçilioğlu (16), '4 Mevsim Antalya' konulu ...
 
Eski başkan koronavirüse yakalandı
SERİK Belediyesi'nin eski başkanı Ramazan Çalık, koronavirüs nedeniyle ...
Otomobiliyle refüje çarpan aşçı öldü
ANTALYA'da otomobiliyle refüje çarparak ağır yaralanan aşçı Ahmet Deniz ...
Vali Yazıcı: Vaka sayısı artıyor
ANTALYA'da 10-16 Temmuz arasındaki haftalık vaka sayısı bir önceki haftaya ...
 
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Sema öldü
ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Gurbetçinin ilk hasadını yaptığı passifloraların kilosu 75 lira
ALMANYA'da yaşayan Muzaffer Bilkoç (55) geçen yıl Antalya'nın Alanya ilçesinde ...
Gokart kazası geçiren Antalyalı gence 50 dikiş atıldı
ANTALYA'da bir lunaparkta go-kart (karting) sporu yaparken kemeri yanlış ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva