AKM'de flüt konseri
AKM'de flüt konseri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Balon balığı istilasına 'avcılık' tedbiri
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Antalya'da motosikletli kadın hayatını kaybetti
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
Alanya'da devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı
23 Ekim 2015 Cuma - 16:55

Antalya merkezde yağmur 16.00'dan sonra vurdu

ANTALYA'da meteorolojinin en üst düzey 'aşırı yağış' uyarısı ile alınan önlemler işe yaradı, kent gündüz saatlerini sakin atlatırken, saat 16.30'dan sonra beklenen yağmur geldi.

Antalya merkezde yağmur 16.00 dan sonra vurdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Meteorolojinin uyarısının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde kriz merkezi oluşturuldu. Daire başkanlığı bahçesinde çok sayıda vidanjör, acil kurtarma aracı ve olası su ve sel baskınlarında kullanılacak 150 motopomp hazırlandı. Kriz merkezinde fen işleri daire başkanlığı ve çevre koruma ve kontrol daire başkanlığından da ekipler de yer aldı. 

Kent merkezinde gün boyu Büyükşehir Belediyesi'nin temizlik ekipleri mazgalları temizleyerek açık tuttu. 

Kent merkezinde günün ilk saatlerinde yağmur zaman zaman şiddetlenirken Antalya Valiliği'nin ilk ve orta dereceli okullarla birlikte lise ve dengi okulları tatil etmesiyle servis araçları sefere çıkmadı, trafikte yağmurun neden olacağı olası aksamalar yaşanmadı. 

Yağmurun aralıklarla yağması sayesinde, ani sel ve su baskınlarıyla bir gün geçirmesi beklenen Antalya, gündüz saatlerini sakin atlattı.


ANTALYA'DA ETKILI OLAN SIDDETLI YAGIS HASIM ISCAN KULTUR MERKEZI'NIN DE YER ALDIGI OPERA KAVSAGI SU ALTINDA KALDI. YOLUN KARSISINA GECMEYE CALISAN CIFT SUYUN ICINE DUSTU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

AKŞAM SAATLERİNDE HAVA BOZDU

Güçlü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapılan, gündüzü ise sakin geçiren Antalya, akşam saatlerinden itibaren olumsuz havanın etkisinde kaldı. Saat 16.30'dan itibaren etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle Teomanpaşa Caddesi yol kenarında bulunan çınar ağacı gürültüyle yola devrildi. Şans eseri ölen ve yaralananın olmadığı olay sonrası yol uzun süre trafiğe kapatıldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekibinin uzun uğraşının ardından yol trafiğe açıldı. Ağacın kapattığı yol nedeniyle cadde boyunca uzun araç kuyrukları oluştu.

ANTALYA'DA ETKILI OLAN SIDDETLI YAGIS VE FIRTINA SONRASINDA TEOMANPASA CADDESINDEKI BIR AGAC YOLA DEVRILDI. ITFAIYE EKIPLERI TRAFIGE KAPATILAN YOLDA DEVRILEN AGACI KISA SUREDE KALDIRDI.(FOTO:BULENT TATOGULLARI/ANTALYA-DHA)

ARAÇLAR SUDA KALDI

Konyaaltı İlçesi'nde Liman ve Hurma mahallelerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Derinliği yaklaşık 1 metreyi bulan yağmur suyu göletlerinde pek çok araç mahsur kaldı. Sürücülerin yardımına itfaiye ekipleri ve vatandaşlar koştu. İtfaiye görevlileri araçları su birikintilerinden çıkarmaya çalıştı. Bazı gençler ise suyun içine girip araçları iterek kurtarmaya çalıştı. Bazı yerlerde ise devrilen çöp konteynerleri su akıntısına kapıldı.

OPERA KAVŞAĞI SU ALTINDA

Sağanak yağışta Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin de yer aldığı Opera Kavşağı su altında kaldı. Kavşakta çok sayıda araç da mahsur kaldı. Araçlar, esnafın ve çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Kavşak çevresindeki çok sayıda ev ve işyeri de su baskınına uğradı.

TURİSTLER DE ETKİLENDİ

Yağışlı ve fırtınalı hava, kentte tatil yapan yabancı misafirleri de etkiledi. Gruplar halinde ve ferdi olarak şehir turu yapan turistler, sağanak yağmura yakalanınca alışveriş merkezleri ve cadde kenarlarındaki esnafa sığındı. Bazı turistler korunmak için naylondan faydalanırken, bazıları da şiddetli rüzgarda şemsiyelerini tutma telaşına girdi.


ANTALYA'DA METEOROLOJININ EN UST DUZEY 'ASIRI YAGIS' UYARISINA RAGMEN YAGMURUN ARALIKLARLA YAGMASI SAYESINDE KENT GUNDUZ SAATLERINI SAKIN ATLATTI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA METEOROLOJININ EN UST DUZEY 'ASIRI YAGIS' UYARISINA RAGMEN YAGMURUN ARALIKLARLA YAGMASI SAYESINDE KENT GUNDUZ SAATLERINI SAKIN ATLATTI. BELEDIYE EKIPLERI SAHILDEKI SENZLOGLARI TOPLADI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA METEOROLOJININ EN UST DUZEY 'ASIRI YAGIS' UYARISINA RAGMEN YAGMURUN ARALIKLARLA YAGMASI SAYESINDE KENT GUNDUZ SAATLERINI SAKIN ATLATTI. BELEDIYE EKIPLERI SAHILDEKI SENZLOGLARI TOPLADI.(FOTO:EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)
Fotoğraflar: Emre BAYLAN/ ANTALYA, (DHA) -

 
Çelenk davası başladı
 
Mimarlar geleceği konuştu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alt yapı felaketi 24 Ekim 2015 Cumartesi 12:20

ALTYAPI FELAKETİ. ANTALYAYI SEL YAĞMUR VURMUYOR VURAN ALTYAPININ REZALETİ. SÜREKLİ YAĞMUR YAĞAN ÜLKELER VAR YOLLARDA TEK DAMLA YOK OKULLARDA TATİL OLMUYOR YEREL YÖNETİMLER ALTYAPIYA AĞIRLIK VERMELİDİR ARTIK HELEDE YAĞMUR BÖLGESİ ANTALYADA

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çelenk davası başladı
ANTALYA'da Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istedikleri sırada çıkan arbedede ...
'Mavi ışık' hastası Mustafa yaşamını yitirdi
'MAVİ ışık' hastası 8 aylık Mustafa Dutar, Antalya'da babası Murat Dutar'ın ...
Elmalı'da aşure günü etkinliği
ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde belediye tarafından aşure günü etkinliği düzenlendi.
 
Olympos Kaya Tırmanışı Şenliği başladı
KUMLUCA'da bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ...
Mesire alanına uçan otomobilde öldü
ANTALYA'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayan 19 yaşındaki ...
Cornelia'ya çevre ödülü
ANTALYA'nın Serik İlçesi'ndeki Cornelia Diamond Golf Resort & SPA Otel, ...
 
Tatilciler kapalı havada denize girdi
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde yerli ve yabancı tatilciler, hava kapalı ...
Manavgat - Serik sular altında
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde gece etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ...
Kepez'de engeller kalkıyor
KEPEZ Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva