Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
16 Temmuz 2014 Çarşamba - 09:56

Antalya'nın eyfel'i olacak

EXPO Kulesi Mimari Proje yarışmasında birinci olan 'Antalya Expo Tower' için son kararı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker verecek. 100 metre yüksekliğinde, kentin 360 derece açıyla seyredilebileceği 'Antalya Expo Tower', Antalya'nın Eyfel'i olacak.

Antalya nın eyfel i olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da 2016'da 6 ay süreli düzenlenecek 'Çiçek ve Çocuk' temalı Expo 2016 botanik fuarının simgesi 'Expo Tower', 17 Temmuz Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başkanlığında toplanacak yönetim kurulunun gündemini oluşturacak. 52 projenin katıldığı mimari yarışmada birinciliği kazanan 27 yaşındaki Serdar Kızıltaş ve 26 yaşındaki Melike Atay'ın projesi olan 'Antalya Expo Tower', Aksu Çayı ile Tehnelli Deresi arasında 112 hektarlık alanda kurulacak. Maliyetinin 20 ile 40 milyon TL arasında olacağı öngörülen Antalya Expo Tower'ın daha net maliyet hesabına ilişkin çalışma başlatıldı. Beyaz kule, geceleri ise özel efektlerle farklı renklerde ışıklandırılacak.
 
 ANTALYA'NIN EYFEL'İ
 Antalya Expo Tower; Expo'ların yapıldığı ülke ve yerlere kalıcı eserlerin bırakılmasını sağladığı Eyfel Kulesi (1889-Fransa/Paris), Ferris Wheel (1893-ABD/Chicago), Atomium (1958-Belçika/Brüksel) gibi Antalya'nın en önemli simgelerinden biri olacak. Expo'ların kalıcı etkileri göz önünde bulundurularak, tasarımda ana kaygının Antalya'yı temsili ve Expo temasından izler taşıması olduğuna işaret eden mimarlar Serdar Kızıltaş ve Melike Atay, ayrıca güçlü ve sade çizgilerle ifade edilip ikon haline gelmesinin hedeflendiğini kaydetti.
EXPO KULESI MIMARI PROJE YARISMASINDA BIRINCI OLAN 'ANTALYA EXPO TOWER' ICIN SON KARARI, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDI EKER VERECEK. 100 METRE YUKSEKLIGINDE, KENTIN 360 DERECE ACIYLA SEYREDILEBILECEGI 'ANTALYA EXPO TOWER', ANTALYA'NIN EYFEL'I OLACAK.(fOTO:ANTALYA-DHA)
 
 ÇİÇEK VE ÇOCUK TEMASI
 Kuleyi tasarlarken, Antalya'nın 'Çiçek ve Çocuk' teması ile 'Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya' sloganıyla tüm dünyayı kucaklamasını göz önünde tuttuklarını belirten mimarlar, "Bu noktada, Antalya'nın diğer bir simgesi olan palmiyeler ilham kaynağı oldu. Palmiyelerin gökyüzünü kucaklayan dalları, çocukların sevinçle açılan kollarını andırırken tasarıma yön verdi. Palmiyenin açılan dalları üç kapı teraslarına farklı açılar veriyor" dedi.
 
 360 DERECE ANTALYA SEYRİ
 Seyir kulesinden Antalya'nın 360 derece seyredilebileceğini belirten mimarlar, kulenin, Expo alanının şelaleye en yakın, girişe en uzak noktasına konumlandırıldığını, böylelikle Expo girişinden gelen insanların ölçeğinde kütleyi tam olarak algılamasının sağlandığını söyledi. Kule seyir teraslarına çıkıldığında ise kullanıcılar, Antalya'yı 360 derece gözlemleyebilecek. Kule, şehir merkezinden, Antalya- Alanya hattından hemen fark edilebilecek.
 
 HAVA KOŞULLARINA UYUMLU
 Teraslarının kullanımı, farklı mevsim ve hava koşullarına uyumlu olacak şekilde tasarlanan kule, seyir alanları kapalı ve yarı açık mekan olarak birinci kat ve asma katlardan, açık mekan olarak da gezilebilir çatı terasından oluşacak. Çatı penceresi yaz ve kış aylarında kapatılarak klima sistemine olanak sağlayıp, güneş ışığının içeri süzülmesine izin verecek. Bahar aylarında ise bu pencere açılır kapanır olarak kullanılabilecek. Doğal havalandırma ve doğal ışık geçişine olanak sağlayacak. Ayrıca yapı cephesine uyumlu yuvarlak kesitli güneş kırıcılar, yapıya kontrollü güneş ışığı girişini sağlayacak.
EXPO KULESI MIMARI PROJE YARISMASINDA BIRINCI OLAN 'ANTALYA EXPO TOWER' ICIN SON KARARI, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDI EKER VERECEK. 100 METRE YUKSEKLIGINDE, KENTIN 360 DERECE ACIYLA SEYREDILEBILECEGI 'ANTALYA EXPO TOWER', ANTALYA'NIN EYFEL'I OLACAK. (SEYIR TERASI) (fOTO:ANTALYA-DHA)
 
 KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK
 Ana betonarme çekirdek üzeri solar enerji panelleriyle kaplanacak. Böylelikle binanın kendi enerjisini üretmesi sağlanacak. Çekirdek, aynı zamanda ana betonarme taşıyıcı olacak. Çekirdek iç içe 3 ayrı daire perdeden oluşuyor. En dış perde içerisinde ikincil yangın merdiveni, ortadaki perde içerisinde birincil yangın merdiveni, en içteki perdede ise yangın asansörü konumlandırıldı. Çekirdek ana taşıyıcı olmasının yanında sirkülasyonu da sağlayacak.
 
 Yapının taşıyıcı yükü, dış çekirdeğini oluşturan betonarme perdeyle cepheyi ve üst saçağı taşımaya yardımcı çelik konstrüksiyondan oluşuyor.
EXPO KULESI MIMARI PROJE YARISMASINDA BIRINCI OLAN 'ANTALYA EXPO TOWER' ICIN SON KARARI, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHDI EKER VERECEK. 100 METRE YUKSEKLIGINDE, KENTIN 360 DERECE ACIYLA SEYREDILEBILECEGI 'ANTALYA EXPO TOWER', ANTALYA'NIN EYFEL'I OLACAK.(fOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Vajinasının 3 boyutlu resmini çekip mail attı
 
Baklavaya bayram sonrası zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 günlük bebek poşette çöp konteyneri yanına bırakıldı
ANTALYA'da çöp konteyneri yanına poşet içerisinde bırakılan ve 40 dereceyi ...
Anneannesi başörtüsüyle boğmuş
Manavgat'ta dün evinde ölü bulunan lise öğrencisi Dilek Anbar'ın, anneannesi ...
Tır kırmızı ışıkta geçti: 2 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, kırmızı ışık ihlali yapan 49 yaşındaki ...
 
Denize girmek isterken kayalıklardan düştü
ANTALYA'da 23 yaşındaki Erol Kavak, denize girmek için falezlerden kayalıklara ...
Tatilciler köpük partisinde eğlendi
SERİK- Belek turizm merkezinde hizmet veren Calista Luxury Resort Otel'de ...
Antalya havalimanı'nda bir rekor daha
ANTALYA Havalimanı, Haziran ayında 4 milyona yakın yolcuya hizmet verdi. ...
 
Türel'in yeni genel sekreteri
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel A takımının başına ...
Liseli kız evinde ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki Dilek Anbar, ...
Tehlikeli serinlik
HAVA sıcaklığının 30 derece, nemin yüzde 70 olduğu Antalya'da serinlemek ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva