Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
11 Şubat 2020 Salı - 13:49

Antalya'nın ilk ücretsiz koleji açılıyor

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, kentin ilk ücretsiz mesleki kolejini hayata geçirmek için düğmeye bastı. Eğitim, yemek, kıyafet ve servis ücretsiz olacak. 320 öğrenci kapasiteli kolej için 10 milyon TL'lik yatırım yapılacak ve öğrenciler İngilizce öğrenmeden mezun olmayacak.

Antalya nın ilk ücretsiz koleji açılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nca Antalya OSB'ye devredildi. Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Koleji olarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak okul, 10 milyon TL'lik yatırımla yenilenecek.

Antalya OSB yönetiminin 2023 eğitim vizyonu hedefleri arasındaki, Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Antalya OSB tüzel kişiliğine devri talebi gerçekleşti. Talebi uygun bulan Milli Eğitim Bakanlığı, okulun 2019-2020 eğitim öğretim dönemi sonunda Antalya OSB Tüzel Kişiliğine devredilmesini kararlaştırdı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini koleje dönüştürecek yeni proje tanıtıldı.

'OKULUN DEVRİ HAYALDİ'

Antalya OSB yönetiminde 5 yılı doldurduklarını anlatan Ali Bahar, “Bizim bir hayalimiz vardı, meslek lisemizi devraldık. Bu epey uzunca zaman aldı, çok istememize ve her yıl bunun için çaba sarf etmemize rağmen gerçekleştirememiştik. Türkiye'de bir ilktir, Antalya OSB'de eğitim birimimizi kurduk. Yaklaşık 5 yıl içinde 200'ün üzerinde eğitim ve 9 bine yakın sertifika vermişiz. Biz bunun sayesinde sanayicinin cebinde 3 milyon lirasını bırakmışız ve yüzde 17 oranında işe giriş-çıkışta verimlilik sağlamışız. Türkiye'nin en büyük sorunu verimlilik ve kapasite kullanımı" dedi.

İTFAİYEYE DRONE EĞİTİMİ

İtfaiye biriminin eğitimiyle 6.5 dakikada bir yangına müdahale edilebildiğini belirten Bahar, “Şimdi ikinci kurduğumuz birim ve yeni aldığımız araçlarla bunu 3.5 dakikaya indiriyoruz. Bu da eğitimin eseri. Orada da belki Türkiye'de ilk itfaiyeci arkadaşlarımıza drone eğitimi aldırıyoruz, çünkü yangını yukarıdan da görmek istiyoruz. Türkiye'de ilk defa öğrenci, sanayici ve veli buluşmasını gerçekleştirdik. En büyük yatırımlarımızdan birisi de genç OSB" diye konuştu.

'HER GÜN EN AZ 3-5 KİŞİ İŞ İÇİN ARIYOR'

Meslek lisesinin devri konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başta olmak üzere çaba sarf edenlere teşekkür eden Ali Bahar, “Eğer bu okul alındıysa Ali Bahar'ın değil, eğitim komisyonumuzun bir başarısıdır. Genç nüfusla ilgili duruma namus meselesi gibi bakılması gerekiyor. Çok işsiz var. Beni günde en az 3-5 kişi arıyor iş bulmam için. Bunalıyorum burada, çok üzülüyorum. İş bulamayacağımı bilerek o telefonu kapatmaktan gerçekten büyük üzüntü yaşıyorum. Onun için bu iş çok değerli. Okulumuzdaki her şey değişecek" dedi.

ALTIN DOKUNUŞ

Mevcut öğrencilerin Kepez'de başka bir okula nakledileceğini söyleyen Bahar, “Biz okulu 2020 yılında sıfır olarak devralıyoruz. Binaların durumu ve birçok konusu iyi değil. Ama bize verildi. Antalya OSB bir şeyi alıyorsa ve dokunuyorsa ona muhakkak altın dokunuşta bulunuyor demektir. Buradaki çocuklar, aynada kendine bakmaya imtina eden çocuklar. Burada 16 tane dal var ve atıl. 6 dala, 9 ana bilim dalına indiriyoruz ve tamamen çağın gereklerinde. Bu çocukların tamamına ilk dokunuşumuz, onlara matematik veya meslek öğretmek olmayacak. İlk dokunuşumuz onların özgüvenini yükseltmek olacak. Kendilerine inancını yükseltmek olacak. Rehberlik, psikiyatrlarla çocukların kendilerini aynada değerli görmelerini istiyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE MAAŞ

Okulda disiplinin sporla sağlanacağını anlatan Bahar, “Buradaki öğretmenlerin çocuklara ilgisi çok daha farklı olacak. Buradan çıkan öğrenciler zaten ikinci sınıftan itibaren tüm OSB içinde staj imkanı sağlanacak ve bunu genç OSB'nin görevine veriyoruz. Gençlerimiz gençlerimizle ilgilenecek. Ardından bütün dallar modernleştiği gibi ileriye doğru bu çocuklarımızın adım atması için fabrikalarımızın içindeki sanayicilerimizin asgari ücretin daha üzerinde bir maaşla çocuklarımızı kabul etmelerini istiyoruz. İkinci sınıftan sonra tamamen fabrikaların içinde bu çocuklarımız eğitim alacak ve bütün atölyelerimizde çağa uygun modern altyapılar olduğu gibi makinelerimiz de bu çocukların emrinde olacak" diye konuştu.

EĞİTİM HAVZASI

2020'de tamamen yenilenerek hizmete girecek kolejin hemen yanında bu yıl Teknopark'ın da tamamlanacağını belirten Ali Bahar, yanında da Bilim Üniversitesi olduğuna dikkat çekerek, bu alanın bir eğitim havzasına dönüşeceğini dile getirdi. Buradan mezun olan bütün çocukların İngilizce bileceğini kaydeden Bahar, 1200 kapasiteli okula ilk yıl 300 öğrenci alımı yapılacağını açıkladı. Bahar, “Bir tarafta büyük işsizlik, bir tarafta ise iş arayanlar. Nitelik sıkıntısı yaşanıyor ve bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

KAPALI SPOR SALONU VE HALI SAHA

Halen eğitim öğretim faaliyetlerinin devam ettiği okul, dönem sonunda öğrenci, öğretmen ve tüm tefrişatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kepez'deki yeni yerine taşınacak. 2020-2021 eğitim öğretim dönemi itibarıyla Antalya OSB tarafından teknik kolej statüsünde eğitim faaliyetlerine devam edecek okulda büyük dönüşüm yaşanacak. Mevcut derslik ve atölyelerde köklü bir renovasyon işleminin başlatılacağı okulda, tüm atölyeler son teknoloji cihazlar ile donatılarak, öğrencilere günün ve geleceğin ihtiyaçlarına uygun mesleki eğitim verilecek. 320 kişilik yeni bir yemekhanenin inşa edileceği okula, uluslararası standartlara sahip kapalı spor salonu ile birlikte bir de halı saha yapılacak.

ÜCRETSİZ EĞİTİM

Özel okul statüsünde eğitim verilecek okula ilk yıl 320 öğrenci kabul edilecek ve tüm öğrenciler ücretsiz eğitim görecek. Yemek, servis ve atölye kıyafetlerinin de ücretsiz sağlanacağı okulun dördüncü yılında toplam kapasitenin 1280 öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Anadolu meslek ve teknik programların uygulanacağı okulda, meslek programı kapsamında 3 alan ve 6 dalda, teknik program kapsamında ise 2 alan ve 2 dalda eğitim verilecek. Okul hakkında detaylı bilgi ve ön kayıt işlemi www.antalyaosbteknikkoleji.org adresi üzerinden yapılabilecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -

GAZETECİLER OLARAK İKİ KEZ ALKIŞLADIK... DURSUN GÜNDOĞDU'NUN YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler:
 
Öğrencilere koronavirüs ve hijyen anlatıldı
 
'Gönen mafyası' operasyonunda 8 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 38 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıfkı Bayramoğlu 16 Şubat 2020 Pazar 18:45

Sayın başkanım; başta siiz ve emek veren tüm ekip arkadaşlarınıza binlerce teşekkürler. Anlatılamaz derecede duygulandım. Muhteşem bir çaba ve rahmetli Mustafa Koç''un da hayaliydi bu. Ülkemizin ihtiyacı olan bilinçli ve yetenekli gençleri teknik donanımla sanayimize kazandırıyorsunuz. Darısı diğer şehirlerimizin OSB başkanlarımızla. Camianıza Sağlıklı güzel yaşam ve bereketli kazançlar diliyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Nihal Küpeli 16 Şubat 2020 Pazar 12:17

Birsürü okul var 10 trilyonluk yatırıma nr gerek var önemli olana betona teknoloji ye gömmeyin,bir sürü okul boş alın boyayın içine nitelikli atanamayan zeki kendini bilen öğretmen koyun o 10 trilyonu maaaş olarak verirsiniz, Zaten okul parasız kaynak sıkıntınız olacak, Türkiye nin kaynakları Malesef betona gömülüyor önemli olan kendimize insana yatırım yapmak,

Yorumu oyla      1      1  
Reyhan Aynacı 15 Şubat 2020 Cumartesi 16:15

Merhaba.,Almanca var mı

Yorumu oyla      1      1  
Öznur 15 Şubat 2020 Cumartesi 09:46

İnşallah çok başarılı olacağını düşünüyorum bu okul İçin istenilen şartlar varmı nasıl bilgi alabilirim

Yorumu oyla      1      1  
AOSBM CAMİİ imam Hatip Erol Bekdemir 14 Şubat 2020 Cuma 21:52

Gerçekten böyle ise tebrik etmek emeği geçenleri kutlamak lazım

Yorumu oyla      1      1  
Erol Bekdemir AOSBM CAMİİ imam Hatip i 14 Şubat 2020 Cuma 21:50

Daha önce okuduğum bildiride yaklaşık 2000 tl kırtasiye servis ve yemek ücretli diyordu bişey anlamadım. 11 yaşında kızım var Derslerinde çok başarılı her dönem Takdir.

Yorumu oyla      1      1  
Ahmet savaş 13 Şubat 2020 Perşembe 20:06

Tebrik ediyorum mesleki teknik eğitimde olması gereken bu bunu başardığınız İçin sizi kutluyorum.

Yorumu oyla      1      1  
Selda 13 Şubat 2020 Perşembe 16:50

Başvuru ne zaman

Yorumu oyla      1      1  
Sabri Yılmaz 13 Şubat 2020 Perşembe 10:33

Bu güzel davranışınızın ülke eğitimine örnek olacağına inanarak emeği geçenleri kutluyorum.Daha iyi düşünen ve daha iyi üreten bireyler yetişeceğinin yanında öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesiyle Ar-Ge çalışmalarına da katkı sağlayıp daha iyi üretim ve verimlilik kazandıracaklarına da yürekten inanıyorum. Katkıda bulunanları kutluyorum.

Yorumu oyla      1      1  
GÜLSEN İÇELİ 13 Şubat 2020 Perşembe 10:27

Bir egitimci olarak hayata geçirilme aşamasında olan bu projenizi yürekten alkışlıyorum . Ali Bahar kardeşim çoçukluk yillarinda deniz komşumuz du .Kendisiyle ablası olarak gurur duyuyorum . HÜ mezunu Isletme Yüksek Lisans bir Antalyalı eğitimci olarak EĞITIM ILE ILGILİ bir projem için (MESLEK LISESI ÖĞRETMENI OLARAK )israrla defalarca sekreterine tlf açmama rağmen randevu alamadim . Tüm öğretmenlik yıllarımı ( KKTC de TC den görevli olduğum eğitim yillarim hariç) eğitim görevim Antalyada geçti .Bir eğitimci olarak MESLEK LISESI IÇIN YAPILAN BIR OKULUN BILE O DÖNEM SİYASILERIN MİLLİ EĞITİM MÜDÜRLÜGÜNE BASKISI İLE ANADOLU LISESINE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ O DÖNEM VE ÇOK UZUN YILLAR ANTALYAMIZDAKI TEK BİR ENDÜSTRİ MESLEK LISESI ÖĞRENCİ TALEBINI KARŞILAYAMIYORDU .O DÖNEMDE ENDUSTRI MESKEK LISESINE OKUL ÇAPINDA BIR SINAV YAPILIYORDU . NICE ELI ÜRETMEYE YATKIN İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ KONTENJAN AZLIGI NEDENIYLE DÜZ LİSEYE GİTMEK ZORINDA KALDI..ZAMANLA SANAYI DE HEP ARA ELEMAN AÇIKLIGI OLUŞTU . KOÇ HOLDİNG GRUBU BU AÇIKLIĞI FARKINA VARDIGI İÇİN . " MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ "ADI ALTINDA PROJE GELİŞTİRİP ELİNDEN GELDİGİNCE ARA ELEMAN EKSİKLİGİNE KATKI KOYMAYA CALIŞTI ANTALYAMIZ IÇIN GENÇLERIMIZ IÇİN HALKIMIZ İÇİN HERŞEYİN EN IYISİEN GÜZELİ OLSUN

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkı Bahar: Rusya'nın Türkiye'den domates alımı durdu
BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Rusya'nın ...
Rusya Çin ile sınırını kapattı, ihracatta artış bekleniyor
ÇİN'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılan 'koronavirüs' ...
THY dış hat yolcu sayısını yüzde 10 artırdı
Türk Hava Yolları (THY), Ocak ayında dış hat yolcu sayısını geçen yılın ...
 
Tesis doluluğunda Antalya yine zirvede
TURİZMİN kalesi Antalya, geçtiğimiz yıl yüzde 68,3 tesis doluluk oranıyla yine zirvede kaldı.
Bisam: Dört kişilik ailenin aylık gıda harcaması 2 bin 250 lira
Birleşik Metal İş Sendikası Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) hesaplamalarına ...
THY ile uçacaklar dikkat: Fiyatı koru uygulaması başladı
Türk Hava Yolları(THY) bilet satın alımları işlemleri sırasında özellikle ...
 
Turizmde Türkiye ve İspanya arasındaki makas daralıyor
TÜRKİYE'nin turizmdeki en büyük rakiplerinden İspanya ile arasındaki fark, ...
Başkan Çetin'den Ocak enflasyonu değerlendirmesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme ...
Kilosu bin lira; müdavimleri sıraya girdi
RİZE'nin İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nda sınırlı miktarda üretilen, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva