Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
14 Ağustos 2020 Cuma - 14:02

Fenix Center Antalya’nın simge yapısı olacak

Fenix Yapı tarafından Antalya’nın Konyaaltı Liman bölgesinde inşa edilecek Fenix Center, şehrin ilk karma projesi olacak. Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, “ Fenix Center bizim ustalık eserimiz ve Antalya’nın reel anlamda ilk karma projesi olacak” dedi.

Fenix Center Antalya’nın simge yapısı olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bugüne kadar Akdeniz bölgesinde imza attığı ilklerle adından söz ettiren Fenix Yapı, Antalya’nın ilk karma projesi için kolları sıvadı. 25 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek Fenix Center’ın detayları, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi’nin ev sahipliğinde Akra Barut Otel’de basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Projede temel atma çalışmalarının 1 Eylül’de başlaması planlanırken, 2023 yılının ilk çeyreğinde projenin tamamlanması hedefleniyor.

“FENİX CENTER BİZİM İÇİN USTALIK ESERİ”

Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, bugüne kadar Antalya’da çok sayıda özel projeye imza attıklarını ancak Fenix Center projesinin kendileri için “ustalık eseri” olduğunu ifade etti.

Mavi, söz konusu projenin Türk gayrimenkul sektörüne de yeni bir soluk getireceğini, bununla birlikte bünyesinde barındırdığı unsurlarla Türk turizmi ve Türkiye ekonomisine de büyük katkı sunacağını ifade etti.

“AMACIMIZ ANTALYA’NIN SİMGE YAPISI OLMAK”

Mavi sözlerine şöyle devam etti: “ Bugün turizmin Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Turizm denince de Antalya’yı görmezden gelmek mümkün değil. Biz de bu projeyi hayata geçirirken hep Antalya’nın potansiyelini ortaya çıkarmayı, bugüne kadar ‘her şey dahil otel’ konseptiyle özdeşleşen Antalya’ya yeni bir vizyon kazandırmayı hedefledik. Geldiğimiz noktadan da çok mutlu ve gururluyuz. Antalya’nın reel anlamda ilk karma projesi olacak Fenix Center, sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin simge yapılarından biri olacak. Yeni bir Antalya’ya yeni bir marka ve yeni bir mihenk taşı kazandırmış olacağız. Antalya’ya simge bir yapı kazandırarak hedefimizi Fenix Center’la gerçekleştirmiş olacağız. Antalya’nın proje kültürü değişecek. Projenin daha duyurusunu, hiçbir reklamını yapmadan 1000’e yakın ön rezervasyon aldık .”

ANTALYA’DA BİR İLK

Proje detaylarını paylaşan Eyüp Mavi şunları kaydetti: “Fenix, Anka Kuşu’ndan gelmektedir. Biz küllerimizden bir şeyler yapıyoruz. Projemiz kıymetli bir proje. Antalya ve Türkiye’de daha önce böyle bir yatırım argümanı olmamış. Antalya’da ada bazlı yapı yapan tek firmayız. Yani bu projemiz Antalya’da bir ilk. Antalya için çok konuşulacak bir yapı yapıyoruz. Fenix Center’ın içerisinde dünyaca ünlü Michelin yıldızlı bir aşçımızın imzasıyla; Akdeniz ve Ege mutfağına sahip çok özel bir restoranımız olacak. Bunun yanında suit otel konseptiyle turizm anlayışına farklı bir boyut kazandıracağız. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Fashion Mall konseptiyle özel markları meraklılarına ulaştıracak; dünya ölçeğinde defilelerle Antalya’yı moda merkezi haline getireceğiz. Bu sayede Antalya’nın, orta ve uzun vadede moda alanında Milano, New York ve Paris gibi metropollere rakip olmasını hedefliyoruz. Bütün Antalya’yı, denizin maviliğini görebileceğiniz SPA merkezi Antalya’da bir ilk olacak. Alanımız çok avantajlı. Projenin yapılacak alanı çevresinde 8 tane özel okul bulunuyor.  Biz bu projemizle sadece yerel değil dünyaya hitap ediyoruz ”

25 MİLYON DOLAR YATIRIM

Pandemi dönemi nedeniyle çok sayıda firmanın dünyada ve ülkemizde frene bastığını ifade eden Mavi, “Antalya’ya, ülkemizde katkı sağlamayı ilke edinmiş bir şirket olarak bizim hiçbir zaman yatırımlarımızı ertelemek, frene basmak gibi bir düşüncemiz olmadı. Yatırım iştahımız belki de hiç bu kadar fazla olmamıştı. Projenin inşa sürecinde ortalama 1.000 kişiye istihdam sağlayacağız. Ayrıca proje bitimden sonra da daimi 500 kişiye proje kapsamında istihdam sağlanacak. Proje için yaklaşık 25 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Deniz gören dairelerin lansman fiyatları ortalama 490 bin TL civarında olacak. Fiyatlarımız yavaş yavaş artacak” dedi.

“ ‘YENİ NORMAL’E GÖRE TASARLADIK”

Pandemi sürecinin tüm dünyada gayrimenkul ve turizm trendlerini değiştirdiğini; inşa edilecek tüm yapılarını da artık ‘yeni normal’in kurallarına göre tasarlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Mavi, “Fenix Center da bu konuştuğumuz yeni normalin simgelerinden biri olacak. Kat bahçeleri ve doğal cephe peyzajı ile dünya standartlarında bir tasarıma imza atıyoruz. Açık hava ve kapalı, yağmurlu havalara uygun AVM konseptimiz olacak. Her şey akıllı sistem olacak, koronavirüsten dolayı teması en aza indirmeyi hedefliyoruz. Asansörlerde tuşlara dokunmanıza gerek kalmayacak. Sadece çocuklu anneleri değil, bay babaları da düşündüğümüz konseptlerimiz var. Alternatifleri artırmak istiyoruz. Ayrıca Fenix Center, çevre korumasına önem veren projeler arasında da Türkiye’de öncü olacak. 80 yıl sonra herhangi bir dış cephe boyası yapmanıza gerek kalmayacak çünkü kendi kendini yenileyecek” ifadelerini kullandı.

 
Döşemealtı'nda trafik kazası: 1 ölü
 
Kullanılmayan iş yeri alev alev yandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Döşemealtı'nda trafik kazası: 1 ölü
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Kandihar ...
Alanya'da doğal havuza atladı, ölümden döndü
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan Yunus Emre Bozkurt (28), Sapadere ...
'1999 öncesi yapı stoğu yenilenmeli'
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Batı Antalya Temsilciliği ...
 
Turiste özel Covid-19 sigortası
TÜRKİYE'de 1 Haziran’da başlayan normalleşme süreciyle turizmde hareketlilik ...
Acı haber gece geldi
Antalya'da Kurban Bayramı'nın son gününde ortadan kaybolan emlak zengini ...
Cansever, yeni Kaş Emniyet Müdürü
KAŞ Emniyet Müdürü Erkan Kaçar'ın Antalya'ya atanmasının ardından bu göreve, ...
 
Yazıcı: Vatandaşa amirlik yapanı affetmem
ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, kamu kurum amirlerini, vatandaşlara amirlik ...
Pandemi döneminde Antalya’da 1064 şirket açıldı
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Sicil Müdürlüğü verilerine göre ...
Semih Esen'e korona şüphesiyle evde izolasyon
Antalya’nın Konyaaltı Belediye Başkanı Av. Semih Esen, başkan yardımcısı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva