Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
18 Haziran 2016 Cumartesi - 12:26

Antalya'nın vekil sayısı değişti

Yüksek Seçim Kurulu 6 ilin milletvekili sayısının değiştiğini açıkladı. Antalya, Kocaeli, Tekirdağ’ın milletvekili sayısı birer artarken, Isparta, Yozgat ve Bayburt’un milletvekili sayısı birer adet düştü.

Antalya nın vekil sayısı değişti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim çevrelerinin çıkaracağı milletvekili sayısına yönelik kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2015 tarihli veriler esas alınarak ilân edilen ve YSK’ya gönderilen 2015 yılı nüfus bilgileri gereğince seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının nüfus bilgilerinin açıklanmasından itibaren en geç 6 ay izinde tespit edilerek Resmî Gazetede, Radyo ve Televizyonda ilân edildiği anımsatıldı.
Milletvekillerinin seçim çevrelerine dağılımı yapılırken 550 olan toplam milletvekili sayısından her ile bir milletvekili tahsis edildiği belirtilen kararda, son genel nüfus sayımı ile belli olan Türkiye nüfusunun, kalan milletvekili sayısına bölünerek bir sayı elde edildiği, il nüfusunun bu sayıya bölünmesi ile her ilin ayrıca çıkaracağı milletvekili sayısının tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Yapılan tespit sonunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller bir seçim çevresi sayıldığı belirtilen kararda, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller iki, 36 ve daha fazla olan illerin üç seçim çevresine böldüğü ifade edildi.

ANKARA BİR VEKİL 165 BİN SEÇMENİN OYUNU ALACAK

YSK’nın kararına göre Ankara’nın birinci seçim çevresinde, “Akyurt, Bala, Çankaya, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Sincan ve Şereflikoçhisar” ilçeleri bulunuyor.

Bu ilçelerin nüfusu ise 2 milyon 970 bin 34. 18 milletvekili çıkaracak olan birinci seçim çevresinde bir milletvekilinin 165 bin 2 seçmenin oyunu alması gerekiyor. Ankara’nın ikinci seçim çevresinde ise Altındağ, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kalecik, Kazan, Keçiören, Kızılcahamam, Nallıhan, Pursaklar ve Yenimahalle ilçeleri bulunuyor. Bu ilçelerin nüfusu ise 2 milyon 300 bin 536. 14 milletvekili çıkacak olan seçim çevresinde bir milletvekilinin alması gereken oy ise 164 bin 324.

İSTANBUL 3 SEÇİM ÇEVRESİ İLE 88 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAK

İstanbul birinci seçim çevresinde Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyi, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçeleri bulunuyor.

İkinci seçim çevresinde ise Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu İlçeleri, üçüncü seçim çevresinde ise Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçüçekmece, Silivri İlçeleri bulunuyor.

İstanbul’un birinci seçim çevresindeki nüfus 5 milyon 75 bin 563’ten, 5 milyon 182 bin 540’a çıkarken, ikinci seçim çevresinde nüfus, 4 milyon 286 bin 725’ten 4 milyon 328 bin 267’e yükseldi. İstanbul’un 3. seçim çevresindeki nüfusu ise 5 milyon 14 bin 730’dan 5 milyon 146 bin 627’ye yükseldi.

İZMİR’İN İKİ SEÇİM ÇEVRESİ BULUNUYOR

İzmir’in iki seçim çevresi bulunuyor. Birinci seçim çevresinde Balçova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Konak, Menderes, Narlıdere, Seferhisar, Selçuk, Torbalı ve Urla İlçeleri bulunuyor. İzmir’in ikinci seçim çevresinde ise Aliağa, Bayındır, Bayraklı, Beragama, Beydağ, Bornova, Çiğli, Dikili, Foça, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menemen, Ödemiş ve Tire İlçeleri bulunuyor. Birinci seçim çevresinin nüfusu, 2 milyon 227 bin 577’den 2 milyon 50 bin 249’a düşerken, ikinci seçim çevresinin nüfusu 2 milyon 118 bin 166’ya yükseldi.

MİLLETVEKİLLERİNİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI

YSK’nın kararına göre 6 ilin milletvekili sayısında değişiklik oldu. Buna göre Antalya, Kocaeli, Tekirdağ’ın milletvekili sayısı birer artarken, Isparta, Yozgat ve Bayburt’un milletvekili sayısı birer tane düştü. Antalya, 15, Kocaeli 12, Tekirdağ 7, Isparta ve Yozgat 3, Bayburt ise 1 milletvekili çıkaracak.

YSK’nın kararına göre, 32 milletvekili çıkaran Ankara 2, 88 milletvekili çıkaran İstanbul 3, 26 milletvekili çıkaran İzmir ise iki seçim çevresine bölündü. (Gerçekgündem)
 

 
Akdeniz Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci
 
Aksu'da hedef 'her mahalleye bir park'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Antalya'dan bir istifa daha
11 Nisan günü CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen tarafından Büyükşehir ...
Şamil Tayyar'a haciz şoku
Sincan Eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, kişilik haklarına ...
İşte o çarpıcı anket
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, çözüm sürecine destek konusunda çarpıcı ...
 
Oğul Kılıçdaroğlu CHP'yi anlattı
CHP üzerine doktora yapan Kerem Kılıçdaroğlu, CHP’nin düşük gelirli yerlerde ...
CHP'lilere CHP'yi eleştirdi
İSTANBUL Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Türkiye’nin, cumhuriyetin kuruluşundan ...
Milletvekili Çelik: Türkiye bu kamburuyla yaşayamaz
AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, "Terör operasyonları tüm ...
 
Fezlekeler savcılıklarda
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ...
Türkiye güzeli kadın kolları başkanı oldu
İstifa eden Ak Parti Kadın Kolları Aydın İl Başkanı Mediha Turgut’un yerine ...
Kılıçdaroğlu'nun koruma sayısı artırıldı
CNN TÜRK'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Gece Görüşü programına katılan ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva