Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
11 Mayıs 2018 Cuma - 11:29

Antalya turizmi, Perge'de 'yaza merhaba' dedi

ANTALYA turizminde 2018'in 'Perge Yılı' ilan edilmesi nedeniyle Perge Antik Kenti'nde 'Yaza Merhaba' kokteyli düzenlendi. Geçen yıl 10 milyonun üzerinde turistin geldiği kentte sadece 60 bin kişinin ziyaret ettiği Perge'yi bu yıl en az 4 milyon kişinin ziyareti hedefleniyor.

Antalya turizmi, Perge de  yaza merhaba  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun fikri olarak ortaya çıkan ve Antalya Yüksek İstişare Konseyi'nce de kabul edilen her yıl tarihi bir değerin tema olarak belirlenmesi ve bu yıl ilk olarak 'Perge Yılı' ilan edilmesiyle ilgili Perge Antik Kenti'ne 4 milyon ziyaretçi hedefleniyor. Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Perge Yılı teması için kurumsal kimlik oluşturulması ve yıl boyunca etkinliklerin planlaması görevi verilen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB), ilk olarak antik kentte 'Yaza Merhaba' kokteyli ve bir konser düzenledi.

VALİ KARALOĞLU CANLI BAĞLANTI KURDU

Perge Antik Kenti'ndeki kokteyl ve konsere Antalya Vali vekili Nurettin Ateş, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ve çok sayıda kamu kurumu yöneticisiyle turizm sektörü temsilcileri katıldı. İçişleri Bakanlığı'nın Gaziantep'teki toplantısına katılan Vali Münir Karaloğlu, sinevizyondan görüntülü konferans sistemiyle törenin yapıldığı alana canlı bağlantı kurdu.

PERGE YILI TEMASINA DESTEK ÇAĞRISI

Tören alanına görüntülü canlı bağlantı kuran Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın turizmde 2018 yılına muhteşem başlangıç yaptığını belirterek, “Şu anda yüzde 45, geçen senenin üzerindeyiz. Rakamlar her geçen gün daha iyiye gidiyor. Böyle devam ettiği sürece koyduğumuz hedeflere hep beraber ulaşmış olacağız. Bu sene 2018 Perge Yılı olması nedeniyle Perge'de sezonu açıyoruz. Sizlerden Perge Yılı temasına destek olmanızı bekliyorum ve benzeri birçok etkinlik ve toplantılar Perge'de yapılabilir ve böylece daha çok misafir Perge'de ağırlayabiliriz. Bu seneden umudumuz çok ve sene sonuna geldiğimizde hem turist sayısı bakımından hem geliri bakımından hepimizi mutlu edecek bir sonuç alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

TURİZM ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM UYARISI

Vali Karaloğlu, turizm sektörü temsilcilerini son günlerde artan ölümlü trafik kazaları nedeniyle şoförlerin eğitimi konusunda da uyardı. Daha sezonun başında 4-5 tane çok ciddi trafik kazası olduğunu belirten Vali Karaloğlu, “Bugün 3 arkadaşımız hayatını kaybetti. Sizlerle sezon başında yaptığımız değerlendirme toplantısında şoförlerin eğitiminin çok önemli olduğunu, bütün acentelerin ve grupların kendi şoförlerini eğitmeleri gerektiğini konuşmuştuk. Ama daha sezonun başındayız ölümlü kazalarımız var. Lütfen şoförlerinizi uykusuz çalıştırmayın, eğitimleri tam olmayan şoförleri arabalara vermeyin. Bu konuda sizden yardım ve destek bekliyorum. Tekrar sezonun hayırlı olmasını ve iyi bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

4 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ

Perge'nin medeniyetin beşiği olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AYİK kararıyla her yıl bir antik kentin öne çıkacak olmasının dünya kenti Antalya'nın tanıtımı açısından önemli ve geç atılmış bir adım olduğunu söyledi. Bu yılın tanıtım temasına Perge ile başlanmasının çok anlamlı olduğunu da kaydeden Türel, “Biz tarihi merkezlerimize hak ettiği değeri istediği düzeyde vermedik. Bu yıl Antalya'da 14 milyon turist bekliyoruz. Kaybolan yılları telafi etmeyi hedefliyoruz ve kentimize gelecek turistlerin en az 4 milyonunun da Perge Antik Kenti'ni ziyaret etmesini diliyoruz. Geçen sene 10 milyon turist gelmiş ama Perge'ye ziyaretçi sayısı maalesef 60 bin. Bu yıl tabi biz çıtayı çok yükselttik. Helenistik dönemlerin bu eşsiz güzelliğini sergileyen Perge'yi görmeyen kimse kalmamalı" dedi.

BU ZENGİLİKLER TURİZMDE DEĞERLENDİRİLMELİ

Antalya'nın deniz kum güneş gibi güzelliklerinin yanı sıra tarih, kültür sanat gibi zenginliklerden oluştuğu ve tarihi mekanlarıyla öne çıkan bir kent olduğunu dile getiren AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, “Turizm sezonu açıldı ve bu sene 2014 rakamlarına ulaşmamız mümkün görünüyor. Turizmde geçen seneye göre yüzde 45 büyüme yaşanıyor ve tüm Avrupa ülkelerinde bir yükselme var. Rusya pazarında da Rusya tüm zamanların en yüksek rakamlarına ulaştı. Ülkemize gelen turisti doğal güzelliklerimiz ve değerlerimize yönlendirmeliyiz. Dünyada Antalya'daki kadar antik kent ve tiyatroya sahip başka şehir yok. Bu zenginliklerimizi turizmde değerlendirmeliyiz. Bu yıl tema olarak Perge belirlendi. Perge Helenistik dönemlerin en zengin ve büyük şehirlerinden biri. Antalya müzesindeki eserlerin yarısı Perge'ye ait. Fakat ziyaretçi sayılarına baktığımızda gereken farkındalığı yaratamamışız. Bu yıl 14 milyon turistin gelmesini beklediğimiz Antalya'da Perge'ye daha çok ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

ANTGİAD'DAN BİR SÜTUN

Perge Yılı kapsamında binlenrce sütunun bulunduğu antik kentte, sütunların tarihi dönemlerinde olduğu gibi orjinal şeklinde aynı yerlerine dikilmesi amacıyla başlatılan kampanya kapsamında da Antalya Genç İşadamları Derneği, 2 bin 500 TL karşılığında bir sütunun dikimini üstlendi. Bağış yapanlara sütunların üzerine isimleri de yazılı küçük bir levha asılıyor. ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz ve yöneticiler, yaptıkları bağış karşılığında bir sütuna ANTGİAD ismini taşıyan küçük levhayı yapıştırdı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Futbol Yarı Finalleri Burdur'da başladı
 
Görme engelli milli judocu Zeynep'in hayali olimpiyat madalyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da vahşet!
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde ormanlık alanda cesedi bulunan Turhan Çalışkan'ın, ...
Antalya'da kar ve dolu
ANTALYA-Konya Akseki’ye bağlı 1825 rakımlı Alacabel mevkiinde, bir anda ...
Antalya'da otomobil kayalıklara çarptı: 6 yaralı
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkıp kayalıklara ...
 
Antalya Tiyatro Festivali başlıyor
DEVLET Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafında bu yıl 9'uncusu düzenlenecek ...
Kemer'de minibüs, servis midibüsüne çarptı: 3 ölü, 15 yaralı
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde, minibüsün, otel personelini taşıyan midibüse ...
Antalya Körfezi'nde deprem
AKDENİZ'de, Richter Ölçeği'ne göre 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Adrasan'da park açılışı
ANTALYA'nın Kumluca ilçesindeki Adrasan Mahallesi'nde yapılan park açıldı.
Antalya'da MHP'nin aday aday sayısı
ANTALYA'dan milletvekili adayı olmak için MHP'ye 49 aday adayı başvurdu.
Kerimcan Durmaz, Kemer'de sahneye çıktı
DJ Kerimcan Durmaz, Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir gece kulübünde sahneye ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva