Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
3 üniversiteye 62 akademisyen alınacak
3 üniversiteye 62 akademisyen alınacak
Suya yüzde 120 zam
Suya yüzde 120 zam
Tartıştığı husumetlisini tabancayla öldürdü
Tartıştığı husumetlisini tabancayla öldürdü
1 Mayıs 2022 Pazar - 10:15

Antalya ve Almanya'da turizm dünyası dün gece onu konuştu

Yılda 4 milyar Euro ciro yapan Avrupa’nın en büyük seyahat acentesi kooperasyonu Alman kökenli  RTK, pandemiden sonra dünya çapındaki ilk büyük etkinliğini Antalya’da gerçekleştirdi.

Antalya ve Almanya da turizm dünyası dün gece onu konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Diyalog Günleri” adı altında 400 seyahat acentesi Sunexpress , Nirvana Cosmopolitan ve FTI’nin sponsorluğunda Antalya’da bir araya geldi. RTK’nın CEO’su Thomas Bösl, “Pandemi sırasında nasıl çaba gösterdik ve salgın ile nasıl başa çıktık, bundan  gurur duymalıyız” dedi.

ALMAN SEYAHAT ACENTELERİ : GERİ DÖNDÜK!

Antalya Lara’da düzenlenen ve 400 katılımcının yer aldığı konferansın gündeminde, dijitalleşme, vasıflı elemanlar, sürdürülebilirlik ve seyahat acenteleri ile tur operatörleri arasındaki ilişkiler yer aldı.

RTK’nın CEO’su, Türk turizminin Avrupa pazarlarında, özellikle Almanya’da çok önemli ilerleme kaydedeceğine inandığını ve RTK olarak Türkiye satışlarını destekleyeceklerini söyledi.

Pandeminin seyahat acentelerinde teknik donanımı da arttırdığını, bu nedenle çevrimiçi satışların artık geleneksel ve vazgeçilmez hale geldiğine vurgu yapan Bösl, “Dikkatli olmalıyız, önümüzdeki yıllarda sektörün dışından henüz bilmediğiniz gruplar pazara rakip olarak girecekler ve biz buna hazır olmalıyız” dedi.

Bösl geleceğin en önemli konularından birinin vasıflı eleman sıkıntısı olacağına dair kaygılarını dile getirdi, şöyle dedi:  “Bu, nesillerin değişmesiyle önümüzdeki on yıl içinde daha da kötüleşebilir. Gençleri seyahat acentesi konusunda heyecanlandırmamız lazım.”

Konferansta RTK Seyahat Acenteleri’nin yeni dijital elemanı TONİ acentelere tanıtıldı. Seyahat acentesinde yapay zeka yardımı ile müşterilere hizmet veren TONİ çok ilgi gördü.

KOMİSYONLAR ÇOK DÜŞÜK! 

Türkiye’deki buluşmanın bütün katılımcı seyahat acentelerini en çok duygulandıran noktası ise seyahat ve tur operatörleri arasındaki ilişki konusu oldu. Satış komisyonlarının çok  düşük olduğuna vurgu yapan acenteler, ayrıca “Tur operatörleri seyahat acentelerine nasıl satış yapacaklarını dikte etmesine de izin verilemez” görüşünü savundu.

Antalya’nın tarihi kentlerini ve Antalya Kaleiçi’ni gezen Alman seyahat acenteleri Nirvana Cosmopolitan otelin hizmet gücüne ve misafir misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirterek, Tolga Kilit ve Korhan Alşan’a  teşekkür ettiler.

GALA GECESİNE BARANER DAMGASI

Alman acenteler için düzenlenen gala gecesinde Anadolu Ateşi sahne aldı . Gecede duygusal bir konuşma yapan Thomas Bösl, “Bu gece iki turizmciye RTK Alman seyahat acenteleri onur ödülü vermek istiyoruz” diyerek İspanyol turizmci İgnacio Moll ve Türk turizmci Hüseyin Baraner’i sahneye davet etti.

Bösl, Baraner hakkında “Yıllardır Almanya’da Türkiye’nin satışlarının  artması için çaba gösteriyor;  Alman seyahat  acenteleri ve Türk otelciler arasında sağlam bir  köprü oldu. Kriz anında hep acenteler ile beraber oldu. Türkiye Almanya arasındaki turizm ilişkilerine destek oldu ” dedi.

Baraner ise yaptığı teşekkür konuşmasında destinasyonların korunmasının  önemini dile  getirdi ve ayrıca  tüm paydaşların kazançlarının eşit derecede önemsenmesine ve destinasyonlarda her şeyin turizmciler tarafından alkışlanmaması gerektiğine vurgu yaptı .  Baraner, Türkiye’yi çok sevdiğini ve Alman ve Türk dinamikleri bir araya getirmeyi bir yaşam vazifesi olarak gördüğünü söyledi .

Baraner’in ödül alması üzerine sosyal medya hesaplarından çok sayıda kutlama mesajı aldı. Baraner’e en ilginç kutlama mesajı ise geçtiğimiz aylarda Ukrayna-Rusya savaşını Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi BİLD adına izlerken kalp krizi geçiren Türk Gazeteci Hamdi Gökbulut’tan geldi. Gökbulut, “Büyüksün be Ağa, devletin yapamadığını Hüseyin Baraner yapıyor tebrik ederim” diye yazdı.

 

 

 
Krediler ödenemiyor evler bankaların eline geçiyor
 
Başkan Uysal’dan bayram mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk çeyrekte turizm gelirinde yüzde 122,4 artış
TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; turizm geliri, 2022 ...
Antalyalı turizmciler uyardı! Sakın bu hataya düşmeyin...
UZUN kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, ...
Antalya'ya gelen turist sayısı 1 milyonu geçti
ANTALYA'ya hava yolu ile gelen turist sayısı 1 milyonu aştı, geçen yılın ...
 
Kum Heykel Festivali'nin bu yılki teması; uzay
BU yıl 17'ncisi düzenlenecek Antalya Kum Heykel Festivali'nin yeni teması, ...
Tatilcilere iyi haber
BU yıl, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile birleşen 5 günlük Ramazan Bayramı ...
Alman acentalar Antalya'da
ALMANYA'da faaliyet gösteren satış ofisi sahipleri ve yetkilileri, Antalya'da ...
 
Burak Tonbul: Türkiye, olumlu havayı fırsata çevirmeli
ANTALYALI turizmci Burak Tonbul, Türkiye'nin diplomaside estirdiği olumlu ...
Antalya turizminde yüzde 93'lük artış
TURİZM kenti Antalya'da bu yılın ilk 3 aylık döneminde kente hava yoluyla ...
Türkiye turizmde dünyada kaçıncı sırada?
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Dünya Turizm ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva