Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
28 Eylül 2021 Salı - 11:25

Antalya'ya ekimde 5 ülkeden turist beklentisi

ANTALYA'ya gelen turistin yüzde 70'ini oluşturan ve çeşitli kısıtlamalar nedeniyle aynı dönemde bir araya gelemeyen Rusya, Almanya, Ukrayna, Polonya ve İngiltere pazarları, ekim ayından itibaren kente misafir gönderecek.

Antalya ya ekimde 5 ülkeden turist beklentisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Pandemi sürecinde en çok zarar gören sektörlerin başında gelen turizmde, Antalya 2019 yılında toplam turist sayısının yüzde 70'ini oluşturan 5 ana pazar ülkeden bu yıl ilk defa aynı anda turist misafir edebilir duruma geldi. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya turizmini yıllardır Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Polonya şeklinde 5 ülkenin sırtladığına işaret ederek, "2019 yılında bu beş ülke, aslan payı Rusya'nın olmak üzere gelen toplam turistin yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyordu. Turizm tarihinin en parlak yılı olan 2019'da Antalya'ya gelen toplam 15 milyon 280 bin turistin 10 milyon 331 binini bu beş ülkeden sağladık" dedi. 

'BİRİ VARKEN DİĞERİ YOKTU'

2019'da Rusya'nın 5,5 milyon, Almanya'nın 2,5 milyon, İngiltere ve Ukrayna'nın 1 milyona doğru yol aldığını dile getiren Yavuz, “Ne ilginçtir ki bütün dengelerin alaşağı olduğu 2020 yılında da bu beş ülke yıl sonunda gelen 3,5 milyon turistin 2,7 milyonunu getirerek pazar payını yüzde 77'ye kadar çıkardı. Antalya turizminin bel kemiğini son yıllarda bu muhteşem beşli oluşturuyor. Ancak korona ertesinde tekrar ayağa kalkmaya çalıştığımız 2021 yılında bu beş ülkeyi hiçbir arada göremedi Antalya. Biri varken bir diğeri yoktu" diye konuştu.

5 ÜLKENİN 2021 TABLOSU

Bu 5 ülkenin 2021 yılındaki durumlarını değerlendiren Yavuz, şöyle konuştu:

“Baş aktör Rusya 15 Nisan'dan itibaren Türkiye'ye uçuşlarını yasakladı ve 22 Haziran'a kadar sürdü. Polonya da dönemsel değişikliklere rağmen, kimi kez düşük, kimi kez yoğun gelişlerini sürdürdü. İngiltere, Türkiye'yi 12 Mayıs'ta kırmızı listeye alarak, uçuşları durdurdu ve bu yasak 22 Eylül'e kadar tüm sezon boyu sürdü. Almanya ise Türkiye ile adeta oynadı. Önce nisan ayı ortasında Türkiye'yi yüksek riskli ülke ilan etti, daha sonra 6 Haziran'da riskli ülke statüsüne indirdi, 17 Ağustos'ta tekrar yüksek riskli ülkelere dahil ederek sezon boyu tatilcilerin planlarını alt üst etti. Ukrayna ise sezon başından beri aralıksız gelişlerini sürdüren tek ülke oldu."

BU YIL TAHMİNİ 9 MİLYON

Antalya'nın en önemli 5 pazar ülkesinin bu yıl ilk kez ekim ayında birlikte geleceklerini belirten Yavuz, şunları kaydetti: 

“Ekim ayında Hırvatistan, Bulgaristan, Avusturya gibi Orta Avrupa ülkelerinin devreden çıkması ile sezonun bu en keyifli döneminde Antalya'nın keyfini çıkarmak isteyen en az 1,5 milyon turist gelecektir. Bu da Antalya turizminin en verimli ekim ayı olabilir. 2019 yılının ekim ayında 1 milyon 700 bin misafir Antalya'yı ziyaret etmişti. Eldeki verilere göre Antalya eylül ayını iyimser bir tahminle 7 milyon, ekimi 8,5 milyon, sezonu da 9 milyon ziyaretçi ile kapatacak. Bu rakam 2019'un yarısından biraz fazla, 2020'nin 3 katından biraz az. Yavaş yavaş düzelecek her şey. Araştırmalarıma göre dünyada bu yıl 9 milyon turist sayısına ulaşan maksimum iki tatil destinasyonu olacak. Ülke olarak bütün bu zor şartlara rağmen hala ilk 10'da şehir olarak ilk 3’teyiz."

MEHMET CINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'YA GELEN TURISTIN YUZDE 70'INI OLUSTURAN VE CESITLI KISITLAMALAR NEDENIYLE AYNI DONEMDE BIR ARAYA GELEMEYEN RUSYA, ALMANYA, UKRAYNA, POLONYA VE INGILTERE PAZARLARI, BU YIL ILK DEFA EKIM AYINDAN ITIBAREN KENTE MISAFIR GONDERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

MEHMET CINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'YA GELEN TURISTIN YUZDE 70'INI OLUSTURAN VE CESITLI KISITLAMALAR NEDENIYLE AYNI DONEMDE BIR ARAYA GELEMEYEN RUSYA, ALMANYA, UKRAYNA, POLONYA VE INGILTERE PAZARLARI, BU YIL ILK DEFA EKIM AYINDAN ITIBAREN KENTE MISAFIR GONDERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

MEHMET CINAR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA'YA GELEN TURISTIN YUZDE 70'INI OLUSTURAN VE CESITLI KISITLAMALAR NEDENIYLE AYNI DONEMDE BIR ARAYA GELEMEYEN RUSYA, ALMANYA, UKRAYNA, POLONYA VE INGILTERE PAZARLARI, BU YIL ILK DEFA EKIM AYINDAN ITIBAREN KENTE MISAFIR GONDERECEK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, (DHA)

 
Emekli maaşını kedilere harcadı, icralık oldu
 
Ankara'da atık ağaçlar sanata dönüşüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Güvenli Turizm Sertifikası zorunluluğu kalksın' önerisi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 36'ncı Grup Oteller ve Konaklama ...
Nizamettin Şen’den turizmciye; Kafayı değil, kasayı sayın
Tatil amacıyla yurtdışına çıkan Ruslar gittikleri ülkeden en az parayı Türkiye’de harcadı.
Kemer'de icradan satılık otel
T.C. Kemer İcra Dairesi, Antalya ili, Kemer ilçesi, Kemer Mahallesi, 157 ...
 
Patara para bastı
ANTALYA'nın Demre ve Kaş ilçelerindeki ören yerleri ağustos ayında gelen ...
Alanya'da turisti gasbeden şüpheli yakalandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Kazak turistin cep telefonunu gasbeden şüpheli ...
İngiltere'nin 'seyahat kararı' turizmcileri sevindirdi
İNGİLTERE Ulaştırma Bakanı Hon Grant Shapps'in Türkiye'yi 22 Eylül'den ...
 
Antalya'ya gelen turist sayısı 6 milyonu geçti
ANTALYA'ya gelen turist sayısı, 13 Eylül itibarıyla 6 milyon 41 bin 439'a ...
Talha Görgülü'den açıklama var
GTI Travel, Sky Airlines ve bünyesinde barındırdığı otellerle birlikte ...
Antalya'da, turizmde yaralar sarılmaya çalışılıyor
ANTALYA, 2020'de başlayan koronavirüs salgınıyla turizmde yaşadığı kayıpları ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva