Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
9 Temmuz 2016 Cumartesi - 14:16

Antalya'ya geldiler twitter onları konuştu

Rus turistlerin 7.5 ay sonra ilk seferini gerçekleştiren bir uçakla Antalya'ya gelmesi, twitter'de trand topic (TT) oldu. Kriz sırasında Ruslar'ın doğal gazı kesme ihtimaline karşılık 'tezek yakarız' sözünü edenlere, 'Daha tezek yakacaktık' diye geyik yapanlar twitter'i salladı.

Antalya ya geldiler twitter onları konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


RUSYA ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmesinin ardından 7.5 ay sonra Moskova- Antalya seferini gerçekleştiren Rus yolcu uçağı, 189 turistle bugün Antalya Havalimanı'na indi. Rus turist kafilesi, çiçekle karşılandı.

Geçen 24 Kasım'da Suriye sınırında, Rus savaş uçağının hava sahasını ihlal ettiği için Türk savaş uçağınca düşürülmesinin ardından Rusya, çeşitli kısıtlamalar getirdi. 3.5 milyonu Antalya'ya olmak üzere, yılda 4.5 milyona yakın turistin geldiği Rusya'dan Türkiye'ye uygulanan yasakların kalkmasıyla birlikte heyecanla beklenen ilk uçuş gerçekleşti. Tarifeli uçuşlarla ilk Rus turistlerin Ramazan Bayramı'nda gelmeye başladığı Rusya'dan, tamamı Rus yolcu olan ilk kafile bugün Antalya'ya geldi.

Rossiya Airlines'in (Russian State) Moskova-Antalya seferini gerçekleştiren FV 5859 sefer numaralı Boeing 737-800 uçağı, 189 yolcusuyla birlikte saat 10.30'da Antalya Havalimanı 2'nci Dış Hatlar terminaline geldi. 7,5 ay sonra gelen ilk Rus turist kafilesi, Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz, Antalya DHMİ Baş Müdürü Osman Serdar ve ICF Airports Antalya Havalimanı yönetimi tarafından çiçekle karşılandı.

CHARTER DEĞİL

Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, bu uçuşun charter olmadığını ve tarifeli slotlar olduğunu belirterek, “Bu yolcular tarifeli gibi geliyor, ancak tamamı tur paketi satın almış yolcular. Charter uçuşlarda tur firması kiraladığı uçakları kendisi doldurur. Ama bu tarifeli uçuş izni almış normal havayolunun uçağı. Charter'a izin çıkana kadar bu şekilde olacak. Ülkeler arasında belli sayıda uçuş izni veriliyor, veslot deniyor. THY haftada 15 sefer yapıyorsa, bizim sivil havacılık da 15 Rus uçağına izin veriliyor. Ama bu ilk sorunlar nedeniyle bu izinler kullanılmıyordu ve şimdi kullanılıyor. Normal tarifeli uçuş izinleri. Geçici olarak bu şekilde akut probleme çözüm üretilecek. Zaten iki ülke arasındaki sorun nedeniyle Rusya tarafı bu izinleri kullanmıyordu ve charter izinleri çıkana kadar mevcut bu izinlerle Rus misafirlerimiz getirilecek" diye konuştu.

SEZON SONUNA KADAR ANLAŞMA

Rusya'nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus'un Türkiye'deki ana partneri Akay Travel bünyesindeki Fit Holidays, ilk Rus uçağı için özel bir karşılama organizasyonu hazırladı. Akay Travel yönetim kurulu üyesi Mine Okudur, ilk Rus konukları inişte müzik ekibi eşliğinde karşılayıp çiçek verdi. Okudur, Biblio Globus'un Aeroflot Havayolları'nın charter kolu olan Rossiya Airlines ile sezon sonuna kadar anlaştığını belirtti.

Biblio Globus'un şimdilik Moskova'dan haftada 3 seferle operasyonuna başladığını belirten Okudur, ağustos ayı itibarıyla St. Petersburg ve diğer bölgelerden eklenecek uçuşlarla haftalık 5 bin kişiye ulaşan bir operasyona ulaşılacağını söyledi.

1 MİLYON RUS YOLCU BEKLENİYOR

Bu yıl sonuna kadar 1 milyon civarı Rus yolcu planlandığını da belirten Mine Okudur, şunları söyledi:

"Geçen yılki rakamları bulmanın imkanı yok. Fakat olumlu gelişme adımlarının bu dönemde atılması gelecek sene kapasitesinin artması açısından da iyi oldu. Şu anda gelen turistlerin bir kısmı daha önceden başka destinasyonlara yaptıkları için rezervasyonlarını değiştiremeyenler var. Ya da henüz tedirgin olanlar var ve gelmeye yeni cesaret edecek kişiler var. Ama konuştuklarımızın hepsi çok memnun. 'Biz zaten bunu bekliyorduk, Türkiye'yi çok seviyoruz, geldiğimiz için çok mutluyuz' dediler. Artarak gelişlerin devamını bekliyoruz. Rezervasyon iptalleri içinse açıkçası şu an biraz kararsızlar. Ama gelenler rahat ve mutlu döndükçe artarak rezervasyon değişikleri de olabilecek. Ağustos ayında ek konulacak seferlerle de sayılar haftada 5-6 bini bulacak."

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Antalya'da deprem
 
Kılıçdaroğlu Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'dan ABD'de üç noktaya direkt uçuş
TÜRK Hava Yolları, turizmde en kötü sezonunu yaşayan Antalya'dan Amerika ...
Sahiller ve havuzlar renklendi
Alanya İlçesi'nde 9 günlük bayram tatili dolayısıyla tatilci yoğunluğu ...
Turizmde en kötü haziran
RUSYA uçağının düşürülmesi ve terör olayları gibi nedenlerle bu yıl tarihinin ...
 
Rusya ile kriz sonrası turizm
Yedi ay sonra Türkiye turları satışı yasağının kaldırılmasından sonra ...
Havuzda ayağı sıkıştı öldü
ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde ailesiyle tatile geldiği otelin havuzunda ...
Tur minibüsü seyir halindeyken yandı
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde turistleri taşıyan minibüs hareket halinde yandı.
 
Bakanlık zammı korudu
ANTALYA'da Aspendos, Perge, Noel Baba Müzesi gibi Türkiye'nin en çok ziyaret ...
Manavgat’ta silahlı kavga: 1 yaralı
ANTALYA’nın Manavgat İlçesi Yelken, Sualtı ve Su Üstü Sporları Derneği ...
Turizmde 'Şimdi Antalya zamanı' kampanyası
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB), tarım ve turizm başta olmak üzere birçok ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva