Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
17 Ocak 2024 Çarşamba - 10:47

Antalya'ya gelen turist, en çok trafik ve otel ücretinden şikayetçi

ANTALYA'ya 2023 sezonu süresince gelen turistler, Antalya Havalimanı- Alanya istikametindeki trafik yoğunluğundan ve turizm tesislerinin artan geceleme ücretlerinden şikayetçi oldu.

Antalya ya gelen turist, en çok trafik ve otel ücretinden şikayetçi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turizm kenti Antalya'ya 2023 yılında gelen milyonlarca turist, Antalya ve Gazipaşa havalimanlarını kullandı. Çoğunluğunun tercih ettiği Antalya Havalimanı'nın kent merkezinde olması nedeniyle özellikle VIP tur operatörü araçları zaman zaman kilitlenen trafikte zor anlar yaşadı. Almanya Berlin'den 3 saatte gelen bir turistin 4 saatte Antalya Havalimanı'ndan Manavgat, Side ve Alanya'daki oteline gidememesi şikayetlere konu oldu. Turistler tatil için ayırdıkları 7 günlük süreden 1 gününü otele giderken, 1 gününü otelden dönüş ve havalimanı işlemleri için ayırmaktan dert yanıp çözüm bulunmasını istedi.

Çözüm için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya- Alanya arasındaki yol için harekete geçti. İhale hızla yapıldı ve Antalya- Alanya Otoyolu ihalesi, 3 firma arasından en düşük teklifi sunana verildi. Otoyol, Serik kavşağından başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek, Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içinde Toros Dağları'nın eteklerindeki koridoru takip edecek ve Konaklı'nın kuzeyinde batı kavşağında sona erecek. 84 kilometre 2x3 şeritli otoyol ve 38 kilometre 2x2 şeritli bağlantı yolu bulunan yolun toplam uzunluğu 122 kilometre olacak, 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük bulunacak.

KONAKLAMA ÜCRETİ ŞİKAYETİ

Turistlerin şikayetçi olduğu bir başka konu da artan konaklama ücretleri. 2023 yılında turizm tesislerinin birçoğunun fiyatları artırması, turistlerin tepkisini çekti. Türkiye'yi 'Ucuz tatilin adresi' olarak niteleyen turistlerin, ücretlerin bu kadar artmasının nedenini sorguladığı öğrenildi. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, turistin en çok şikayet ettiği konuların başında trafik ve otellerin fiyatlarının geldiğini söyledi. Yavuz, “Türkiye, klişeleşmiş 'Fiyatları düşük ülke' olarak geçiyordu. Fiyatlar artınca tepkiyle karşılaştık. Ancak dünya genelinde olan bu fiyat dalgalanmasını turist de sonradan anlamaya başladı" dedi.

Fiyat artışının rtık bir düzene kavuştuğunu, daha düzenli bir sisteme eriştiğini kaydeden Recep Yavuz, “Afaki olmayan bir süreci yaşayacağız. Fiyat artışından çok şikayetçi oldular. Fiyatlarımız diğer Akdeniz ülkelerinden daha hesaplı, ama onlar Türkiye'nin aşırı ucuz fiyatlarına alışkın oldukları için bu beklentiyle gelmişlerdi" diye konuştu.

'4 SAATTE OTELİNE GİDEMEYEN TURİST VAR'

Almanya Berlin'den 3 saatte Antalya Havalimanı'na gelen, Alanya ve Manavgat'taki oteline 4 saatte gidemeyen turistin özellikle Antalya- Alanya yolundaki trafikten dert yandığını da ifade eden Yavuz, turistin 1 gününün otele giderken, 1 gününün de otelden dönerken trafikte geçtiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin trafik sorununa çözüm için harekete geçtiğini belirten Yavuz, “Gerçekten trafik sorunu turizmcinin ilk sırasında yer alıyor. Bunu test etmek isteyen herkes havalimanından Alanya'ya turizm sezonunda gidip deneyebilir. Büyük bir cefa. Acil bu konuya çözüm bulmalıyız" diye konuştu.

Alanya'da bir otelde 40 yıldır yöneticilik yapan İmren Torun da turistlerden en çok yol ve trafikle ilgili şikayet aldıklarını söyledi. Yeni otoyol ihalesinin kendilerine de rahat nefes aldıracağını kaydeden Torun, “Gerçekten misafirin Antalya'ya 3 saatte gelip de otele varmak için 3-4 saat harcaması çok olumsuz bir durumdu. Misafirlerle çok yakın temas kuruyorum. Yol boyunca yaşanan trafik yoğunluğu, ışık sayısının fazlalığı büyük sorundu. Ulaşım dışında turistlerin dert yandığı bir konu görmedim" dedi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer ilçesinin trafik açısından büyük sorun yaşamadığını, ancak kent merkezinden geliş ve gidişlerde trafikle karşılaştıklarını söyledi. Kent merkezinden Kemer istikametine giderken iki önemli kavşakla trafik sorununun çözüleceğini belirten Yorulmaz, turistlerin artan fiyatlarla ilgili dert yanmasına ilişkin şöyle konuştu:

“Pandemi sonrası bazı oteller bir anda fiyatlarını iki katına çıkardı. Sonrasında 2023 yılında bir de artan fiyatların üzerine yüzde 20 zam yaparak sezona girdiler. Zam öncesi 50 liralık otel önce fiyatını 100 liraya, sonra da 120 liraya çıkarınca turist ödediği fiyata karşılık farklı bir şey göremeyince buna tepki gösterdi. Ancak olaya bu şekilde bakmayan turizm tesisleri ücretle ilgili sorun yaşamadı."

ANTALYA'YA 2023 SEZONU SURESINCE GELEN TURISTLER, ANTALYA HAVALIMANI- ALANYA ISTIKAMETINDEKI TRAFIK YOGUNLUGUNDAN VE TURIZM TESISLERININ ARTAN GECELEME UCRETLERINDEN SIKAYETCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'YA 2023 SEZONU SURESINCE GELEN TURISTLER, ANTALYA HAVALIMANI- ALANYA ISTIKAMETINDEKI TRAFIK YOGUNLUGUNDAN VE TURIZM TESISLERININ ARTAN GECELEME UCRETLERINDEN SIKAYETCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'YA 2023 SEZONU SURESINCE GELEN TURISTLER, ANTALYA HAVALIMANI- ALANYA ISTIKAMETINDEKI TRAFIK YOGUNLUGUNDAN VE TURIZM TESISLERININ ARTAN GECELEME UCRETLERINDEN SIKAYETCI OLDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'YA 2023 SEZONU SURESINCE GELEN TURISTLER, ANTALYA HAVALIMANI- ALANYA ISTIKAMETINDEKI TRAFIK YOGUNLUGUNDAN VE TURIZM TESISLERININ ARTAN GECELEME UCRETLERINDEN SIKAYETCI OLDU. (RECEP YAVUZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Sosyalify YouTube İzlenme Satın Al Hizmeti ile YouTube’dan Gelir Elde Edin!
 
Boztepe: Jehezkel'in yaptığı eylem planlıydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Afyonkarahisar-Antalya Karayolu'nda sis etkili oldu
AFYONKARAHİSAR- Antalya Karayolu'ndaki sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Aralık yağışları yüzde 89 arttı
METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü 2023 yılı aralık ayı yağış raporuna göre, ...
Milli Eğitim istedi Antalyalı Atatürkçü öğretmen görevden alındı
29 Ekim ’de yaptığı konuşmada Cumhuriyeti savunan öğretmenin Milli Eğitim ...
 
Antalya'da yolda 'kargo paketi' kavgası
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bir kargo şirketine ait araç ile paketlerin ...
Antalya'da yolda toprak kayması
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağmurun ...
Serik'te ev yangını
Antalya'nın Serik ilçesinde bir evde çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.
 
Türkiye’nin en sıcak yeri Antalya'nın o ilçesi oldu
ANTALYA’nın Demre ilçesi, Meteoroloji’nin verilerine göre 18,5 derece ...
Antalya Müzesi'nde romantik resimler
ANTALYALI ünlü ressam Özgür Aktı, müzik temalı romantik suluboya çalışması ...
Antalya'da kamyonetle çarpışan motosikletli öldü
ANTALYA'nın Finike ilçesinde kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü Yusuf ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva