Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
11 Kasım 2023 Cumartesi - 10:01

Antalya'ya gelen turistler, trafikten bezdi

ANTALYA'da turistler en çok trafikten dert yandı. Avrupa'dan Antalya Havalimanı'na 3,5 saatte gelen turist, doğu ilçelerindeki tesislere 5 saatte ulaşıyor. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Turist 1 tam gününü trafikte geçirmiş ve kayıpla tatile başlıyor" dedi.

Antalya ya gelen turistler, trafikten bezdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı tatilciye ev sahipliği yapıyor. 640 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı turizm tesislerine gelen tatilciler, deniz, kum ve güneşin keyfini doyasıya çıkarıyor. 2019 yılında tüm zamanların turizm rekorunu kıran kente bu yıl, 16 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere ve Polonya'dan gelen tatilcilerin çoğunlukta olduğu kentte deprem nedeniyle geç başlayan sezonun, havanın da mevsim normalleri üzerinde seyretmesinden dolayı uzaması bekleniyor. 

TURİST EN ÇOK TRAFİKTEN DERT YANDI

Kente gelen tatilciler, Antalya Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra otellerin ya da tur şirketlerinin transfer araçlarıyla konaklayacakları tesise götürülüyor. Antalya Havalimanı'ndan Kemer, Demre, Finike, Kumluca, Kaş'taki bir tesise gitmek isteyen turist kafilesi, kent içi ana arterleri ya da çevre yolunu kullanarak batıya hareket ediyor. Kent içinde çevre yolu ya da ana arter şeklinde iki seçeneği bulunan ulaşım, doğu aksında ise Antalya- Alanya D-400 kara yolundan sağlanıyor. Manavgat, Side, Alanya, Gazipaşa'daki tesisler için tek yol seçeneği nedeniyle trafik çoğunlukla durma noktasına geliyor. Turistin yanı sıra kentte yaşayan ve doğu ilçelerine hareket eden otel çalışanları ya da günübirlik seyahat edenlerin trafikte yoğunluk oluşturması, doğu ilçelerine ulaşımı zorlaştıran faktörlerden. Kent nüfusu da dikkate alındığında 2 kişiye 1 aracın düştüğü Antalya'da 2023 yılı turizm sezonu boyunca turistlerin çoğunlukla dert yandığı konu trafikteki uzun süreli bekleyişler oldu.

BERLİN'DEN ANTALYA'YA 3,5 SAAT, HAVALİMANINDAN OTELE 5 SAAT

Tur şirketlerine şikayetlerini bildiren turistler 1 günlerinin yolda geçtiğini belirterek, bunun telafisi noktasında baskı yaptı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu da konuyu konsey gündemine taşıdı. Yapılan değerlendirmede, özellikle havalimanından doğu ilçelerine giden kara yolunun trafik yükünü çekemediği tespiti yapıldı.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, turistin ülkesinden havalimanına gelene kadar kafasında oluşturduğu Antalya imajının trafik nedeniyle bir anda değiştiğini söyledi. Yavuz, “Turizmcilerin önündeki en büyük sorun trafik. Özellikle yaz aylarında şehir içi trafiğini andıran saatlere varan yolculuk. Turist tatil gününün önemli kısmını yolculukta geçiriyor. Günü yolda geçiriyor. Bu da büyük memnuniyetsizlik oluşturuyor. Avrupalı turistler 3,5 saatte Antalya'ya geliyor, otelleri Manavgat, Alanya'da ise 4-5 saate yakın sürede otellerine varabiliyorlar" dedi.

Turistlerin ülkelerine dönmek için havalimanına giderken de aynı süreci yaşadığını, saatler öncesinden otellerinden çıkıp yine bir tatil gününü yolda geçirdiklerini söyleyen Yavuz,

“1 gün giderken harcadı, 1 gün de otele gelirken harcadı. 2 günü yola gitmiş oldu. Berlin'den bir turist Antalya'ya geliyorsa 3,5 saatlik uçuş süreci var. Belek'te tatil yapıyorsa çok kaybı yok ama Alanya ve Manavgat, Side bölgesinde tatil yapacaksa Serik'ten sonra trafik sorun oluyor ve 5-6 saate kadar süren bir transfer oluyor. Turist 1 tam gününü trafikte geçirmiş ve kayıpla tatile başlıyor" ifadelerini kullandı.

TURİZM ÇALIŞANLARI DA MAĞDUR

Sadece tatilcilerin değil, turizm çalışanlarının da aynı durumdan dertli olduğunu belirten Recep Yavuz, trafik nedeniyle evlerinden erkenden çıkan turizm çalışanları ve trafikte gün boyu araç kullanmak durumunda kalan şoförlerin büyük sorunlar yaşadığını söyledi. Yavuz, kentteki trafik sorununun çözümü için bir an önce yeni yollarla desteklenmesi, özellikle doğu ilçelerine direkt gidecek araçlar için alternatif güzergahlar oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

ANTALYA'DA TURISTLER EN COK TRAFIKTEN DERT YANDI. AVRUPA'DAN ANTALYA HAVALIMANI'NA 3,5 SAATTE GELEN TURIST, DOGU ILCELERINDEKI TESISLERE 5 SAATTE ULASIYOR. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, TURIST 1 TAM GUNUNU TRAFIKTE GECIRMIS VE KAYIPLA TATILE BASLIYOR. GUNU YOLDA GECIRIYOR. BU DA BUYUK BIR MEMNUNIYETSIZLIK OLUSTURUYOR" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
15 ilde 'Narkogüç' operasyonu; 199 gözaltı
 
Fındık bahçesinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merhaba 11 Kasım 2023 Cumartesi 22:56

geçen başkanın arabasına yol vermedim. trafikte o da beklemeli. polisler kibar olsun biraz. belediye başkanlarıda memur. nereye yetişiyor ne acelesi var. herkes gibi duracak ışıkta. yağcılık yapan kim varsa dalarım

Yorumu oyla      0      0  
Zeynep 11 Kasım 2023 Cumartesi 22:44

Her iki kişiden biri demek; çocukları çıkarırsak bir evde iki araç demek. Belli ki hayatının her alanı sanırsın konfor içindeki insanlar tarla gibi şehirde Kont çocuğu gibi gezer olmuş! Az bisiklete binin, az yürüyün!

Yorumu oyla      0      0  
yönetim akıllı değil 11 Kasım 2023 Cumartesi 12:18

oto bota para harcayacaklarına oteller bölgesine bir metro yapamadılar. antalya çöl zaten alanyaya kadar metro işine uygun. dünyanın en çok kazanan şehirlerinden biri antalya, ama varlık içinde yokluk. hiç bir siyasi akıl yok kusura bakmayın.

Yorumu oyla      0      0  
taş 11 Kasım 2023 Cumartesi 11:58

Son 25 senedir Büyükşehir Belediye Başkanları olanlar, ne yazık ki Antalya'nın çok hızlı şekilde nüfusunun artacağını hesap edemediler. Zaten hiç biri de iki dönem üst üste seçim kazanamadılar.Kim kazandı ise çoğunlukla ne kadar yandaş liyakatsiz varsa Belediye ye doldurdular. Kendileri de siyasi çapsız olunca kadroları da ister istemez çapsızlardan oluştu.Böylelikle 10 sene 20 sene 30 sene sonra ne olacak diye kafa yormadılar.Gelinen nokta da keşmekeş karışıklık. Son 5 seneye bakın Muhittin Böcek hangi kavşağı açtı,hanği alt geçit üst geçit yaptı,üniversitenin güney kesminden geçen bir bölünmüş yol yaptılar sonu yok.Onu devam ettirerek öndeki bulvara bağlasalar ya. Bakalım bu seçimde bari Antalya'nın gelecek 25 senesini planlayacak bir liyakatli kişi gelse iyi olacak.Yoksa Antalya önümüzdeki senelerde yaşanmayacak hale gelecek,bu tırafik yüzünden.

Yorumu oyla      0      0  
serikli çiftci 11 Kasım 2023 Cumartesi 10:52

Antalya Alanya yolunu 6 şeride çıkarıp ışıkları alt geçit ile baypas edilse hiç bir sorun kalmaz. seriğin içinden bir araç 30-45 dakikada geçiyor aksuyu geçince ısparta kavşağı bilinçsiz sürücüler tarafından tıkanıyor bi çözüm.

Yorumu oyla      0      0  
Murat paşa 11 Kasım 2023 Cumartesi 10:50

KEPEZDE İş yerimizden şirinyalı mahallesine 1-1,5 satte varıyoruz trafik felç üstüne birde kural tanımaz sürücüler tamam.10km yol

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa’da binler Ata’ya Saygı yürüyüşünde bir araya geldi
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal’in ebediyete intikalinin ...
Antalyalı iş insanı Cihan Bulut, Atatürk'ün ruhu için lokma dağıttı
Ak Parti'den Döşemealtı Belediye Başkanı olabilmek için çalışmalar yürüten ...
Antalya'da Alman turistin 'Atatürk' saygısı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde tatil yapan Alman Arkodius Tauk, özel bir ...
 
Konyaaltı'nda Ata'ya saygı töreni
TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Konyaaltı ...
Türk Yıldızları'ndan Antalya'da 'Ata'ya Saygı' uçuşu
ANTALYA'da, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, 'Ata'ya Saygı' uçuşu yaptı.
Antalya'da minik kalpler Ata'sını andı
ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin kreşlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
 
Konyaaltı personeli Andımızı okudu
KONYAALTI Belediyesi personeli, belediye önünde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü ...
Antalya Kültür Yolu Festivali'nde etkinlik yoğunluğu
TÜRKİYE Kültür Yolu Festivalleri'nin son durağı Antalya'da etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.
Şeker İş Sendikası Başkanı Gök: Gazze'de yaşanan insan kıyımıdır
ŞEKER-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Gazze'deki olaylara insan hakları ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva