'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
23 Nisan 2018 Pazartesi - 14:35

Antalya'ya gelmeye başladılar

TÜRKİYE'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow, Antalya'da 25 Nisan Çarşamba günü başlayacak. 10 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen fuar kapsamında ilk uçaklar Antalya Havalimanı'na inmeye başladı.

Antalya ya gelmeye başladılar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow, 25-29 Nisan tarihlerinde Antalya Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleşecek. Organizasyonda, havacılık sektörüne yön veren 400 dev şirket, 100'ün üzerinde ülkeden 150 sivil ve askeri delegasyon ile dünyaca ünlü akrobasi takımları da uçuş gösterileriyle boy gösterecek. Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek organizasyonda ülkeler adına yapılacak milli katılımların yanı sıra, dünyanın önde gelen sivil ve askeri havacılık şirketleri global markalarıyla yer alacak. Dubai, Singapur, Farnborough ve Paris Airshow gibi köklü havacılık organizasyonlarının ardından sektörün Avrasya'daki yeni sahnesi olacak Eurasia Airshow'da İngiltere, Rusya, İtalya, Fransa ve İran gibi pek çok ülkeden sivil ve askeri katılımlarla birlikte yerli ve yabancı yaklaşık 400 firma yer alacak.

AIRBUS A350-1000 İLK KEZ TÜRKİYE'YE GELİYOR

Eurasia Airshow'a, özellikle Rusya'dan yoğun katılım bekleniyor. Havacılığın global markalarını bir araya getirecek Eurasia Airshow'da, 150 uçuş gösterisi gerçekleşecek ve dünyada sadece bir adet olan Qatar Airways'e ait Airbus A350-1000 uçağı ilk kez Türkiye'ye gelecek. Türkiye'nin savunma silahları envanterine dahil edeceği S400 füzelerinin maketleri de ilk kez fuarda sergilenecek. Yerli üretim olan Hürkuş ve Atak gibi hava araçları da dünya havacılık sektörünün vitrinine çıkacak.

İLK UÇAKLAR GELDİ

Türkiye'de ilk kez görücüye çıkacak pek çok hava aracı da Eurasia Airshow için Antalya'ya gelmeye başladı. AN-70 Antonov ve AN-178 Antonov uçakları, statik sergileme alanında yerlerini alan ilk uçaklar oldu. İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin yakıt ikmal uçağı da limana inen uçaklar arasında bulunuyor. Son iki günü halka açık olacak fuarda Airbus A350-1000, Boeing 777F, MIG 29, CASA C-295M, Zivko Edge 540 ve daha birçok efsane uçak havacılık meraklılarıyla buluşacak.

ANTALYA EKONOMİSİNE 200 MİLYON LİRALIK KATKI

Eurasia Airshow CEO'su Ferhat Yenibertiz, alanda gazetecilere açıklama yaptı. 66 ülkeden fuar katılımcısının Antalya'ya geleceğini belirten Yenibertiz, "73 uçak fuarda yer alacak. 400 bine yakın halktan katılım bekliyoruz. Havacılık CEO'ları Antalya'da bir araya gelecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 192 ülkeye davetiye gönderdi. Fuar birçok kişiye uçaklara dokunma fırsatı verecek. Türkiye gibi Avrasya bölgesi için de bir ilk olacak Eurasia Airshow, ticari ve askeri havacılık sektöründe gerçekleşecek anlaşmalar, potansiyel uçak alımları ve uçak siparişlerinin yanında binlerce yabancı ziyaretçinin oluşturacağı turizm potansiyeliyle birlikte yaklaşık 10 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacak. Antalya ekonomisine 200 milyon liralık katkı sağlayacak Eurasia Airshow fuarı, Türk havacılık sanayisine de her yıl 100 milyon dolarlık ek sanayi oluşturacak. Fuar kapsamında 100'ü aşkın ülkeden 500 bin ziyaretçi ağırlanacak" diye konuştu.


TURKIYE'NIN SOVA DAYALI ILK HAVACILIK FUARI EURASIA AIRSHOW, ANTALYA'DA 25 NISAN CARSAMBA GUNU BASLAYACAK. 10 MILYAR DOLARLIK IS HACMI OLUSTURMASI BEKLENEN FUAR KAPSAMINDA ILK UCAKLAR ANTALYA HAVALIMANI'NA INMEYE BASLADI. INGILTERE KRALIYET HAVA KUVVETLERI'NIN YAKIT IKMAL UCAGI DA LIMANA INEN UCAKLAR ARASINDA BULUNUYOR.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)
TURKIYE'NIN SOVA DAYALI ILK HAVACILIK FUARI EURASIA AIRSHOW, ANTALYA'DA 25 NISAN CARSAMBA GUNU BASLAYACAK. 10 MILYAR DOLARLIK IS HACMI OLUSTURMASI BEKLENEN FUAR KAPSAMINDA ILK UCAKLAR ANTALYA HAVALIMANI'NA INMEYE BASLADI. INGILTERE KRALIYET HAVA KUVVETLERI'NIN YAKIT IKMAL UCAGI DA LIMANA INEN UCAKLAR ARASINDA BULUNUYOR. EURASIA AIRSHOW CEO'SU FERHAT YENIBERTIZ (FOTODAKI) , ALANDA GAZETECILERE ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)
TURKIYE'NIN SOVA DAYALI ILK HAVACILIK FUARI EURASIA AIRSHOW, ANTALYA'DA 25 NISAN CARSAMBA GUNU BASLAYACAK. 10 MILYAR DOLARLIK IS HACMI OLUSTURMASI BEKLENEN FUAR KAPSAMINDA ILK UCAKLAR ANTALYA HAVALIMANI'NA INMEYE BASLADI. AN-70 ANTONOV VE AN-178 ANTONOV UCAKLARI, STATIK SERGILEME ALANINDA YERLERINI ALAN ILK UCAKLAR OLDU.(FOTO:HASAN DEMIRBAS/ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA)

 
Antalya'da 23 Nisan
 
Uluslararası Çocuk Meclisi Muratpaşa'da toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 23 Nisan
ANTALYA'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98'inci yılı ...
Serik'te 23 Nisan coşkusu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.
Başkan Uysal gençlerle aynı sahnede
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Gençlik Orkestrası ve ...
 
Finike'de 23 Nisan kutlandı
ANTALYA'nın Finike ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Muratpaşa'da 'Öykü Atölyesi'
MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlediği 3. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında ...
Rubledeki değer kaybı, Rus turist rezervasyonunu duraklattı
TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ABD ile yaşanan ...
 
Antalya'da ölümlü kaza
ANTALYA'da, akaryakıt istasyonunda pompa görevlisi Burhan Çiftçi (24), ...
Kahvaltı yolculuğu uçurumda sonlandı: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'nın Konyaaltı ilçesinde kahvaltıya giden gençlerin bulunduğu otomobil, 60 ...
Turizm sezonu öncesinde huzur uygulaması
ANTALYA İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Manavgat'ta, turizm sezonu öncesinde ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva