Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Burdurlu kadınlar bocce topu yapıyor
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Turizm Haftası'nda mezuniyet töreni
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
Dizlerde ağrı, kireçlenme habercisi olabilir
4 Nisan 2020 Cumartesi - 08:51

Antalya'ya girmek için ne olması gerekiyor?

Antalya'ya girmek isteyen 1179 araçtaki 2 bin 809 kişinin şehre girişine izin verilmedi. Antalya ikamet ettiğini söyleyenlere bir şartla kente girebilecekleri tebligatı yapılıyor. Tebligata uyup 14 gün evde kalacağını beyan eden vatandaşlar kente girebiliyor.

Antalya ya girmek için ne olması gerekiyor?
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla Antalya’da ikameti bulunanlar ve ticari taşımacılık yapan araçlar dışında kente girişlerin 1 Nisan'dan itibaren yasaklanması üzerine bu kapsamda bugün 1179 araçtaki 2 bin 809 kişinin şehre girişine izin verilmedi.

Vali Münir Karaloğlu’nun talimatıyla koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Antalya il sınırlarında sayısı 4 olan Yol Kontrol Noktalarının sayısı 13’e çıkarıldı. Jandarma ve polisin müşterek olarak faaliyet gösterdiği yol kontrol noktalarında 24 saat aralıksız denetimler sürüyor.

Kente diğer illerden girişlerin gerçekleştiği Kaş, Elmalı, Korkuteli, Döşemealtı, Aksu, Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya ve Gazipaşa’da bulunan yol kontrol noktalarında seyahat izni olan otobüsler, kamyonlar, çiftçilik, hayvancılık ve ticaretle uğraşan ve ikametgahı Antalya’da olanların dışında yabancı plakalı araçların Antalya’ya girişine izin verilmiyor. Şehre girişine izin verilen vatandaşların ise ateşleri ölçülüyor ve 14 gün evde kendilerini karantinada tutmaları gerektiğinin tebligatı yapılıyor. Tebligata uyup 14 gün evde kalacağını beyan eden vatandaşlar kente girebiliyor.

Jandarma ve emniyete bağlı İstihbarat, Kaçakçılık, TEM, Trafik ve komandoların destek verdiği uygulamalarda bugün güvenlik güçlerince 1211 araçtaki 1706 kişinin ateşleri kontrol edildi. Bu araçlarda 14 gün evlerinde karantinada kalacaklarını taahhüt eden vatandaşlar Antalya’ya kabul edildi. Ancak şehre giriş şartlarını taşımayarak yasağa takılan 1.179 araçtaki 2 bin 809 kişinin girişine izin verilmeyip geldikleri yöne geri dönmeleri sağlandı.

1 Nisan’da Türkiye’de ilk defa Antalya’da başlatılan bu uygulama 30 Büyükşehir'i kapsayacak şekilde genişletildi.

Antalya'ya giriş- çıkışlar yasaklandı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş çıkışların tamamen yasaklandığını açıkladı. Yasak kapsamında Antalya il sınırına gelen özel araçlar emniyet güçleri tarafından şehre alınmayarak geri gönderildi. Öte yandan Bursa İnegöl'den gelen ve 5 dakika geç gelen bir vatandaşı emniyet güçleri şehre almazken, kolluk kuvvetleri vatandaşı güçlükle sakinleştirdi.

Antalya’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında özel araçlarla kente giriş- çıkış yasağı uygulanmaya başlandı. Yasağı 5 dakikayla kaçıran bir sürücüyü jandarma güçlükle sakinleştirdi. İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınına karşı açıkladığı son önlemlerle ilgili 81 il valiliğine genelde gönderdi. Genelde çerçevesinde Antalya’ya giriş- çıkışlar da gece saat 00.00 itibariyle durduruldu. Kentin en önemli güzergahı olan kuzey giriş noktası Antalya- Burdur Karayolunun 32'nci, kilometresindeki Selimiye yol kontrol noktasında yasak saatler 00.00'ı gösterdiği anda uygulanmaya başlandı. Kontrol noktasında görev yapan jandarma ve polis ekipleri saat 00.00 kadar olan sürede, il dışından seyahat izin belgesi ve ikametgah adresi Antalya olan sürücülerin geçişine izin verdi. Bazı sürücüler saniyelerle kaçırdıkları geçiş hakkının ardından, geri dönmek zorunda kaldı.

00.00 ÖNCESİ GELENLER KONTROLLÜ ALINDI

Yasak başlamadan önce uygulama noktasına gelen vatandaşlara, sağlık ekipleri ateş ölçümü gerçekleştirdi. Gerekli prosedürleri yerine getiren vatandaşlar şehre alınırken, getirmeyenler ise geri gönderildi.



'BURSA'YA GERİ DÖNECEĞİZ'

Saatler gece 00.00'ı gösterdiğinde ise özel araçlarıyla gelen vatandaşlar şehre alınmayarak geri gönderildi. Bursa'dan geldiğini dile getiren Yusuf Çalışkan, 6 saattir yolda olduğunu kaydetti. Çalışkan, "Yasağı yolda öğrendim. Saat gece 00.10'da geldim buraya ama maalesef alınmadık. Çocuklarımı alacaktım, şimdi onlar buraya kadar gelecekler onları alıp Bursa'ya geri döneceğiz" dedi.

'UŞAK'A GİDECEĞİZ, GECE YARISINDAN ÖNCE UYGULAMA NOKTASINA GELDİK'

Çocuğunun rahatsızlığından dolayı Uşak'a gideceğini ifade eden İbrahim Kandemir ise "Gece 00.00 olmadan Antalya'daki uygulama noktasına geldik. Damadım gelip bizi buradan alacak. Biz gece yarısından sonra çıkamayacağımız için uygulama noktasına geldik. Damat aldıktan sonra Uşak'a gideceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Bursa İnegöl'den gelen ve 5 dakika geç gelen bir vatandaşı emniyet güçleri şehre almazken, kolluk kuvvetleri vatandaşı güçlükle sakinleştirdi. Fehmi Özbay, kolluk kuvvetlerine durumunu izah ederken, sinirli tavırlar sergiledi. Bursa İnegöl'den 7 saat yol geldiğini ve yasağı yolda öğrendiğini dile getiren Özbay, "Buraya geldiğimde 5 dakika geçmişti. Kızım Antalya'da doğum üzerine hasta. Bursa'dan çıkarken izin aldım, şimdi de buradan içeri giremeyeceğim söyleniyor. Geçici seyahat belgem de yok, valilik vermedi. Gidebilirsin dedi. 65 yaş üstü kimse olmadığını, aracın özel binip gidebilirsin dediler. 5 dakikayla kaçırdım" ifadelerini kullandı.

Özel araçların gece 00.00'da çok fazla görülmediği uygulama noktasında, tıbbi ve ticari araçların olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Etiketler:
 
Koronavirüsten bugün 69 kişi öldü
 
Geçimini papayadan sağlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgilisi korona tedbirlerinden gelemeyince intihar etti
ANTALYA’nın Alanya ilçesinde yaşayan İran uyruklu Maryam Parandvar (35), ...
Koronavirüs depresyon hattı hizmette
ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalan ...
Başkan Yılmaz, sebze ve meyve pazarını inceledi
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde her cuma kurulan yaş sebze pazarı koronavirüs ...
 
Finike'de 1280 kişiye biner TL verilecek
FİNİKE Kaymakamı Ergün Baysal, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek ...
Balonlu adam tebessüm ettirdi
Antalya'da bir vatandaş 3 tekerlekli engelli motosikletinin arkasına taktığı ...
Muratpaşa'da 432 kişiye evde bakım
MURATPAŞA Belediyesi'nin korona virüslü mücadele kapsamında yeniden yapılanan ...
 
Antalyalı kadınlardan sağlık çalışanlarına maskeli destek
ANTALYA'da, tamamı gönüllü üyelerden oluşan Yardım Gönüllüleri Eğitim ...
Sanatçılardan sanal sergi
KORONAVİRÜS salgını nedeniyle kültür-sanat etkinliklerine ara verip kendilerini ...
Finikeli esnaf işyerlerini dezenfekte etti
FİNİKE Belediyesi'nin, koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerine yönelik ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva